«Επιπρόσθετη αξία για όλη την περιοχή από το νέο κλειστό γυμναστήριο Βελεστίνου»

Η παρουσίαση του έργου από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας βρέθηκε σήμερα στον Βόλο προκειμένου μαζί με τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα, να παρουσιάσουν τα πλάνα για το νέο κλειστό γυμναστήριο Βελεστίνου, που προχωρά, χαρακτηρίζοντάς το και οι δύο ως εμβληματικό.

«Έχουν ιδιαίτερη σημασία αυτοί οι αθλητικοί χώροι στις μικρές κοινωνίες, όπως στο Βελεστίνο, γιατί αν δεν υπάρχουν αυτοί ενδεχομένως τα παιδιά να μην μπορούν να βρουν μία διέξοδο που πραγματικά τα απασχολεί σε κάποιες κρίσιμες ηλικίες. Η επένδυση σε τέτοιες υποδομές θα έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία» ανέφερε ο κ. Κουρέτας, με τον προϋπολογισμό να είναι στα 3 εκατ. ευρώ.

Για μία ευχάριστη εξέλιξη αποτέλεσμα καλής συνεργασίας Περιφέρειας-Δήμου έκανε λόγο η υφυπουργός Αθλητισμού Ζέττα Μακρή, καλωσορίζοντάς την όπως επεσήμανε με πρόσθετη ευχαρίστηση, καταγόμενη από το Βελεστίνο, αλλά και γιατί στις αρμοδιότητές της στο υπουργείο είναι και ο σχολικός Αθλητισμός. «Χαίρομαι που είναι αυτού του είδους εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται στην προγραμματική δέσμευση του Περιφερειάρχη και νομίζω ότι είναι μία καλή αρχή που προοιωνίζεται και μία καλή συνέχεια» υπογράμμισε.

Ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος επεσήμανε δε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι μία απτή απόδειξη ότι τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων με τα οποία η κυβέρνηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων τα διοχευτεύσει στις Περιφέρειες για αποκεντρωμένη διαχείριση των πόρων, έρχονται ν’ αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο μέσω της συνεργασίας περιφέρειας-δήμου. «Μετά τις καταστροφές του περασμένου φθινοπώρου, η συνεργασία όλων είναι επιβεβλημένη για ν’ αφήσουμε πίσω μας τις ζημιές και τις καταστροφές και να πάμε σε έναν νέο σχεδιασμό που θα δίνει ευκαιρίες στους νέους κυρίως ανθρώπους της ελληνικής επαρχίας ν’ αθλούνται και να βελτιώνουν το επίπεδο ζωής τους» ανέφερε.

Επίσης, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος σημείωσε ότι με το να διαμορφώνονται όροι ανάταξης των αθλητικών υποδομών, αναβάθμισης αυτών και δημιουργίας καινούργιων δημιουργείται πολυδιάστατη υπεραξία, αθλητική, τουριστική, οικονομική. «Η νέα περιφερειακή Αρχή του Δ. Κουρέτα με το πρόγραμμά της για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, αποδεικνύει συλλήβδην στο πολιτικό σύστημα, τι σημαίνει να δουλεύεις με ταχύτητα, ποιότητα στις αποφάσεις και να κάνεις τη βέλτιστη οικονομική διαχείριση. Αναφέρομαι γενικότερα στις υποδομές που επισκευάζονται σε σχέση με τις πλημμύρες, κάτι που γίνεται με το χαμηλότερο κόστος. Η προτεραιοποίηση της περιφερειακής Αρχής ήδη αποδίδει και αποδεικνύεται ότι μπορεί να γίνει εφαρμοσμένη πολιτική χωρίς γραφειοκρατικούς όρους που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν» δήλωσε σχετικά.

Για ένα όραμα δεκαετιών που γίνεται πλέον πραγματικότητα έκανε λόγο ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, κος Νασίκας, επισημαίνοντας ότι η μελέτη έγινε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου. «Η κα αντιπεριφερειάρχης, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου ήταν η πρώτη που με δέχθηκε και άκουσε τα πλάνα για το εμβληματικό αυτό έργο, που θα δώσει προστιθέμενη αξία όχι μόνο στον δήμο Ρήγα Φεραίου αλλά σε όλη τη Θεσσαλία. Είναι μία μεγάλη προσπάθεια που ολοκληρώσαμε και θα την καταθέσουμε τις επόμενες ημέρες για την εξέλιξη του έργου. Εκτιμώ ότι οι γενιές που έρχονται θα το απολαύσουν» τόνισε χαρακτηριστικά, την ώρα που η κα Παπαδημητρίου σημείωνε ότι: «Θέλουμε αυτό το έργο να είναι προς όφελος τους για την ευρύτερη περιοχή και στην πολύπαθη Μαγνησία θέλουμε να έχουμε συχνά τέτοια γεγονότα και ν’ ανακοινώνονται έργα. Νομίζω ότι με τον κο Περιφερειάρχη που είναι δίπλα μας, ειδικά στον Αθλητισμό θα είμαστε πρωτοπόροι».

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.