Φιλική ισοπαλία για τη Νίκη Βόλου κόντρα στη Βέροια

Καλύτεροι οι «κυανόλευκοι», είχαν δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο

Δύο πρόσωπα είχε η Νίκη Βόλου, στο φιλικό με την Βέροια μένοντας στο 1-1, με το πρώτο 45λεπτο να είναι άκρως πειστική τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, ενώ στην επανάληψη με τις πολλές αλλαγές έχασε την ταυτότητά της, τουλάχιστον αυτή που είχε στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να μην πανηγυρίσει την δεύτερη νίκη της σε φιλικά παιχνίδια στο γήπεδο της Νεάπολης.
Οι «κυανόλευκοι» πέτυχαν το γκολ που τους έδωσε το προβάδισμα με τον Κάσσο στο 13’, ενώ είχε και δύο δοκάρια, το πρώτο από σουτ του Μιράντα πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό και το δεύτερο με κεφαλιά του Κάσσου, με τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, λίγο πριν ανοίξει το σκορ στην αμέσως επόμενη φάση. Το σύνολο του Αλέκου Βοσνιάδη άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, μιας και –ειδικά στο πρώτο ημίχρονο- κατάφερε να πείσει με την εμφάνισή του, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Χαρακτηριστικό για την καλή οργάνωση στην άμυνα είναι οι ελάχιστες φάσεις που δέχθηκε η εστία των γηπεδούχων, ενώ στο χτίσιμο των επιθέσεων –ειδικά στο πρώτο ημίχρονο με τον ιδιαίτερα κεφάτο Κυριακίδη- έφθανε με ωραία κυκλοφορία μπροστά στα καρέ της Βέροιας με καλές αξιώσεις. Στη μοναδική καλή στιγμή οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης από τη συνεργασία Δερμιτζόγλου-Ιωάννου, με κεφαλιά του δεύτερου, μετά από σέντρα του πρώτου, κάνοντας το τελικό 1-1 στο 85’.

Πρώτο ημίχρονο
Η Νίκη Βόλου στο πρώτο 45λεπτο είχε την καθολική υπεροχή απέναντι στην περυσινή πρωταθλήτρια του Ομίλου, έχοντας πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, ενώ έβγαινε ιδιαίτερα γρήγορα στην αντεπίθεση σε κάθε ευκαιρία. Θα πρέπει να πιστώσουμε στο σύνολο του Αλέκου Βοσνιάδη το γεγονός ότι το χτίσιμο των επιθέσεων γινόταν ορθολογικά, ενώ οι Κυριακίδης και Κάσσος ήταν οι βασικοί εκφραστές τόσο σε δημιουργία όσο και σε εκτέλεση, ιδιαίτερα ο δεύτερος. Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της φιλικής αναμέτρησης ο Μιράντα είδε το δυνατό σουτ που επιχείρησε από πλάγια αριστερά να σταματάει στη βάση του δεξιού δοκαριού της εστίας του Ιωαννίδη, μετά από στρώσιμο που του έκανε ο Κάσσος με το στήθος.
Στο 4’ σημειώθηκε η μοναδική τελική για τη Βέροια, όταν ο Μπελεβώνης άλλαξε ωραία τη μπάλα με τον Οραφνίδη, με τον τελευταίο να φτάνει στο ύψος του πέναλτι, αλλά το κοντρόλ που έκανε δεν ήταν το ενδεδειγμένο με αποτέλεσμα να πέσει ο Μπάγιτς στη γωνία του και να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα. Από ‘κει κι έπειτα το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των «κυανόλευκων» με τον Ροχάνο στο 8’ να κλέβει τη μπάλα και να επιχειρεί το σουτ από πλάγια δεξιά, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 13’ ο Κάσσος είδε την κεφαλιά που επιχείρησε να σταματάει στο οριζόντιο, με τον Γαβριηλίδη στη συνέχεια να κάνει τη σέντρα από δεξιά, ο Μαραγκός να διώχνει με κεφαλιά, αλλά ο Κάσσος –στην επαναφορά- με προβολή να νικάει από το ύψος του πέναλτι τον Ιωαννίδη για το 1-0. Στο 14’ ο ιδιαίτερα ορεξάτος Μιράντα έπιασε συρτό σουτ από αριστερά, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας. Σε αυτό το πρώτο τέταρτο η Νίκη Βόλου πίεζε τη μπάλα από την άμυνα της Βέροιας, με τον Κυριακίδη να κάνει τα …πάντα στο κέντρο του γηπέδου, τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. Με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Κάσσος στην αντεπίθεση έκανε την κάθετη για τον Γαβριηλίδη στον άξονα, με τον τελευταίο να κάνει την προβολή από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο επερχόμενος Ιωαννίδης με το σώμα να αποσοβεί το δεύτερο τέρμα από τους γηπεδούχους. Στο 33’ ο Μιράντα έγινε κάτοχος της μπάλας στο κέντρο, βλέποντας τον Ιωαννίδη να είναι μακριά από την εστία του, επιχείρησε τη λόμπα, αλλά πέρασε ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο.
Μιράντα πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή από τα αριστερά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ιωαννίδη, μετά από στρώσιμο με το στήθος του Κάσσου.

