Γενική Συνέλευση ΕΠΣΘ: «Από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα τα φετινά»

Εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της Ένωσης στη Γενική Συνέλευση

Ομόφωνα και χωρίς καμία ερώτηση ουσιαστικά εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της ΕΠΣ Θεσσαλίας, με τη γενική συνέλευση να πραγματοποιείται σήμερα Μ. Δευτέρα, με συμμετοχή σημαντικού αριθμού εκπροσώπων σωματείων, τόσο διά ζώσης όσο και διαδικτυακά.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Στον οικονομικό απολογισμό, ο ταμίας της ΕΠΣΘ, κ. Οικονόμου ανέφερε ότι τα έσοδα έφτασαν τις 51.666 ευρώ, ενώ τα έξοδα τις 40.882 ευρώ, με τα έσοδα να είναι μειωμένα κατά 19 χιλιάδες ευρώ, αφού οι ομάδες απαλλάχθηκαν λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού από παράβολα και κόστος δήλωσης συμμετοχής, ενώ επισημάνθηκε ότι στα μέτρα συμπεριλήφθηκε και η αναστολή πληρωμής προστίμων από περασμένα έτη. Τονίστηκε δε ότι η μετακόμιση της ΕΠΣΘ στο Βασδέκειο απήλλαξε την Ένωση από ενοίκια και μεγαλύτερους λογαριασμούς κοινής ωφελείας.

Όσον αφορά τον διοικητικό απολογισμό, ο πρόεδρος της Ένωσης Μίλτος Καλόγηρος αναφέρθηκε στις προσπάθειες ώστε τα φετινά πρωταθλήματα με τη μορφή των δύο ομίλων σε κάθε κατηγορία να είναι πετυχημένα, κάτι που όπως υποστήριξε επιτεύχθηκε, και κάθε διοργάνωση πλέον χαρακτηρίζεται ως από τις πιο ανταγωνιστικές στην ιστορία της ΕΠΣΘ. Αναφερόμενος παράλληλα στις προσπάθειες οικονομικής ελάφρυνσης των σωματείων, πέρα από την αναζήτηση χορηγών σημείωσε ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί επιτυχώς η προσπάθεια προκειμένου τα σωματεία να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για τις ακτοπλοϊκές τους μετακινήσεις όταν έχουν παιχνίδι σε νησί των Σποράδων, όπως και οι ομάδες που εδρεύουν εκεί προφανώς!

Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος της Δάφνης, Γιάννης Τσάτσος, με την ιδιότητα του νομικού, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των σωματείων για την αναγκαιότητα εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων ή για την επικαιροποίηση των στοιχείων (μέχρι τέλη Ιουλίου) με τον κίνδυνο πέρα από την απώλεια της χρηματοδότησης και του ποσοστού από το στοίχημα, να μην γίνει δεκτή συμμετοχή στο πρωτάθλημα να είναι δεδομένος! Μάλιστα, ο κ. Τσάτσος αναφέρθηκε και στην υποχρέωση των ομάδων από εδώ και πέρα να έχουν προπονητή εγγεγραμμένο στο σχετικό μητρώο της ΓΓΑ αλλά και στην τροποποίηση του καταστατικού μέχρι και 30 Ιουνίου.

Όσον αφορά τα καθαρά αγωνιστικά, τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου θα διεξαχθεί ο δεύτερος ημιτελικός του κυπέλλου ΕΠΣΘ ανάμεσα σε Σαρακηνό και Αγία Άννα, που είχε αναβληθεί λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού. Ο τελικός πάλι θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Απριλίου, πιθανότατα σε γήπεδο εκτός Βόλου(!) αφού αναζητείται γήπεδο, αλλά στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας τη συγκεκριμένη ημερομηνία δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος! Παράλληλα, γίνονται και ετοιμασίες για τη φιλοξενία της Εθνικής Ελλάδας το διάστημα 9-12 Ιουνίου, και σύντομα αναμένεται νέος κύκλος επαφών με τα σωματεία.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.