Μπούις: «Να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και να μην είμαστε προβλέψιμοι»

Ο κ. Μπούις, έχοντας δίπλα του τους συνεργάτες του Ανδρέα Γεωργίου και Βαγγέλη Μύθημη στο γήπεδο που διαθέτει το «Χάνι του Ζήση»
Έδωσε συνέντευξη ο Βέλγος προπονητής στα Χάνια, όπου προετοιμάζεται η Νίκη

Η δεύτερη μέρα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας και η πρώτη με διπλή προπόνηση ήταν η Τρίτη (7/8) για τη Νίκη Βόλου στο «Χάνι του Ζήση» στα Χάνια Πηλίου. Οι ποδοσφαιριστές αρχίζουν να δουλεύουν με αρκετά μεγάλη ένταση, αφού τώρα βάζουν τις βάσεις για την υπόλοιπη χρονιά. Απόντες ήταν οι Ντινιωτάκης, Μακενγκό και Τζιώρας, όπως και τη Δευτέρα, ενώ δε φαίνεται να βρίσκει λύση ο Τσουλχάη με το δελτίο του και δεν έχει επιστρέψει ακόμη. Νέα πρόσωπα αποτελούν ένας 19χρονος αριστερός μπακ που έχει ξεκινήσει από τον Πανθρακικό και πέρσι ανήκε στον Εργοτέλη, αλλά και ένας επίσης νεαρός ποδοσφαιριστής από την Αγία Άννα.

Την αποστολή της ομάδας επισκέφθηκαν την Τρίτη δημοσιογράφοι από διάφορα μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και το Magnesiasports.

Ο Φάντζιο Μπούις παραχώρησε στους εκπρόσωπους του Τύπου μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη, όπως και αρκετοί ποδοσφαιριστές.

Ο Βέλγος τεχνικός αναφέρθηκε στην αγωνιστική αλλαγή που θέλει να φέρει στην ομάδα, κάνοντάς την πιο επιθετικογενή και λιγότερο προβλέψιμη, ενώ επισήμανε ότι φέτος θα υπάρχει μεγαλύτερη αυστηρότητα σε θέματα πειθαρχίας. Παράλληλα, τόνισε ότι δε φοβάται κανέναν αντίπαλο και πως τα πάντα εξαρτώνται από τη δική του ομάδα, που φέτος, όπως συμπλήρωσε, έχει νέους παίκτες με ποιότητα, που μπορούν να ανοίξουν τις αντίπαλες άμυνες.

Αναλυτικά ο Φάντζιο Μπούις μίλησε:

Για το αν η Νίκη Βόλου φέτος θα αλλάξει αγωνιστικό στυλ:

«Σίγουρα η ομάδα πέρσι δεν ήταν 100% δική μου. Προσωπικά είμαι πιο επιθετικογενής προπονητής. Φέτος πρέπει να επιβάλλουμε περισσότερο τον ρυθμό μας και να δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες. Αυτά τα δύο στοιχεία πρέπει να τα βάλουμε στο παιχνίδι μας.

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε περισσότερο φέτος είναι ο ρυθμός. Πρέπει να παίξουμε πιο γρήγορα, να έχουμε μεγαλύτερη υπομονή, να ξεκινάμε τις επιθέσεις πιο σωστά από πίσω, να βρίσκουμε τις ευκαιρίες με σωστό τρόπο και όχι με βιασύνη».

Για το αν η ομάδα του και στα παιχνίδια μακριά από το Πανθεσσαλικο θα αγωνίζεται με τον ίδιο τρόπο:

«Σε κάποια παιχνίδια θα έχουμε διαφορετικό στυλ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάζει και η φιλοσοφία μας. Σίγουρα θα συναντήσεις μερικά γήπεδα, όπου δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο. Εκεί πρέπει να βρεις τους τρόπους για να κερδίζεις και να δημιουργήσεις ευκαιρίες. Το επιθετικογενές στυλ θα το έχουμε παντού, αλλά δε θα πρέπει να γίνουμε προβλέψιμοι αγωνιστικά.

