Άξιζε κάτι καλύτερο …από την ήττα!

Η Νίκη Βόλου έχασε 1-0 από ημίχρονο…στο Θεσσαλικό ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής με την Αναγέννηση Καρδίτσας στο AEL FC Arena

Κάτι καλύτερο από την τρίτη ήττα της στο φετινό πρωτάθλημα δικαιούταν η Νίκη Βόλου στο σημερινό θεσσαλικό ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής όπου έχασε 1-0 από την Αναγέννηση Καρδίτσας και Νίκη Βόλου στο AEL FC Arena.

Μια αδράνεια στην άμυνα και πάλι προς το τέλος του πρώτου μέρους όμως στοίχησε για τη Νίκη και η Αναγέννηση με γκολ του Γκόλια στο 42′ κατέκτησε την 3η της νίκη σε 4 ματς και έφτασε τους 9 βαθμούς, ενώ η Βολιώτικη ομάδα σε 5 αγώνες έχει 4 βαθμούς.

Σίγουρα πάντως η Νίκη είχε καλά διαστήματα και δικαιούταν κάτι… αλλά δεν είχε αποτελεσματικότητα.

Απρόοπτο στην 11άδα

Ενα απρόοπτο της τελευταίας στιγμής άλλαξε τα σχέδια του Αλέκου Βοσνιάδη για την αρχική 11άδα της Νίκης. Έτσι πριν το ξεκίνημα του αγώνα έγινε αναγκαστική αλλαγή στην ενδεκάδα, καθώς ο Γιώργος Δεληζήσης τραυματίστηκε στο ζέσταμα και στη θέση του ξεκίνησε ο Πασχάλης Κάσσος, ενώ στην 20άδα “μπήκε” ο Παύλος Λογαράς

Έτσι ο Αλέκος Βοσνιάδης ξεκίνησε το ματς με 4-4-2 με τους: Βλάντιμιρ Μπάγιτς – Σάββα Τοπαλίδη, Παναγιώτη Παναγιωτίδη, Βαγγέλη Ανδρέου, Χρήστο Γρομητσάρη – Βασίλη Γαβριηλίδη, Παύλο Κυριακίδη, Πασχάλη Κάσσο, Χοσέτε Μιράντα – Αντόνιο Ροχάνο και Οσκαρ Σιαφά.

Ο Περικλής Αμανατίδης για λογαριασμό των «γηπεδούχων» επέλεξε τους: Νέστορα Γκέκα, Βαγγέλη Αναστασόπουλο,Τζέημς Σταμόπουλο, Απόστολο Σκόνδρα, Στέργιο Δημόπουλο, Βαλάντη Κοζορώνη, Τάσο Λαγό, Σίτο Ριέρα, Θοδωρή Βερνάρδο, Μόμτσιλ Τσβετάνοφ και Παναγιώτη Μπάλλα, όμως και για την Αναγέννηση υπήρξε σχετικά γρήγορα αναγκαστική αλλαγή καθώς τραυματίστηκε ο Σκόνδρας και την θέση πήρε στο 25΄ο Νίκος Γκόλιας που μάλιστα σκόραρε.

Για 4ο ματς γκολ στο 45λεπτο

Η Νίκη για τέταρτο φετινό παιχνίδι δέχτηκε γκολ στο πρώτο 45λεπτο και όπως έγινε σε Ευκαρπία με Μακεδονικο, με Βέροια στο Πανθεσσαλικό, και στο Αλκαζάρ με ΑΕΛ (ματς που δεν κέρδισε), έτσι έγινε και σήμερα AEL FC Arena.

Όπως και σε προηγούμενα ματς μέχρι το γκολ, η Νίκη έδειχνε να μην απειλείται από την Αναγέννηση Καρδίτσας και με τους “κυανόλευκους” μάλιστα να έχουν και τις φάσεις να σκοράρουν αυτοί.

Η πιο σημαντική ευκαιρία για την Νίκη ήταν στο 29΄ όταν μετά από φάουλ από τον Παναγιωτίδη, ο Αργεντινός φορ Τόνι Ροχάνο πήρε την κεφαλιά προς την εστία με τον Γκέκα όμως να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ.

Και στο 36′ σε φάση που ξεκίνησε από τον Παναγιωτίδη ο Γαβριηλίδης σε καλή θέση στην περιοχή έκανε την κεφαλιά που ηταν αδυναμη και δεν ανησύχησε τον Γκέκα που μπλόκαρε.

Στο 42′ όμως έγινε το 1-0 για την Αναγέννηση με σκόρερ τον Νίκο Γκόλια σε φάση διαρκείας μετά από κόρνερ του Κοζορώνη. Αρχικά έγινε κεφαλιά από τον Τσβετάνοφ η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά – με την άμυνα να αδρανεί – από κοντά ο Γκόλιας με πλασέ έγραψε το 1-0 για την Αναγέννηση.

Έκτος από το γκολ η ομάδα της Καρδίτσας είχε απειλήσει στο 18′ με τον Βούλγαρο Τσβετάνοφ που μπήκε μέσα στην περιοχή όμως δεν μπερδεύτηκε και δεν έκανε το σουτ, όπως θα ήθελε, ενώ η Νίκη μετά το γκολ είχε ένα σουτ με τον Μιράντα που δεν βρήκε στόχο και έτσι έμεινε το 1-0.

Δεν άλλαξε κάτι

Στο δεύτερο 45λεπτο πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του Ροχάνο ο Λούκα Μιλούνοβιτς από τον οποίο στο 57΄ξεκίνησε μια φάση με τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Σιαφά να κάνει την προβολή  χωρίς επιτυχία, ενώ στο 59′ την κεφαλιά του Κάσσου μπλόκαρε εύκολα ο Γκέκας.

Ενώ στο 61′ το σουτ του Βερνάρδου μπλόκαρε ο Μπάγιτς, η Νίκη αύξησε την πίεσή της έδειχνε να υπερέχει στο γήπεδο στο 75′ κεφαλιά του Μιλούνοβιτς, έφυγε άουτ, όπως ψηλά άουτ έφυγε και το φάουλ του Μιράντα στο 90′.

Στα 6 λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι και η Νίκη έχασε 1-0 από την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Διαιτητής: Φουστάνας (Μακεδονίας), Βοηθοί: Τοροσιάδης (Μακεδονίας), Τσικλητάρη (Πιερίας)

Κίτρινες κάρτες: 13΄Γαβριηλίδης, 48 Ριέρα, 79΄Μιράντα, 86΄Αθανασιάδης, 90΄Δημόπουλος

 

Οι συνθέσεις:

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Περικλής Αμανατίδης): Γκέκας, Αναστασόπουλος, Σταμόπουλος, Δημόπουλος, Σκόνδρας (25′ Γκόλιας), Κοζορώνης (69’Αθανασιάδης), Λαγός, Ριέρα (80’Γιάκος), Βερνάρδος, Μπάλλας, Τσβετάνοφ (80΄Αλιατίδης0.

Στον πάγκο: Τσέλιος, Κάρδαρης, Θεολόγης, Ζάγγος, Πρίκας.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Αλέκος Βοσνιάδης): Μπάγιτς, Τοπαλίδης, Παναγιωτίδης (65’Μορέιρα), Ανδρέου, Γρομητσάρης, Κάσσσος, Γαβριηλίδης, Κυριακίδης, Μιράντα, Ροχάνο (46′ Μιλούνοβιτς), Σιαφά.

Στον πάγκο: Μπουργάνης, Δημητρίου, Κριμιτζάς, Μέτσε, Τσουκαλάς, Λογαράς, Μπάλλας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.