Αποτελέσματα και σκόρερ στα ματς της ΕΠΣΘ το Σάββατο

Διαιτητές και αρχηγοί στο Ν.Α. Νίκης-Μυρμηδόνες
Επτά γκολ σημειώθηκαν στο Αγία Παρασκευή-Θησέας Β’ 6-1

Πέραν του ματς του Ολυμπιακού Βόλου με τον Τοξότη, που έληξε με άνετη νίκη των ερυθρόλευκων με 4-1, εξαιρετικά ενδιαφέροντα ήταν τα άλλα τρία σαββατιάτικα ματς της 16ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΘ, τα οποία είχαν και συναρπαστική εξέλιξη. Τα πιο πολλά γκολ της σημερινής ημέρας πάντως σημειώθηκαν στο Αγία Παρασκευή-Θησέας Β’ 6-1 στη Γ’ Τοπική.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Θανασούλης

Ο Σαρακηνός, προηγούμενος δυο φορές με δύο γκολ, πήρε τη νίκη με 2-3 επί του Γ.Σ. Αλμυρού στο Αθ. Ραγάζος, με τον Μυλωνά των νικητών να ανοίγει το σκορ και να δίνει την ασίστ στο δεύτερο, ενώ για τους ηττημένους σκόραρε στο ντεμπούτο του ο Γεωργακόπουλος.

Με το ίδιο σκορ πέρασε από το Βασδέκειο ο Αίας Σούρπης, που παραλίγο να ξαναπάθει ζημιά από τον Πανιώνιο, όπως στον πρώτο γύρο που έχασε με 2-5 στη μοναδική νίκη στο πρωτάθλημα των κυανέρυθρων. Ωστόσο, η ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά με δύο γκολ στο τέλος του αγώνα από τον νεαρό Κωστούλα ανέτρεψε τος εις βάρος της 2-1. Πάντως, οι γηπεδούχοι, στον πάγκο των οποίων έκανε ντεμπούτο ο Θανάσης Παχής, εκφράζουν παράπονα για τη διαιτησία.

Στο 38’ το σουτ του Κανιούρα, που βρήκε και στο πόδι του Ξηροκώστα κατέληξε στα δίχτυα κι έτσι έγινε το 1-0, αλλά στο 46’ ο Ράπτης με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Φαράντου ισοφάρισε σε 1-1. Με δέκα παίκτες έμεινε ο Πανιώνιος από το 59’ με δεύτερη κίτρινη στον Σουλάι για θέατρο, αλλά στο 75’ με αριθμητικό μειονέκτημα ο Πανιώνιος προηγήθηκε. Ο Κιπτίου ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Γκρίνια και στο 77’ ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 2-1.

Όμως, ο 18χρονος Γιώργος Κωστούλας, που υπηρετεί μάλιστα και τη στρατιωτική του θητεία αυτήν την περίοδο, αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή, καθώς είχε μπει στο γήπεδο στο 46’ και σκόραρε δύο φορές: αρχικά στο 89’ με σουτ από πάσα του Βούλγαρη και στο 93’ με γυριστή κεφαλιά μετά τη σέντρα του Θυμιόπουλου, με τον Αίαντα να πανηγυρίζει μία μεγαλειώδη νίκη.

Σπουδαίο τρίποντο στη μάχη που κάνει για τη σωτηρία πήρε η Αγχίαλος και μάλιστα σκοράροντας με δέκα παίκτες με αντίπαλο τον Αστέρα Ριζομύλου, του οποίου επικράτησε με 1-0. Παρόλο που ο Κώστας Ρέππος είχε 13 παίκτες στην αποστολή, είδε όσους έπαιξαν μετά τη βαριά ήττα από τον Τοξότη να βγάζουν τσαμπουκά και αντίδραση. Μπορεί ο Σκούρας ν’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 75’, αλλά στο 81’ ο Ζητούδης με σουτ εκτός περιοχής έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Στη Β’ ΕΠΣΘ οι Μυρμηδόνες, χωρίς τον Θοδωρή Σκούρα στον πάγκο τους, που λείπει για διακοπές στο Μεξικό (!), φλέρταραν με ήττα από τους Νέους Αθλητές Νίκης στο Π. Μαγουλάς, αλλά τελικά ισοφάρισαν στο 90’. Πλέον, αν η Δάφνη κερδίσει την Κυριακή (28/1) την Α.Ε. 2002, πιάνει τους πρωτοπόρους Μυρμηδόνες στους 27 πόντους.

Με το ίδιο σκορ, 3-1, αξιοποίησαν την έδρα τους Αχιλλέας Αχιλλείου και Α.ΠΟΒ. απέναντι σε Νέους Αγίας Αννας και Διαγόρα Στεφανοβικείου. Μάλιστα, ο Αχιλλέας πήρε και την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα μετά από πέντε ισοπαλίες και έξι ήττες.

Η Δήμητρα, παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 38’ λόγω αποβολής του τερματοφύλακα της Σκοπέλου Ζάγγου, που ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Λάμπο, νίκησε με 3-0 τους νησιώτες στο γήπεδο της Σούρπης υπό το φως των προβολέων, με τους φιλοξενούμενους να τελειώνουν το ματς με εννιά παίκτες, καθώς δέκα λεπτά πριν τη λήξη αποβλήθηκε ο Παναγιώτου για εξύβριση διαιτητή. Στο 60’ ο Δήμας με πέναλτι, που κέρδισε ο Γκρέμι, άνοιξε το σκορ, ο Μπιρμπίλης με φοβερό φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό στο 75’ έγραψε το 2-0 και στο 85’ Νικηφοράκης με φάουλ το τελικό 3-0.

