Απώλεια για τον Ολυμπιακό Βόλου, 2-2 με τα Τρίκαλα

Ζωντανός παρέμεινε στη μάχη της ανόδου ο Ολυμπιακός Βόλου μετά το ντέρμπι με τα Τρίκαλα, έστω και με τον βαθμό της ισοπαλίας, μετά το τελικό 2-2 απέναντι στα Τρίκαλα, σε ένα παιχνίδι με αρκετά δυνατές φάσεις και έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς «ερυθρόλευκων». Βέβαια η απώλεια των δύο βαθμών μόνο θετική δεν ήταν, ειδικά από τη στιγμή που τα υπόλοιπα αποτελέσματα ήταν ευνοϊκά για τους Βολιώτες.

Ένα πέναλτι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και ένα αυτογκόλ στην αρχή του δευτέρου έδωσε τη δυνατότητα στους Τρικαλινούς να κάνουν το σκορ 1-2, όμως ο Ολυμπιακός Βόλου βρήκε τη φάση που ήθελε για να ισοφαρίσει με τον Φαζό, ενώ είχε προηγηθεί νωρίς στον αγώνα χάρη στο τέρμα του Κέρι.

Γκολ, διαμαρτυρίες και πέναλτι στο φινάλε
Αρκετά ενεργά έστω και φλύαρα ήταν τα Τρίκαλα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον Τσίπρα να συνεργάζεται με τον Σταματή στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, για να βγάλει τη σέντρα από αριστερά αλλά το μόνο που κέρδισε ήταν κόρνερ. Η πίεση όμως ήταν σταθερή, με την άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου να αντιδρά ωστόσο σωστά, ενώ στην πρώτη καλή επίθεση στο 8′ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την ευκαιρία, όταν ο Τσίτας πέρασε την μπάλα στον Κουτσιανικούλη που έβγαλε τη σέντρα εντός περιοχής από τα δεξιά, αλλά ο Κέρι δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Ζαρόπουλο.

Η σπουδαία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου καταγράφεται στο 9′, όταν ο Κέρι βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Πόζογλου, που προσπάθησε να κρεμάσει τον Ζαρόπουλο. Ωστόσο ο τερματοφύλακας των Τρικάλων βρήκε την μπάλα με τα χέρια όσο χρειαζόταν, για να κόψει το σουτ και στη συνέχεια να διώξουν οι αμυντικοί. Ο Ζαρόπουλος δεν ανησύχησε ούτε στο σουτ του Τσίτα στο 12′, αλλά στο 14′ ο Κέρι πέρασε στον Πόζογλου, αυτός κόπηκε αρχικά αλλά κινήθηκε ξανά από τα δεξιά για να κάνει τη σέντρα και να βρει και πάλι τον συμπαίκτη του που με κεφαλιά-ψαράκι έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό Βόλου!

Το παιχνίδι απέκτησε μία άγρια ομορφιά από εκείνο το σημείο και για λίγα λεπτά μετά με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τη «χρυσή» αντεπίθεση και τον ρυθμό να είναι αρκετά γρήγορος. Φανερή ήταν η διάθεση των γηπεδούχων να βγουν στην κόντρα με τους Πόζογλου και Κουτσιανικούλη, ενώ τα Τρίκαλα πίεζαν, είχαν και κάποιες στημένες φάσεις, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκαν. Στο 29′ ο Ξενοδόχοφ είπε «όχι» στον Σταματή, όταν ο παίκτης των Τρικάλων βγήκε απέναντί του και προσπάθησε να τον πλασάρει, ενώ στο 31′ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν χλιαρά για υποψία χεριού του Σανδραβέλη εντός περιοχής, ενώ στο 35′ ο Πόζογλου σούταρε για να στείλει την μπάλα άουτ.

