Δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε αυτό που ήθελε ο Ολυμπιακός Β., 0-2 τον Αστέρα Ιτέας

Σπουδαίο διπλό για τον Ολυμπιακό Βόλου μέσα σε μία σκληρή έδρα, με τους ερυθρολεύκους να επικρατούν του Αστέρα στην Ιτέα με 0-2. Ήταν ένα μέτριο και χωρίς πολλές φάσεις ματς μέχρι το 0-1, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι συνάντησαν δυσκολίες. Ωστόσο, με την εμπειρία της και με δύο στημένες φάσεις στο 74’ και το 83’ (κεφαλιά του Πίντο σε φάουλ του Λώτα και πέναλτι του Σερτζίνιο που κέρδισε ο Ζγκούρη) η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη πήρε αυτό που ήθελε.

Το πρώτο μέρος ήταν μέτριο και οι δύο ομάδες έχουν να θυμούνται τη μία μεγάλη ευκαιρία που έχασαν. Στο 14’ ο Σκοπελίτης έπαιξε ωραία το ένα-δύο με τον Φλίγκο, που είχε τραβηχτεί εκτός περιοχής, και βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος του πέναλτι με γρήγορη κίνηση και απέναντι από τον τερματοφύλακα Πάπο. Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού Βόλου πρόλαβε πέφτοντας να κάνει το αριστερό πλασέ, που κόντραρε σε αμυντικό, και πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια κόρνερ.

Στο 28’ οι γηπεδούχοι απάντησαν. Ο Μαλισσόβας επιχείρησε σουτ από το ημικύκλιο, που έφυγε πολύ ψηλά πάνω από την εστία, αλλά ο διαιτητής καταλόγισε φάουλ για αντικανονικό μαρκάρισμα που δέχθηκε στην προσπάθειά του. Αυτό εκτέλεσε ο Πρέντι, με την μπάλα να βρίσκει το πάνω μέρος της αριστερής συμβολής των δοκών της εστίας του Παλιούρα και να φεύγει άουτ.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε η μορφή του παιχνιδιού, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου βρήκε τον τρόπο να μπει μπροστά στο σκορ και να απλοποιήσει τα πράγματα.

Πρώτα στο 71’ ο Σερτζίνιο από την αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής σούταρε συρτά με το δεξί και ο Πάπος απέκρουσε σε κόρνερ. Ωστόσο, στο 74’ έγινε το 0-1, σε φάση που οι φιλοξενούμενοι ήταν με δέκα παίκτες στο γήπεδο, αφού ο Οικονομόπουλος, που κέρδισε το φάουλ απ’ όπου προήλθε το γκολ των ερυθρολεύκων, ήταν εκτός αγωνιστικού χώρου τραυματίας. Ο Λώττας μπροστά στον πάγκο της ομάδας του και πολύ κοντά στη γραμμή του πλαγίου εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά στο πίσω δοκάρι, εκεί όπου ο Πίντο πήδηξε πολύ ψηλά και με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στο απέναντι δεξί πλαϊνό δίχτυ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Μάλιστα έσπευσε να πανηγυρίσει μαζί με τους συμπαίκτες του μπροστά στην κερκίδα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι παρά την απαγόρευση βρέθηκαν αρκετοί στο γήπεδο και ενίσχυσαν τον Ολυμπιακό Β.

Στο 82’ ο Ηλιάδης έκανε φράγμα εντός περιοχής στον Ζγκούρη, που προσπάθησε να διεισδύσει από τα δεξιά, και ο Βλάχος υπέδειξε πέναλτι, το οποίο εκτελέστηκε εύστοχα από τον Σερτζίνιο. Ο Πορτογάλος ξεγέλασε τον Πάππο, που έπεσε στην αριστερή του γωνία, η μπάλα πήγε από την άλλη κι έτσι ο Ολυμπιακός Βόλου με το 0-2 καθάρισε το ματς.

Στο 86’ ο Ζγκούρι έφτασε μία ανάσα και από το 0-3. Ο Πίντο μετά από κόρνερ του Φωκικού έδιωξε με το κεφάλι και έτρεξε να διεκδικήσει την μπάλα έξω από την περιοχή του. Ο Βραζιλιάνος έγινε κάτοχός της και βρήκε με μία βαθιά μπαλιά τον Καμπλιώνη, που μετά από ωραία περιστροφή και περίπου 35 μέτρα μακριά από την εστία του έδωσε παράλληλα στον Ζγκούρη αριστερά του, που ήταν μόνος του και ξεχύθηκε μπροστά, φτάνοντας απέναντι από τον  Πάππο. Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού Βόλου έκανε από το ύψος της περιοχής ένα πού ωραίο δεξί πλασέ, που έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι κόρνερ, μετά από την παρέμβαση του Πάππου.

Στο 92’ σε νέα κόντρα επίθεση της ομάδας του Περικλή Αμανατίδη ο Ναζίμ σκόραρε, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και έτσι το γκολ δε μέτρησε, με το 0-2 να είναι το τελικό σκορ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ: Πάπος, Κουτσούμπας (46’ Ρέλλας), Αντωνόπουλος, Ηλιάδης, Μπογκντάνι, Μαυρόπουλος  (76′ Καρουμπί), Γεωργουσόπουλος, Μαλισσόβας (80’ Νικολόπουλος), Κακάβας (66’ Αλεξίου), Πρέντι, Σεΐτι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Παλιούρας, Παπουτσογιαννόπουλος, Μπουτζίκος, Λεάντρο, Οικονομόπουλος, Κόλα (69’ Ρόκας), Ναζίμ, Σερτζίνιο, Σκοπελίτης (55’ Ζγκούρη), Λώττας (87’ Νόνης), Φλίγκος (69’ Καμπλιώνης)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.