Δεν τα κατάφερε ο ΓΣ Αλμυρού, ήττα από τους Σοφάδες στον τελικό της Γ’ Εθνικής

64-78 σε ένα γεμάτο κλειστό από φίλους και των δύο ομάδων

Με τη σειρά των αγώνων να έχει πάει στο 2-2, ο ΓΣ Αλμυρού υποδέχθηκε τον ΓΣ Σοφάδων στον… τελικό του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας μπάσκετ, ωστόσο δεν βρήκε τις λύσεις που θα ήθελε, με αποτέλεσμα να ηττηθεί 64-78, μετά από ένα δυνατό παιχνίδι, μένοντας έτσι εκτός ανόδου…

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Το κλειστό του Αλμυρού μπορεί να μην προσφέρεται για πολύ μεγάλους αγώνες, λόγω χωρητικότητας, ωστόσο (παρουσία βέβαια ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων) φίλοι και των δύο ομάδων έδωσαν το «παρών», με το άθλημα του μπάσκετ να κερδίζει τόσο στις κερκίδες όσο και στο παρκέ. Εκεί βέβαια, οι παίκτες του Παναγιώτη Νάνη δεν βρήκαν τις επιθετικές λύσεις που θα ήθελαν, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι πήραν ένα προβάδισμα, κυρίως στο τρίτο δεκάλεπτο, και το διατήρησαν μέχρι τέλους, για να πανηγυρίσουν αυτοί στο τέλος τη νίκη και την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία.

Το παιχνίδι είχε ταχύτητα, δύναμη ένταση (καλώς εννοούμενη σχεδόν σε όλα τα σημεία), και ήταν πραγματικά ένα καλό παιχνίδι, με τον ΓΣ Σοφάδων να έχει ένα προβάδιμα στην αρχή 9 πόντων (5-14) χάρη σε έμμεσο τρίποντο του Θέου και εύστοχο σουτ τριών πόντων από πλευράς Κακλαμάνουν. Ωστόσο ο ΓΣ Αλμυρού δεν άφησε να του φύγει το παιχνίδι με οκτώ πόντους του Παπούλια να δίνουν το σύνθημα ότι το παιχνίδι είχε πολύ δρόμο ακόμη (17-17).

Η διαφορά πέρασε και πάλι υπέρ των Σοφαδιτών με τέσσερις πόντους από τον Θέο (20-21), για να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος με τους φιλοξενούμενους  να είναι στο +9 αφού ακολούθησαν και πέντε πόντοι από τον Τσούκα.

Ο χορός των τριπόντων στο τρίτο δεκάλεπτο και από τις δύο πλευρές, με τον Παππά από τον ΓΣ Σοφάδων να έχει 3/4 και τους Πολίτη, Τσούκα και Κακλαμάνο να ακολουθούν αποτέλεσε το σημαντικότερο μέρος της εικόνας του τρίτου δεκαλέπτου, με τον ΓΣ Αλμυρού ωστόσο να είναι αυτός που έτρεχε για να προλάβει. Κάπου όμως βγήκε η νευρικότητα στους παίκτες του Παναγιώτη Νάνη, που γύρισαν και την άμυνα σε ζώνη 2-3 χωρίς ωστόσο να μπορούν να περιορίσουν όσο θα ήθελαν τους φιλοξενούμενους… έτσι το σκορ ήταν στο +15 για τους Σοφαδίτες 5’53’’ πριν το τέλος (52-67), και ενώ ο ΓΣ Αλμυρού βιαζόταν, οι φιλοξενούμενοι απλά ροκάνιζαν τον χρόνο, βρίσκοντας όμως και πόντους που τους διατηρούσαν σταθερά μπροστά με διψήφια διαφορά.

Έτσι, από το 60-78, ήρθαν και τέσσερις πόντοι από τον Μαμούρα για το τελικό 64-78, με τη χρονιά να κλείνει αρνητικά μεν για τον ΓΣ Αλμυρού, αλλά η γενικότερη εικόνα μόνο θετική μπορεί να είναι, αφού η προσπάθεια συνολικά κρίνεται εξαιρετική.

Τα δεκάλεπτα: 12-17, 27-36, 49-58, 64-78

ΓΣ Αλμυρού (Νάνης): Κοντοστάθης 3 (1), Μυλωνάς, Μαμούρας 15, Κανατούλας, Μασούρας, Σερμέτης, Παπούλας 17 (3), Γώγουλας, Βαλαμούτης 10 (3), Τσαβές, Πολίτης 8 (1), Τάσσος 11.

ΓΣ Σοφάδων (Παπαδόπουλος): Παππάς 20 (3), Αποστολόπουλος, Σαλταγιάννης, Παπαϊωάννου 1, Κακλαμάνος 9 (3), Κασιάρης, Θέος 13, Δίκαρος, Τσούκας 30 (5), Ζωϊτσάκος, Αναγνωστόπουλος 5.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.