Θέλουμε να έχουμε την μπάλα για περισσότερη ώρα στη διάθεσή μας, αλλά αυτή η κατοχή να μην είναι ανούσια. Χρειάζεται να έχουμε ουσία στο παιχνίδι μας και όχι απλώς να κρατάμε την μπάλα χωρίς να γινόμαστε επικίνδυνοι. Αυτό δεν το θέλουμε».

Για το αν οι παίκτες που ήρθαν εξυπηρετούν αυτόν τον σκοπό:

«Σίγουρα πήραμε παίκτες για το συγκεκριμένο στυλ ποδοσφαίρου. Αποκτήσαμε ποδοσφαιριστές με μεγαλύτερη ποιότητα σε σχέση με πέρσι, οι οποίοι μπορούν να ανοίξουν τις αντίπαλες άμυνες. Πέρσι είχαμε ένα θέμα με τις κλειστές άμυνες, διότι δεν είχαμε υπομονή. Βγαίναμε πολύ βιαστικά μπροστά και στις περισσότερες περιπτώσεις η μπάλα δεν έφτανε εκεί που έπρεπε με τον σωστό τρόπο».

Για το σύστημα, με το οποίο θα παρατάσσεται η Νίκη:

«Μέχρι τώρα στα φιλικά εφαρμόσαμε το 4-3-3. Οπωσδήποτε όμως θα δοκιμάσουμε και άλλα συστήματα. Δε θα μείνουμε με ένα σύστημα για όλη τη χρονιά. Χρειάζεται να δουλέψουμε και σε άλλα συστήματα, τα οποία θα πρέπει να μάθουν να εφαρμόζουν οι ποδοσφαιριστές».

Για την εικόνα που έχει αποκομίσει απ’ τη Νίκη στα φιλικά και στην προετοιμασία:

«Το φιλικό με τον Παναιτωλικό ήταν ένα ματς που δεν έπρεπε να έχει γίνει ποτέ. Πραγματοποιήθηκε κυρίως για εμπορικούς λόγους, αλλά και για τη δημιουργία καλών σχέσεων με μία ομάδα Σούπερ Λιγκ, όπως ο Παναιτωλικός. Παρότι ήταν λάθος να γίνει τόσο νωρίς, βγάλαμε κάποια συμπεράσματα και από αυτό το φιλικό. Για 70 λεπτά φανήκαμε ισάξιοι με τον Παναιτωλικό, αλλά για 20 λεπτά ήμασταν χαμένοι στο γήπεδο. Σ’ αυτό το διάστημα δεχθήκαμε τέσσερα γκολ. Παρόλα αυτά δεν είδα καμία τεράστια διαφορά κατηγορίας ανάμεσα στις δύο ομάδες και αυτό το στοιχείο πρέπει να κρατήσουμε.

Στο δεύτερο φιλικό (σ.σ. με τον Σαρακηνό) έπρεπε να δείξουμε παραπάνω πράγματα. Για μένα το πιο σημαντικό στοιχείο που παρουσιάσαμε εκεί ήταν ότι δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να δημιουργήσει ευκαιρία. Επιβάλλαμε τον ρυθμό μας για 90 λεπτά και ο Σαρακηνός δεν είχε τελική προσπάθεια προς την εστία μας. Αυτό ήταν πολύ θετικό, γιατί το ίδιο στυλ παιχνιδιού θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε και στο πρωτάθλημα. Δηλαδή πολλοί αντίπαλοι θα μας περιμένουν πίσω και θα προσπαθούν να βγουν στις αντεπιθέσεις».

Για το αν πρωταρχικός σκοπός θα είναι να μη δέχεται γκολ η ομάδα:

«Έτσι όπως έχει εξελιχθεί το ποδόσφαιρο, μόλις χάνεις την μπάλα πρέπει να την ξανακερδίζεις αμέσως. Δε γίνεται να κοιτάζουμε μόνο πώς θα βάλουμε γκολ αφήνοντας τα νώτα μας εκτεθειμένα».