Την ίδια στιγμή βέβαια έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου στον διαιτητή για το σκληρό παιχνίδι των Τρικαλινών, με τον Πόζογλου να σπρώχνεται και να πέφτει στη γραμμή της μεγάλης περιοχής στο 39′ χωρίς να δίνεται η παράβαση, ενώ στο 40′ ο Κουτσιανικούλης σούταρε από πλεονεκτική θέση για να στείλει την μπάλα πάνω από την οριζόντια δοκό του Ζαρόπουλου. Το ξέσπασμα ήρθε στο 42′ για τους «ερυθρόλευκους» όταν ο Πόζογλου υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ενώ έβγαινε μόνος του απέναντι στον Ζαρόπουλο, ενώ στις καθυστερήσεις ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για χέρι του Βοσνακίδη εντός περιοχής, αν και το βίντεο δείχνει χέρι του Σταματή πιο μπροστά σε μία αμφισβητούμενη φάση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ριζογιάννης, για να κάνει το 1-1 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου…

Χρειάστηκε να ισοφαρίσει…
Αν και ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε διάθεση να πιέσει, το πρώτο πεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου κύλησε χωρίς τη μεγάλη φάση για να γίνει η ζημιά στο 51′ με τον Γρηγορόπουλο να παίρνει την πάσα από τον Παπαγεωργίου, έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και παρενέβη ο Φαζός για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-2…

Στο 53′ ο Γραικός έπιασε το δυνατό σουτ για να διώξει με υπερένταση ο Ζαρόπουλος, ενώ οι οπαδοί φώναξαν για χέρι του Βέρτζου ένα λεπτό αργότερα, χωρίς όμως να δείχνει παράβαση ο διαιτητής.

Στο 59′, από εκτέλεση φάουλ του Κέρι, Πόζογλου και Φαζός παρενέβησαν με το κεφάλι για να διώξει σχεδόν πάνω στη γραμμή ο Ζαρόπουλος, ενώ το ίδιο έκανε και στο 65′ μετά την εκτέλεση φάουλ του Πόζογλου, παραχωρώντας κόρνερ. Ο Φαζός ήταν αυτός που έπιασε την κεφαλιά μετά την εκτέλεσή του, για να στείλει την μπάλα στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των Τρικάλων.
Από κόρνερ ήρθε και η επόμενη ευκαιρία του Ολυμπιακού Βόλου, όταν στο 69′ Τσιάρας και Τσίτας πήραν την κεφαλιά για να καταλήξει η μπάλα άουτ, ενώ από σέντρα του Κέρι στο 74′ ο Φαζός πετάχτηκε και με προβολή έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 2-2!

Για τα Τρίκαλα ο Τσίπρας στο 81′ βγήκε απέναντι στον Ξενοδόχοφ, αν και ξεκίνησε από θέση οφσάιντ, για να κόψει η άμυνα τελευταία στιγμή και να παραχωρήσει κόρνερ, με τον Ολυμπιακό Βόλου να παλεύει και για το νικητήριο τέρμα στα τελευταία λεπτά. Στο 84΄ο Τσίτας έπεσε εντός περιοχής αλλά ο διαιτητής έδειξε και πάλι να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ και στις καθυστερήσεις τα Τρίκαλα έδειξαν ότι ήθελαν να κρατήσουν τον βαθμό της ισοπαλίας, καθώς έριξαν το βάρος στην άμυνα, έχοντας πάντως ένα σουτ με τον Σανδραβέλη στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με σουτ του Τσίτα, με τον Ζαρόπουλο να μπλοκάρει.

Κίτρινες: 5′ Τσιάρας 36′ Παπαδόπουλος (προπονητής), 43′ Παπάς (τεχνικός δ/ντης), 44′ Μπουτζίκος, 45′ Βοσνακίδης, 75′ Κουτσιανικούλης/64′ Παπαγεωργίου, 73′ Τσίπρας
Κόκκινες: 81′ Παπάς (τεχνικός δ/ντης-δεύτερη κίτρινη)

Ολυμπιακός Βόλου: Ξενοδόχοφ, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης (67′ Ναβαλόν), Φαζός, Τσιάρας, Κουτσιανικούλης (79′ Σκοπελίτης), Κέρι, Μητρόπουλος (58′ Ράντι), Τσίτας, Πόζογλου

Τρίκαλα (Αμανατίδης): Ζαρόπουλος, Σανδραβέλης, Νιάρος, Οικονομόπουλος, Βέρτζος, Ριζογιάννης, Παπαγεωργίου (79′ Λώττας), Τεγούσης, Γρηγορόπουλος (71′ Γιαννίτσης), Τσίπρας, Σταματής (87′ Αλέξιτς)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.