Εχασε στο τελευταίο δευτερόλεπτο το χάλκινο η Εθνική γυναικών πόλο

Ηττήθηκε με 10-9 από την Ισπανία, με μία αμφισβητούμενη φάση στο τέλος

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών στο τελευταίο δευτερόλεπτο είδε τη Ρουίθ να σκοράρει σε κενό τέρμα και έτσι η Ισπανία στέρησε από την Ελλάδα το χάλκινο μετάλλιο και το βάθρο, με την ομάδα της Αλεξίας Καμμένου να κάνει μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις στην ιστορία της, αλλά να χάνει τελικά με 10-9 στον μικρό τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Μπορεί η Εθνική μας να έμεινε στο 6:27 πριν τη λήξη τρία (9-6), αλλά με φοβερή αντεπίθεση, που βασίστηκε στην εκπληκτική της άμυνα, κατάφερε να ισοφαρίσει με ένα γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου και δύο της Ειρήνης Νίνου ως το 2:50 (σ.σ. το δεύτερο της Νίνου με πέναλτι που κέρδισε η Ασημάκη).

Στα τελευταία 2:30 λεπτά, η Διαμαντοπούλου έκανε την επέμβαση της χρονιάς και στη συνέχεια όλα έγιναν θρίλερ. Η διεθνής τερματοφύλακας βγήκε με πόνους από το νερό και η Ισπανία είχε παίκτη παραπάνω με τη Σταματοπούλου να αποκρούει. Η Αλεξία Καμμένου στο τάιμ άουτ έδωσε τις οδηγίες για το πώς θα εκδηλωνόταν η επίθεση, τονίζοντας χαρακτηριστικά «στο τέλος, στο τέλος», ώστε να μην υπάρξει δυνατότητα σουτ από ισπανικής πλευράς.

Στο τέλος όμως έγινε κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά. Δόθηκε παράβαση δύο μέτρων στην Ελλάδα στα 5 δευτερόλεπτα και η Ρουίθ σκόραρε στο άδειο τέρμα, καθώς είχε προωθηθεί και η Σταματοπούλου για το τελικό 10-9.

Οκτάλεπτα: 2-1, 4-4, 1-1, 3-3

Ισπανία (Ότσα): Εστέρ Ράμος, Άννι Εσπάρ, Ορτίθ 2, Πέρεζ, Κρέσπι 1, Ρουίθ 1, Πένια, Φόρκα 3, Καμούς 1, Γκαρσία 1, Λέιτον 1, Τέρε, Πιράλκοβα

ΕΛΛΑΔΑ (Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 2, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Πλευρίτου Μ. 1, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα 3, Νίνου, Πλευρίτου Β., Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.