Για την πρόκριση στα προημιτελικά 18 χρόνια μετά

Να κερδίσει πρώτη φορά φέτος τον Λεβαδειακό θέλει η Νίκη και να φτάσει στους οκτώ του Κυπέλλου
Η Νίκη φιλοξενεί σήμερα στη ρεβάνς για τη φάση των 16 του Κυπέλλου τον Λεβαδειακό στις 19.00 στο Πανθεσσαλικό

Να πετύχει ό,τι και πριν 18 χρόνια θέλει σήμερα η Νίκη, να φτάσει δηλαδή στους οκτώ του Κυπέλλου Ελλάδος, αποκλείοντας τον Λεβαδειακό μετά το θετικό 1-1 στον πρώτο εκτός έδρας αγώνα.

Η ρεβάνς για τη φάση των 16 ξεκινά σήμερα στις 19.00 στο Πανθεσσαλικό (Cosmote Sport 1 HD) και η βολιώτικη ομάδα, για να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά θέλει -είτε στο 90λεπτο είτε στην παράταση είτε στα πέναλτι- νίκη, καθώς δεν μετρούν τα εκτός έδρας γκολ και η με οποιοδήποτε σκορ ισοπαλία οδηγεί στο εξτρά 30λεπτο και στη «ρωσική ρουλέτα».

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έχει στη διάθεσή του τους 15 της Κοζάνης, δηλαδή τους Γκαραβέλη, Κραβαρίτη, Κάσσο, Κουτσιμπάνα, Αναστασίου, Στίκα, Ανδρέου, Κυριακίδη, Λίταινα, Γαβριηλίδη, Πολίτη, Κρητικό, Ριμπέιρο, Τζιώρα, Βουκελάτο συν τέσσερις παίκτες που επιστρέφουν και είναι οι Παναγιωτίδης, Μπαχανάκ (σ.σ. εξέτισαν), Ναά (επανήλθε μετά τη θεραπεία στον αστράγαλο), Μπαλλάς (ανάρρωσε από ίωση). Θα λείψουν πάντως οι Μιράντα (είναι στο Κόπα Αφρικα), Τοπαλίδης, Πέττας (τραυματίες) και ο τερματοφύλακας Μπουργάνης.

Σε ό,τι αφορά την αποστολή του Λεβαδειακού την αποτελούν οι: Γκροφ, Στογιάνοβις, Τσάπρας, Ντεντάκης, Τσελεπίδης, Λιάγκας, Σωτηράκος, Βήχος, Λόπεθ, Μεχία, Μπελμόντ, Κουάντρα, Γιαννιώτας, Νίκας, Συμελίδης, Τσιριγώτης, Πολέτο, Κασέμι, Βέρρης και Τσάρας.

Η Νίκη τελευταία φορά που έφτασε στους οκτώ του Κυπέλλου ήταν το 2006, όταν αντιμετώπισε την ΑΕΚ και μετά το 0-0 στις 7/2/06 στο χιονισμένο Πανθεσσαλικό, έχασε 2-0 στις 22/2/06 στο ΟΑΚΑ και αποκλείστηκε. Ωστόσο, πιο μπροστά είχε καταγάγει δύο θριάμβους απέναντι σε ομάδες Α’ Εθνικής, αποκλείοντας τον ΟΦΗ στα πέναλτι στο Πανθεσσαλικό και τον Ιωνικό εκτός έδρας με το αλήστου μνήμης 1-4.

Ο διαιτητής

Ο Κωνσταντίνος Πουλικίδης από την ΕΠΣ Δράμας θα διευθύνει τη σημερινή ρεβάνς. Βοηθοί του θα είναι οι Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής) και Νυδριώτης (Αθηνών) και 4ος ο Τσιάρας από την Καβάλα. Όπως και στο πρώτο ματς, δεν θα υπάρχει VAR.

Στα 10 ευρώ η είσοδος

Η γενική είσοδος για τη σημερινή αναμέτρηση έχει οριστεί στα 10 ευρώ, ενώ ΔΕΝ έχουν ισχύ οι κάρτες διαρκείας στους αγώνες Κυπέλλου. Τα εισιτήρια του αγώνα θα είναι διαθέσιμα από τις 17.00 ως και την έναρξη του αγώνα από το εκδοτήριο της Β’ Πεζογέφυρας του Πανθεσσαλικού Σταδίου, απ’ όπου και αποκλειστικά θα γίνεται η είσοδος στο Στάδιο.

Φυσικά σήμερα στην … εξίσωση μπαίνει και ο κόσμος, που παρά την όχι και τόσο εμπορική μέρα και ώρα δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον να δώσει το παρών και να σπρώξει την ομάδα του σε μία ιστορική επιτυχία.

Χρήστος Θανασούλης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.