Τρομερό ματς έγινε στο Βοηθητικό του ΕΑΚ, με τον Ανθιμο Γαζή και τον Πρωτεσίλαο να έρχονται ισόπαλοι με 3-3. Ντεμπούτο έκανε για τους Πτελεάτες ο Φλίγκος, που μπήκε στο ματς στο 46’ και ήταν μέσα στα δύο από τα τρία γκολ, κάνοντας θετική επανεμφάνιση και δίνοντας ώθηση στην ομάδα του. Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι θεωρούν ότι κακώς ακυρώθηκε γκολ στο 1-2 του Β. Σιαμανίκου με κεφαλιά για οφσάιντ.

Η 11αδα της Α.ΠΟ.Β με παιχνίδι με τον Διαγόρα

Στη Γ’ ΕΠΣΘ η Αγία Παρασκευή μετά τις δύο σερί ήττες, που της κόστισαν την πρώτη θέση, συνέτριψε με 6-1 τον Θησέα Β’, που έκανε τρεις αναγκαστικές αλλαγές στο 10’ και στο 46’, ενώ με το διπλό έφυγε από τη Σκιάθο η ομάδα της Νίκης Βόλου Β’ και μάλιστα με το ευρύ 0-3. Η επιτυχία αφιερώθηκε στον τραυματία Γιώργο Γοργόρη.

Η ενδεκάδα της Νίκης Βόλου Β’ στη Σκιάθο

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στα ματς του Σαββάτου (27/1):

Α’ ΕΠΣΘ (16η)

Ολυμπιακός-Τοξότης 4-1

(6’, 77’ Σκοπελίτης, 13’, 20’ Βλάχος-28’ αυτογκόλ Κακάμης)

Αγχίαλος-Αστέρας Ριζομύλου 1-0

(81’ Ζητούδης)

Γ.Σ. Αλμυρού-Σαρακηνός 2-3

(64’ Γεωργακόπουλος, 80’ Χατζηλιάδης-8’ Μυλωνάς, 28’ Γιαουπλάρι, 72’ Γκλαβίνης)

Πανιώνιος Ν.Ι.-Αίας Σούρπης 2-3

(38’ Κανιούρας, 77’ πεν. Κιπτίου-46’, Ράπτης, 89’, 90’+3’ Κωστούλας)

Β’ ΕΠΣΘ (12η)

Αχιλλέας Αχ.-Νέοι Αγ. Άννας 3-1

(15’ Κατσαβριάς, 62’ Κλ. Κιόσκου, 75’ Μαλλιαρός-80’ Νταβλαμάνος)

Ν.Α. Νίκης-Μυρμηδόνες 1-1

(60’ Αλεξάνδρου-90’ Τσόγκας)

Α.ΠΟ.Β.-Διαγόρας Στεφ. 3-1

(3’ Τσόχας, 61’, 80’ πεν. Αν. Χούμπλης-25’ Γιαννιός)

Δήμητρα Ευξ.-Σκόπελος 3-0

(60’ πεν. Δήμας, 75’ Μπιρμπίλης, 85’ Νικηφοράκης)

Άνθιμος Γαζής-Πρωτεσίλαος 3-3

(3’, 62’ Κίτσας, 78’ Τσουκαλάς-38’ Παναγιώτου, 48’ Κωστόπουλος, 72’ Κόρκος)

Γ’ ΕΠΣΘ (12η)

Σκιάθος Β’-Νίκη Β’ 0-3

(11’ Αναστασόπουλος, 85’ Δίκητος, 90’ Μέξι)

Αγ. Παρασκευή-Θησέας Β’ 6-1

(10’ Τσούκας, 22’ Βαΐτσης, 47’, 55’ Μακάκας Χρ., 65’Λούμπαρδος, 71’ Κούκιος-2’ Τσιακοβής)

Πηγή φωτό: facebook Μυρμηδόνων

Το πρόγραμμα της Κυριακής

A’ ΕΠΣΘ

12:00 Σκιάθου,

Σκιάθος-Θησέας

Τσίντζας, Συναΐτη, Τσάγγαρης

15:00 Βελεστίνου,

Ρήγας Φεραίος-Αγία Άννα

Λεωνίδας, Σφυρής,

Μακρόπουλος

15:00 Αγχιάλου,

Πύρασος-Ακρόπολη

Ρίζος, Καρακίτσιος,

Ανδραδόπουλος

Β’ ΕΠΣΘ

11:00 Βασδέκειο,

Δάφνη-Α.Ε. 2002

Δημητριάδης, Καρβούνη,

Αλέκος

15:00 Σαρακηνού,

Ατρόμητος Ν.Ι.-Ε.Λ. Νηλέα

Θάνος, Κίττος, Γερμάνης

Γ’ ΕΠΣΘ

11:00 ΕΤΒΑ,

Πηλέας-Ιάσων Α.Μ.

Κούστας, Παναγιωτόπουλος,

Παγωνόπουλος

15:00 Βασδέκειο,

Ανω Λεχώνια-Ηρακλής Β.

Κατσιφός, Καρβούνη,

Βλαχόπουλος

18:00 Βοηθ. ΕΑΚ,

Τοξότης Β’-Μικροθήβες

Λεωνίδας, Σακκάς Π.,

Τασιόπουλος Κ.

Απόλλων Καν.-Χλόη 3-0 ά.α.

Ελευθεριακός-Μαγνησιακός Β’ 3-0 ά.α.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.