H πανδημία και η ΕΠΟ κρίνουν τα τοπικά πρωταθλήματα: Όλα τα σενάρια

Περιμένουν τις εξελίξεις οι σύλλογοι

Η καταγραφή των απόψεων προέδρων ομάδων της Α’ ΕΠΣΘ από το «Magnesiasports» κατέδειξε τις διαφορετικές γνώμες που ακούγονται και εκφράζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στις τάξεις των συλλόγων για το τι μέλλει γενέσθαι με τα τοπικά πρωταθλήματα, δείγμα της ανησυχίας που επικρατεί και για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού αλλά και για το τι θα ακολουθήσει για τα αγωνιστικά σύνολα.

Τα βασικά σενάρια αυτή τη στιγμή είναι τρία για το μέλλον των τοπικών πρωταθλημάτων, ωστόσο κανένα αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, αν δεν πάρει τις σχετικές αποφάσεις η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, από την οποία και οι Ενώσεις και οι σύλλογοι περιμένουν να έχουν τη σχετική ενημέρωση. Βέβαια και η ΕΠΟ περιμένει τις κυβερνητικές αποφάσεις, με τα μέλη της κυβέρνησης να περιμένουν τους ειδικούς… Κάπως έτσι ήρθε και η τοποθέτηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που τόνισε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ότι: «Τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και οι διοργανώσεις των ατομικών αθλημάτων θα ξεκινήσουν σταδιακά και ύστερα από την έγκριση των λοιμωξιολόγων» εκτιμώντας ότι αυτό θα συμβεί μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Κάπως έτσι, με τοποθετήσεις και εκτιμήσεις, αφού η πανδημία ακόμη δεν έχει υποχωρήσει. Αν βέβαια το εμβόλιο ερχόταν.. χθες τώρα δεν θα γινόταν σκέψεις και αναλύσεις για το αν και πώς μπορούν τα πρωταθλήματα να συνεχιστούν.

Το βασικό σενάριο θέλει κάποια στιγμή τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα να συνεχίζονται, κάποια στιγμή μετά τον Φεβρουάριο του 2021, ωστόσο αναλόγως του διαθέσιμου χρόνου (ακόμη και ως τα τέλη Ιουνίου) θα διαμορφωθεί σε μία τέτοια περίπτωση και το αγωνιστικό πρόγραμμα. Όσο πιο αργά αρχίσει και πάλι η αγωνιστική δράση, τόσες περισσότερες μεταβολές θα υπάρξουν, με τις διπλές αγωνιστικές Τετάρτη-Κυριακή να μην αποκλείονται.

Το δεύτερο σενάριο θέλει τα πρωταθλήματα να διεξάγονται σε έναν μόνο γύρο. Σ’ αυτήν την περίπτωση το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΘ θα τελειώσει πολύ γρήγορα, καθώς η Α’ ΕΠΣΘ έχει και περισσότερες ομάδες. Το συγκεκριμένο σενάριο ωστόσο συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, γιατί είναι δεδομένο ότι θα αντιδράσουν ομάδες…

Το τρίτο και χειρότερο δεν είναι άλλο από αυτό της οριστικής διακοπής, κάτι που εξαρτάται και από τις διαθέσεις των συλλόγων. Αν υπάρξουν μαζικές αποχωρήσεις ομάδων, σίγουρα δεν θα μπορεί να γίνει έτσι κι αλλιώς πρωτάθλημα σε καμία Ένωση, και αυτό δεν αποκλείεται αφού και οι ομάδες στηρίζονται οικονομικά από κάποιους που δεν μπορούν να είναι όλοι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση με κλειστά τα καταστήματα του λιανεμπορίου και  της Εστίασης…

Όλα όμως εξαρτώνται από την αλυσίδα ΕΠΟ-λοιμωξιολόγοι-Κυβέρνηση που προαναφέραμε. Με βάση και αυτήν την αλυσίδα, η απόφαση δεν μπορεί παρά να είναι κοινή για όλα τα τοπικά πρωταθλήματα. Αξίζει κανείς να συνυπολογίσει το ότι η ΕΠΣΘ έχει σχετικά μικρό αριθμό ομάδων (Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα έχουν σαφώς περισσότερες όσον αφορά τους όμορους Νομούς)…

Δύσκολα οι Μεικτές

Οι Ενώσεις ωστόσο δεν έχουν μόνο τα πρωταθλήματα Ανδρών ν’ ασχοληθούν, αλλά και τις ηλικιακές μεικτές ομάδες, η δράση για τις οποίες είναι στον πάγο από την περσινή αγωνιστική περίοδο.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι δύσκολα θα υπάρξει αγωνιστική δράση και φέτος γι’ αυτά τα σύνολα, παρά τις προβλέψεις που είχε μετατρέψει σε αποφάσεις η ΕΠΟ, όσον αφορά την επέκταση των ηλικιακών ορίων. Βέβαια και σ’ αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει σαφής απόφαση ακόμη.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.