Δεύτερο ημίχρονο
Ο Αλέκος Βοσνιάδης έκανε εφτά αλλαγές με την έναρξη του ημιχρόνου, με τους Ολαϊθόλα και Μορέιρα να γίνονται τα δύο εξτρέμ της ομάδας, δεξί και αριστερό αντίστοιχα, με τον Τοπαλίδη να βγαίνει εκτός γηπέδου και να παίρνει τη θέση στο δεξί άκρο της άμυνας ο Κάσσος. Οι Κριμιτζάς και Μέτσε πήραν τις θέσεις των Κυριακίδη και Γαβριηλίδη, ενώ βγήκαν και οι Δεληζήσης, Δημητρίου για να πάρουν τις θέσεις τους οι Γρομητσάρης και Αναστασίου, αντίστοιχα.
Η πρώτη καλή φάση της επανάληψης ανήκε στους γηπεδούχους με τον Ροχάνο να επιχειρεί τη σέντρα από αριστερά, με τον Στίγκα να μην διώχνει αξιόπιστα και τον Ολαϊθόλα να γίνεται κάτοχος της μπάλας από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά νικήθηκε από τον νεοεισελθόντα Παπαδόπουλου, μιας και το σουτ του Ουρουγουανού ήταν στο κέντρο της εστίας.
Στο 66’ ο Αναστασίου από τα αριστερά έκανε τη σέντρα με τον Ροχάνο να κοντρολάρει ωραία και με σουτ στη κίνηση να σημαδεύει τη δεξιά γωνία του Παπαδόπουλου, με τον τελευταίο να πραγματοποιεί ωραία εκτίναξη και να κρατάει το 1-0.
Η πρώτη τελική της Βέροιας ήρθε στο 70’ όταν ο Μπουκουβάλας στην κόντρα βγήκε πλάγια δεξιά μετά από κάθετη του Κατσούκη, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ψηλά άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον Μπουργάνη. Στο 85’ ο Ιωάννου με κοντινή κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσια μετά από σέντρα από αριστερά του Δερμιτζόγλου.

Νίκη Βόλου (Α. Βοσνιάδης): Μπάγιτς (46’ Μπουργάνης), Δημητρίου (46’ Αναστασίου), Τοπαλίδης (46’ Μορέιρα), Δεληζήσης (46’ Γρομητσάρης), Ανδρέου (66’ Λογαράς), Κυριακίδης (46’ Κριμιτζάς), Παναγιωτίδης (66’ Μπάλας), Γαβριηλίδης (46’ Μέτσε), Κάσσος (75’ Τόγιας), Μιράντα (46’ Ολαϊθόλα), Ροχάνο (66’ Τζιώρας).
Βέροια (Κ. Ανυφαντής): Ιωαννίδης (57’ Παπαδόπουλος),Ντουμανης, Στίγκας (77’ Σταμπουλίδης), Μαραγκός, 93 Παπαχρήστος, Μασούρας, Βούζας, Ορφανίδης (57’ Κατσούκης), Μπουόλι (67’ Ιωάννου), Μπελεβώνης (63’ Δερμιτζόγλου), Μπουκουβάλας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.