Φασούλας από τον Βόλο: «Δεν γίνεται δουλειά για το μπάσκετ από τη νυν διοίκηση της ΕΟΚ»

Ο εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος είχε συνάντηση με εκπροσώπους σωματείων της Μαγνησίας

Για μία ακόμη φορά η νυν διοίκηση της ΕΟΚ μπήκε στο στόχαστρο του Παναγιώτη Φασούλα, που βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (22/5) στον Βόλο και συναντήθηκε με εκπροσώπους σωματείων, ενώ ετοιμάζεται να διεκδικήσει και πάλι την προεδρία στις επόμενες εκλογές της Ομοσπονδίας, τονίζοντας ότι οι διοικούντες αυτήν τη στιγμή δεν έχουν αλλάξει κάτι προς το καλό του αθλήματος.

«Δώσαμε μία πολύ μεγάλη περίοδο, για να εφαρμόσει τις πολιτικές που θεωρούσε καλύτερες για το μπάσκετ η διοίκηση Λιόλιου… Είμαστε σε μία φάση που δεν βλέπουμε να έχει αλλάξει κάτι κι αυτά που εμείς θέλαμε να γίνουν για το μπάσκετ δεν έγιναν. Εμείς γυρνάμε σε όλη την Ελλάδα και μιλάμε με τα σωματεία κι εξηγούμε γιατί εμείς μιλάμε για μπάσκετ κι άλλοι για επιχειρήσεις. Δεν είναι οι επιχειρήσεις κακές, αλλά όταν εκλέγεσαι σε μία ομοσπονδία, αυτό που πρέπει να κυριαρχεί στο μυαλό σου είναι το πώς το μπάσκετ θα γίνει μεγαλύτερο και όχι μικρότερο» τόνισε μιλώντας στο «Magnesiasports» o Παναγιώτης Φασούλας.

Μάλιστα ανέφερε και συγκεκριμένα παραδείγματα, που όπως υποστηρίζει κινούνται στο πλαίσιο των σκέψεών του. «Εμείς δεν βλέπουμε αυτήν την προσπάθεια να γίνεται για πάρα πολλούς λόγους. Ένα μικρό παράδειγμα είναι οι wild card που έχουν γίνει πλέον… τζόκερ και βαλέδες, που μοιράζονται σε όποιον φαίνεται να έχουν τη δυνατότητα να πληρώσει για ν’ ανέβει κατηγορία. Αυτό μπορεί ενδεχομένως να μην είναι κακό για κάποια πρωταθλήματα, αλλά δεν μπορεί να γίνεται σε όλες τις κατηγορίες. Ή δεν γίνεται ν’ αλλάζουν οι προκηρύξεις τον Απρίλιο, πριν τελειώσουν τα πρωταθλήματα και να βρίσκονται ξαφνικά ομάδες στη ζώνη του υποβιβασμού.

Θεωρούμε ότι δεν γίνεται δουλειά για το μπάσκετ. Αναπτυξιακά, πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει κλειστή λίγκα εφήβων, καταργώντας ουσιαστικά το σωματείο της γειτονιάς και της επαρχίας. Μπορεί το Rising Stars να είναι καλό για τουρνουά μετά το τέλος των πρωταθλημάτων, αλλά δεν μπορεί να είναι κλειστή λίγκα. Το να είναι ξεχωριστό πρωτάθλημα θεωρούμε ότι υποβιβάζει τα περισσότερα σωματεία σε ρόλο κομπάρσου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βόλου, παράγοντες σωματείων και μέλη του χώρου της ελληνικής διαιτησίας είχαν την ευκαιρία λοιπόν ν’ ανταλλάξουν απόψεις με τον Παναγιώτη Φασούλα, με το μπάσκετ να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, και ενόψει της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ομοσπονδία.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.