Χωρισμένος σε δύο …στρατόπεδα ο Πρωτεσίλαος

Αιτία πιθανή συνένωση με τον Αίαντα

Άκαρπη αποδείχθηκε η Γενική Συνέλευση του Πρωτεσίλαου, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 3 Ιουνίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία του χωριού. Ουσιαστικά, ο Σύλλογος έχει …χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα», με τον Πρόεδρο Θανάση Μάκρα από τη μία και το μέλος της Διοίκησης Θοδωρή Μόσχο, ο οποίος είναι και ένας εκ των βασικών ανθρώπων που στηρίζουν οικονομικά την ομάδα τα τελευταία χρόνια. Το ζήτημα που έχει ενσκήψει έχει να κάνει με τη θέληση αρκετών ανθρώπων στον Πτελεό, οι οποίοι υποστηρίζουν μία συνεργασία με τον Αίαντα, με σκοπό στο άμεσο μέλλον -πιθανότατα από το μεθεπόμενο πρωτάθλημα- να προκύψει συνένωση των δύο ομάδων. Από την άλλη, κάποιοι επιθυμούν η ομάδα να συνεχίσει να υπάρχει με τη σημερινή μορφή της, παρά τις δυσκολίες, τόσο οικονομικές όσο και από έμψυχο δυναμικό, το οποίο δεν ανανεώνεται, με αποτέλεσμα να παρατηρείται ηλικιακός μαρασμός. Το λόγο πήραν αρκετοί παραβρισκόμενοι, χωρίς όμως η Γενική Συνέλευση να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «magnesiasports», για το θέμα της συνένωσης με τον Αίαντα (με πρωτοβουλία των ανθρώπων του Πρωτεσίλαου) υπήρξε συνάντηση την περασμένη Τετάρτη 1 Ιουνίου στη Σούρπη με εκπροσώπους του Αίαντα και του Πρωτεσίλαου να έχουν μία πρώτη συζήτηση. Στη συνάντηση από πλευράς Αίαντα ήταν παρόντες ο Πρόεδρος της ομάδας Χρήστος Κωστούλας, ο Αντιπρόεδρος Αποστόλης Μαγκαρδάς, ο Γενικός Αρχηγός Δημήτρης Καλοδήμος και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσθένης Τζαβέλας, ενώ από τον Πρωτεσίλαο τα μέλη της Διοίκησης Θοδωρής Μόσχος και Γιώργος Γερογιάκομος, καθώς και ο ποδοσφαιριστής και αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Σιαμανίκος. Το τελικό συμπέρασμα ήταν ότι τη σεζόν που έρχεται, 2022-2023, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί θα έπρεπε ο νέος σύλλογος που θα προέκυπτε να ξεκινήσει από τη Γ’ Τοπική, κάτι ανέφικτο. Όμως συμφώνησαν, αρχικά, για συνεργασία σε επίπεδο παικτών και στελέχωσης των ομάδων και να επανεξετάσουν το θέμα της συγχώνευσης από τη μεθεπόμενη σεζόν 2023-2024.
Αυτή τη στιγμή, ο Πρωτεσίλαος αντιμετωπίζει πρόβλημα για να κατέβει στο επόμενο πρωτάθλημα, μιας και παρατηρείται σοβαρή δυσκολία στη στελέχωση ακαδημίας, βασική προϋπόθεση για να μπορεί μία ομάδα να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ, βάσει της προκήρυξης για τη σεζόν 2022-2023.
Το καλοκαίρι προμηνύεται …θερμό για τον Πρωτεσίλαο, μιας και ο ιστορικός Σύλλογος βρίσκεται σε σημείο καμπής και αναμένεται οι όποιες αποφάσεις να κρίνουν πολλά για το άμεσο και απώτερο μέλλον.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.