Για τις εξελίξεις που έφερε το ματς με τον Παναιτωλικό με το πειθαρχικό παράπτωμα των Θεολόγη και Τζήμα:

«Όλοι ξέρετε τι έχει γίνει μέσα στα αποδυτήρια και δεν είναι κακό να το ξέρετε. Αυτό που με έχει ενοχλήσει περισσότερο είναι ότι τα παιδιά φύγανε και δεν έχουν καταλάβει πόσο σημαντικό ήταν αυτό το περιστατικό. Το έχουν ξεπεράσει πολύ εύκολα. Δεν κατάλαβαν και ο ένας και ο άλλος γιατί έφυγαν. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Νομίζουν ότι εμείς ψάξαμε κάποια αφορμή, για να τους διώξουμε. Η σκέψη μας ήταν να ήταν εδώ ως δεύτερος και τρίτος τερματοφύλακας. Δεν ήταν να φύγουν».

Για την αυστηρότητα σε θέματα πειθαρχίας:

«100% θα υπάρχει μεγαλύτερη αυστηρότητα. Υπάρχουν κανόνες κι αυτούς τους κανόνες θα τους τηρήσουμε φέτος. Δεν είναι, όπως πέρσι, που υπήρχαν κάποιοι κανόνες, αλλά υπήρχαν και θέματα. Δε θέλω να πω κάτι παραπάνω, αλλά φέτος θα τηρήσουμε τα πάντα. Για όσα έγιναν επιβλήθηκαν τιμωρίες. Το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο είναι η πειθαρχία και αν δεν υπάρχει στο γήπεδο, στα αποδυτήρια και μεταξύ των παικτών, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα».

Για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, κάτι που θα οδηγήσει τους πρωταθλητές και τους δευτεραθλητές των ομίλων σε μία νέα αναβαθμισμένη Γ’ Εθνική κι όχι στην άνοδο στη Football League:

«Το έχουμε διαβάσει αυτό και στην ουσία σ’ αυτήν την περίπτωση, αν βγούμε, θα ξαναπάμε πάλι στη Γ’ Εθνική. Απλώς θα είναι οικονομικά καλύτερα για τις ομάδες. Δε μου πέφτει πολύς λόγος γι’ αυτό. Ό,τι μας πουν θα γίνει. Το κακό είναι ότι πάλι θα είμαστε πάλι ομάδα της τρίτης κατηγορίας, αλλά οικονομικά για τη Νίκη θα είναι πολύ πιο εύκολα και με τις συνθήκες που έχει, μπορεί να κάνει το παραπάνω βήμα. Εμείς κοιτάμε την πρώτη θέση. Δεν περιμένουμε ούτε να βγούμε δεύτεροι ούτε τίποτα. Ας πάρουμε εμείς την πρώτη θέση κι ας κάνουν ό,τι θέλουν μετά. Δεν έχουμε φόβο για κανέναν και δε μας ενδιαφέρουν οι άλλοι».

Για τον μεγάλο αντίπαλο της Νίκης Βόλου, που είναι ο Ολυμπιακός Βόλου:

«Φαίνεται ότι έχουν κάνει δυνατές μεταγραφές και κινήσεις, έχουν ξεκάθαρο στόχο την άνοδο, αλλά, όπως είπα και πριν, δε μας ενδιαφέρουν οι αντίπαλοι. Αν είμαστε καλοί εμείς, δεν έχουμε να φοβόμαστε κανέναν. Από τον εαυτό μας εξαρτάται».

Για τα φιλικά ματς κι αν θα γίνει κάποιο παιχνίδι με δυνατό αντίπαλο:

«Πάλι κι εκεί μας έχουν αλλάξει τα σχέδια, γιατί στις 26 Αυγούστου είναι το πρώτο παιχνίδι του Κυπέλλου, οπότε δεν ξέρουμε σίγουρα».

Για το αν θα επιδιωχθεί να έχει καλή παρουσία στο Κύπελλο η Νίκη:

«Σίγουρα, καθώς ειδικά τα δύο πρώτα παιχνίδια είναι με ομάδες, που είναι Κυπελλούχες ΕΠΣ, οπότε δεν μπορούμε να πάμε και να μην τα χτυπήσουμε»

Για το πότε πιστεύει ότι θα είναι έτοιμη η ομάδα:

«Εμείς υπολογίζουμε να είμαστε έτοιμοι 23 Σεπτεμβρίου».

