Εύκολη πρόκριση για τη Νίκη, 1-5 τον Πύρασο

Εύκολο απόγευμα είχε η Νίκη Βόλου, που για την πρώτη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ ως τυπικά φιλοξενούμενη στο Παντελής Μαγουλάς επικράτησε του Πυράσου με 1-5. Οι κυανόλευκοι σκόραραν με τους Αναστασίου στο 11’ και Δωματά στο 22’ στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο δίχτυα βρήκαν οι Μακενγκό στο 62’, Ματθαίου στο 69’ και Βουρδάκης στο 76’. Ενός λεπτού σιγή υπήρξε πριν την έναρξη του ματς λόγω του θανάτου του 21χρονου διαιτητή, Νίκου Ντόση.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Πύρασος είχε τον Τσιλίγκο κάτω από τα δοκάρια, οι Στεργίου, Μπασδάνης, Μπούτλας, Γιοβάνης ήταν στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά, ο Τσορμπατζής ήταν ο μοναδικός αμυντικός μέσος, ενώ είχε μπροστά του ως εσωτερικούς μέσους τον Τζίκα και τον Ζαχαράκη. Στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής κινούνταν οι Κάρρος δεξιά και Τσάκαλος αριστερά, ενώ φορ ήταν ο Νούσιας.

Η Νίκη είχε τον Κώστα Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Λάιος και Κυριαλάνης ήταν οι πλάγιοι μπακ και οι Παπαδήμας και Καντούτσης στόπερ. Ο Μέτσε ήταν ο κλασικός αμυντικός χαφ και μπροστά του εσωτερικά ως επιθετικοί χαφ τοποθετήθηκαν οι Ιορδανίδης και Αναστασίου. Τέλος, από τα άκρα βοηθούσαν τον φορ Ντινιωτάκη οι Ταβάρες στα δεξιά και Δωματάς στ’ αριστερά.

Προς το τέλος του πρώτου μέρους ο Ταβάρες πήγε στον άξονα ως δεύτερος επιθετικό χαφ μαζί με τον Ιορδανίδη, ο Ντινιωτάκης τραβήχτηκε στα δεξιά και ο Αναστασίου συνέχισε στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Η Νίκη ξεκίνησε πιο δυνατά και στο 11’ από φάουλ του Ιορδανίδη από τα αριστερά ο Αναστασίου στο πρώτο δοκάρι και μέσα στη μικρή περιοχή πρόλαβε τον Τσιλίγκο στον αέρα και με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Έντεκα λεπτά αργότερα (22’) ο Δωματάς αρχικά καθυστέρησε, αλλά τελικά δοκίμασε το πόδι του λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στο αριστερό παραθυράκι, κρεμώντας τον Τσιλίγκο, που εκτινάχθηκε, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 0-2. Ενδιάμεσα είχε χαθεί μεγάλη ευκαιρία από τον Ντινιωτάκη στο 15’, που πήρε την πάσα του Αναστασίου και βγήκε απέναντι από τον Τσιλίγκο, ο οποίος απέκρουσε το αριστερό του πλασέ.

Στο 27’ ο Τσιλίγκος έκανε σωτήρια επέμβαση σε σουτ του Δωματά, ο οποίος στο 40’ από θέση βολής σούταρε πάνω σατ σώματα, ενώ στο 45’ ο Κρητικός παίκτης είδε τον Τσιλίγκο να τον νικά με τα πόδια σε τετ-α-τετ. Δημιουργός της φάσης ήταν ο Ιορδανίδης, ο οποίος μετά το κόρνερ που κερδήθηκε στην προηγούμενη φάση μπήκε ανενόχλητος από τα αριστερά στην περιοχή, «σέρβιρε» για τον Δωματά, που ευρισκόμενος λίγο πίσω από το πέναλτι δεν μπόρεσε ούτε τώρα να σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, με τον Τσιλίγκο να σώζει εκ νέου την ομάδα του σε νέα μεγάλη φάση για τη Νίκη.

Το δεύτερο μέρος

Στο 56’ ο Ιορδανίδης βρήκε με φάουλ από τα δεξιά τον Ντινιωτάκη στο πρώτο δοκάρι, ο Τσιλίγκος απέκρουσε, ο παίκτης της Νίκης ξαναπήρε το ριμπάουντ και σούταρε από απόσταση αναπνοής ελάχιστα άουτ.

Στο 62’ ο Ιορδανίδης εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ που κέρδισε  Αναστασίου. Η μπάλα κατευθυνόταν στο αριστερό παραθυράκι, αλλά ο Τσιλίγκος εντυπωσιακά απέκρουσε σε κόρνερ, μετά την εκτέλεση του οποίου οι παίκτες της Νίκης έπαιξαν …βόλεϊ με το κεφάλι  εντός περιοχής, με τον Μακενγκό με κεφαλιά να κάνει το 0-3. Η κεφαλιά δεν είχε ιδιαίτερη δύναμη, αλλά βρήκε τον Τσιλίγκο σε κίνηση με το σώμα του σε αντίθετη φορά από την πορεία της μπάλας και δέχθηκε το γκολ.

Ο Πύρασος έφτασε στην πρώτη του σημαντική ευκαιρία στο 64’. Από πάσα του Κάρρου ο Ζαχαράκης έπιασε ένα ισχυρό αριστερό σουτ, που απέκρουσε Παπαδόπουλος με ωραία εκτίναξη χαμηλά. Πέντε λεπτά μετά η Νίκη έφτασε στο 0-4, με τον Ντινιωτάκη από τα δεξιά να παίρνει την μπάλα από τον Ιορδανίδη και να δίνει έτοιμο γκολ με παράλληλη πάσα στον Ματθαίου. Ο νεαρός άσος, που είχε μπει πριν από λίγο στο ματς με πλασέ εντός μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και αύξησε τον δείκτη του σκορ.

Μάλιστα ο ίδιος στο 76’ μιμήθηκε τον Ντινιωτάκη, αφού έφυγε στην κόντρα μόνος από τα δεξιά και πρόσφερε στο… πιάτο το γκολ στον Βουρδάκη, ο οποίος σε κενή εστία δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 0-5. Στο 79’ ο Βουρδάκης σούταρε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 90’ διαμορφώθηκε το τελικό 1-5. Αρχικά, ο διατητής Χαλβατζάκος έδωσε πέναλτι για χέρι του Παπαδήμα, αλλά με υπόδειξη του βοηθού Τασιόπουλου άλλαξε την απόφασή του και έδωσε φάουλ εκατοστά μακριά από τη γραμμή της περιοχής. Τελικά το φάουλ για τον Ζαχαράκη αποδείχθηκε σαν πέναλτι, που με εντυπωσιακό ισχυρό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κ. Παπαδόπουλου (1-5).

ΠΥΡΑΣΟΣ: Τσιλίγκος, Στεργίου (80’ Σταντσούρης), Μπασδάνης, Μπούτλας, Γιοβάνης, Τσορμπατζής, Τζίκας (77’ Μπαρμπούτας), Ζαχαράκης, Τσάκαλος, Κάρρος (86’ Κοσμάς) Νούσιας

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Κ. Παπαδόπουλος, Λάιος, Παπαδήμας, Καντούτσης (63’ Βουρδάκης), Κυριαλάνης, Μέτσε (65’ Ματθαίου), Ιορδανίδης, Αναστασίου, Ταβάρες (46’Μακενγκό), Δωματάς (75’ Κέρι), Ντινιωτάκης

Οι βασικές ενδεκάδες των δύο ομάδων

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.