Αρκέστηκαν στην ισοπαλία (1-1) Ολυμπιακός Βόλου και Ηρακλής

Κουντουριώτης και Μ. Παπαστεριανός τα τέρματα στη Νεάπολη

Στον βαθμό της ισοπαλίας αρκέστηκαν Ολυμπιακός Βόλου και Ηρακλής στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι φέτος για τους «ερυθρόλευκους», αφού οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1.

Ο Ολυμπιακός Βόλου προηγήθηκε μόλις στο 1ο λεπτό, με μακρινό σουτ του Κουντουριώτη, ωστόσο ισοφαρίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς να βρίσκει στη συνέχεια ουσιαστικό τρόπο αντίδρασης.

Περισσότερες πρωτοβουλίες πήρε ο Ηρακλής κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά δεν έκανε κάτι παραπάνω από τους παίκτες του Γιώργου Βαζάκα.

Σέντρα, κλέψιμο και γκολ!

Η έναρξη ήταν ιδανική όπως και ξεχωριστός ο τρόπος με τον οποίο ο Ολυμπιακός Βόλου προηγήθηκε στο σκορ, έστω και αν στη συνέχεια ο Ηρακλής ήταν αυτός που είδε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Είχε μόλις συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης, όταν μετά από λάθος των αμυνόμενων του Ηρακλή, ο Ο Κουντουριώτης έκλεψε την μπάλα και όντας λίγο μπροστά από το κέντρο του γηπέδου είδε εκτός θέσης τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Έτσι, δεν δίστασε τον κρεμάσει για να κάνει το 1-0 για τον Ολυμπιακό Βόλου, με τους «ερυθρόλευκους» και τον κόσμο να ξεσπά σε έντονους πανηγυρισμούς!

Ο Ηρακλής προσπάθησε στη συνέχεια να πάρει μέτρα στο γήπεδο για να ξεπεράσει το αρχικό σοκ, με τον Κάκκο να κάνει ένα σουτ στο 10’, λίγο έξω από την περιοχή του Ξενοδόχοβ, που έπεσε αλλά είδε την μπάλα να φεύγει έτσι κι αλλιώς λίγο άουτ.  Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός Βόλου προσέχοντας τα μετόπισθεν φάνηκε να παλεύει να βγάλει αντεπιθέσεις σε γρήγορο ρυθμό, προσπαθώντας να αιφνιδιάσει και πάλι τους φιλοξενούμενους. Από πλευράς Ηρακλή πάντως, στο 15’ ο Ματίας εκτέλεσε το φάουλ και η μπάλα πέρασε δύο συμπαίκτες του που δεν μπόρεσαν να κάνουν την παρέμβαση και κατέληξε άουτ. Λίγο αργότερα όμως και στο 22’ ο αιφνιδιασμός του Ολυμπιακού Βόλου παραλίγο να έχει αποτέλεσμα. Ήταν τότε που ο Κουντουριώτης έκλεψε στο κέντρο σχεδόν την μπάλα, και «έσπασε» δεξιά στον Βερνάρδο που επιχείρησε να πλασάρει την Παλαβράκη, αλλά ο τερματοφύλακας του Ηρακλή έδιωξε με τα πόδια.

Στη συνέχεια, ο Ηρακλής είχε στο 38’ ένα σουτ με τον Ματίας, αλλά η μπάλα βρήκε σε  σώμα αμυνόμενου και κατέληξε κόρνερ, χωρίς στη συνέχεια ν’ ανησυχεί ο Ξενοδόχοβ που μπλόκαρε την μπάλα.

Μέτριο παιχνίδι και ισοφάριση

Δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας το δεύτερο ημίχρονο, με τον Ηρακλή να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, και τον Ολυμπιακό Βόλου να προσπαθεί να βγάλει την ευκαιρία που θα του έδινε τη νίκη.

Από τον Ηρακλή όμως σημειώθηκε το γκολ, ενώ στο 51’ ο Βιτίνιο βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου και με δυνατό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Ξενοδόχοβ, ωστόσο ο τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» έπεσε και μπλόκαρε. Ένα λεπτό αργότερα όμως (52’) και ενώ η άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου δεν αντέδρασε έγκαιρα και ορθά, η μπάλα έφτασε στον Μανώλη Παπαστεριανό δεξιά εντός περιοχής και αυτός νίκησε με σουτ τον τερματοφύλακα των «ερυθρόλευκων» για το 1-1…

Στο 67’ ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να κάνει κάτι καλύτερο, όταν ο Να’ά έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, με τον Βερνάρδο εντός περιοχής να μην μπορεί να πιάσει καλά την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ. Από την άλλη, ένα σουτ του Καρτσαμπά στο 78’ ανάγκασε τον Ξενοδόχοβ να πέσει στη δεξιά του γωνία για να μπλοκάρει.  Στο 81’ καταγράφεται επίσης μία φάση διαρκείας, με τον Ηρακλή να είναι απειλητικός αλλά να μην ολοκληρώνει την προσπάθεια.

Ομολογουμένως στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να ασκήσει περισσότερη πίεση, και σε δύο φάσεις προσπάθησε να κάνει ευκαιρία με εκτέλεση κόρνερ, όμως αυτές οι προσπάθειες δεν καρποφόρησαν. Από την άλλη, ο Ηρακλής ήταν αυτός που έψαχνε είτε αντεπίθεση (κυρίως από αριστερά με τον Βιτίνιο) ενώ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μασούρας βρέθηκε απέναντι στον Ξενοδόχοβ αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Εκτός έστειλε την μπάλα και ο Βιτίνιο όταν είδε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου εκτός θέσης και σούταρε, χωρίς να ακολουθεί κάτι άλλο μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Ολυμπιακός Βόλου (Βαζάκας): Ξενοδόχοβ, Γραικός, Να’ά, Φιλίποβιτς, Παπακώστας, Μαρκοπουλιώτης, Σκοπελίτης (86’ Κατσούκης), Κόλα (86’ Ντουάρτε), Κουντουριώτης, Μπάτροβιτς (63’ Οκάν), Βερνάρδος

Ηρακλής (Γεωργιάδης): Παλαβράκης, Πανάγου, Μανωλάκης, Κωστούλας, Παπαστεριανός Α., Πήλιος (70’ Χρουσιέλ), Παπαστεριανός Μ., Ματίας (46’ Μασούρας), Τότσκα (76’ Καρτσαμπάς), Κάκκο (46’ Βιτίνιο), Μπαστακός

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.