Για το αν θα υπάρχει περαιτέρω ενίσχυση:

«Δε νομίζω ότι θα γίνουν άλλες μεταγραφές».

Για το γεγονός ότι λόγω του υψηλού ανταγωνισμού και του γεμάτου ρόστερ κάποιοι παίκτες πρωτοκλασάτοι μπορεί να μένουν και εκτός δεκαοκτάδας:

«Αυτό το έχουμε συζητήσει από την πρώτη μέρα και όλοι πρέπει να καταλάβουν σε μία ομάδα ότι αυτός που δεν παίζει μπορεί να είναι πιο σημαντικός παίκτης. Αυτοί που κάθονται στον πάγκο και οι εκτός δεκαοκτάδας θα κάνουν την ομάδα. Οποιοσδήποτε παίκτης ακόμη κι αν τον χρειαστώ ένα λεπτό, πρέπει να είναι έτοιμος».

Για το αν υπάρχει σκέψη δοθούν δανεικοί:

«Μπορεί να γίνει, αλλά δεν υπάρχει κάτι προς το παρόν».

Για τις συνθήκες που έχουν συναντήσει στα Χάνια:

«Οι καιρικές συνθήκες είναι πάρα πολύ καλές και νομίζω έπρεπε να έρθουμε εδώ για μια εβδομάδα οπωσδήποτε και να φύγουμε από τη ζέστη. Με τέτοιο καιρό εδώ έχεις περισσότερη όρεξη για προπόνηση. Ακόμη κι εμείς θέλουμε να τρέξουμε. Έπρεπε να φύγουμε, να ηρεμήσουμε και να συγκεντρωθούμε περισσότερο στη δουλειά».

Για τον λόγο που δεν έγινε πέρυσι προετοιμασία στο βουνό:

«Δεχθήκαμε πολλή κριτική πέρυσι σε πάρα πολλά πράγματα. Οικονομικά πέρυσι ήμασταν μέτρια. Με λίγα χρήματα φτιάξαμε μία ομάδα που τελείωσε δεύτερη το πρωτάθλημα. ήταν βέβαια πολλούς βαθμούς πίσω και δεν μπορούσαμε να χτυπήσουμε την άλλη ομάδα. Ήταν επομένως θέμα οικονομικό.

Ο στόχος μας από πέρυσι ήταν να φτιάξουμε το όνομα της Νίκης ξανά και να είναι σωστή οικονομικά. Θέλαμε το όνομα της Νίκης να ακούγεται καλά προς τα έξω. Πολλά χρήματα “έφυγαν” για το Πανθεσσαλικό για παράδειγμα, γιατί θέλαμε να δημιουργήσουμε σωστές συνθήκες. Αν είχαμε αυτά τα χρήματα, θα ήταν διαφορετικά. Δεν είναι δικαιολογία, αλλά η αλήθεια. Η προετοιμασία κοστίζει 10 χιλιάδες ευρώ, δεν είναι λίγα».

Για το αν είναι φέτος καλύτερα τα πράγματα:

«Πλέον από οικονομικής πλευράς είμαστε καλύτερα και πιο εύκολα ήρθαν και οι παίκτες πλέον. Το περσινό στοίχημα το κερδίσαμε».

Για τον στόχο της ομάδας στο γήπεδο:

«Ο στόχος είναι ξεκάθαρα να κερδίζεις. Πρέπει να φέρουμε τον κόσμο πίσω και οι παίκτες να ιδρώσουν τη φανέλα. Ο κόσμος πρέπει να δει πως ο ποδοσφαιριστής από το πρώτο λεπτό μέχρι το τέλος τα δίνει όλα. Αν ο παίκτης καταφέρει να δώσει το 100%, τότε θα έρθει ο κόσμος πίσω, γιατί θα κερδίζουμε κιόλας».

Χρ. Θαν.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.