Η Football League αργεί ακόμη…

Η προσοχή στην αναδιάρθρωση και όχι στην επανέναρξη του πρωταθλήματος

Το διήμερο 6-7 Ιουνίου θα γίνει η επανέναρξη της Super League,  όπως αποφάσισε το Δ.Σ. του συνεταιρισμού στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη.

Το πρωτάθλημα αναμένεται ολοκληρωθεί στις 19 Ιουλίου, ενώ μετά τη λήξη των πλέι οφ θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου, θυμίζοντας ότι έχουν ήδη γίνει οι πρώτοι ημιτελικοί στα ζευγάρια ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και ΑΕΚ – Άρης.

Όλα αυτά και ενώ στις επόμενες δυο κατηγορίες, τη Super League 2 και τη Football League, και ειδικά για την τελευταία, τα δεδομένα είναι τελείως διαφορετικά. Μπορεί για τη Football League να απομένουν σύμφωνα με το πρόγραμμα τρεις αγωνιστικές, σαφώς λιγότερες από αυτές των πλέι οφ και πλέι άουτ της Super League, αλλά οι ομάδες δεν έχουν επιστρέψει καν στις προπονήσεις. Την ίδια στιγμή και άλλοι παίκτες έχουν αναχωρήσει για της χώρες καταγωγής τους (βλ. Κρουθ της Νίκης Βόλου), ενώ δεν υπάρχει αίτημα ούτε καν για την επανέναρξη των προπονήσεων… Στη Super League 2 υπάρχει μεν τέτοιο αίτημα, αλλά πολλές ομάδες δυσκολεύονται να τηρήσουν τα προβλεπόμενα, όπως για παράδειγμα να προχωρήσουν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στους παίκτες τους!

Περί αναδιάρθρωσης

Πέρα από τα παραπάνω, οι ομάδες της Football League περιμένουν και το τι μέλλει γενέσθαι με τη νέα χρονιά και την περιβόητη αναδιάρθρωση που ζητούν, τουλάχιστον 11 από τις ομάδες της κατηγορίας, με βάση το σχέδιο του Ολυμπιακού Βόλου.

Αυτή η πρόταση έχει αποσπάσει το «ναι» από όλες τις ομάδες της κατηγορίας, εκτός των Τρικάλων, Ιωνικού και Νίκης Βόλου, με τον Ολυμπιακό Βόλου να έχει αποστείλει το σχέδιο στη διοργανώτρια Αρχή και στον πρόεδρό της, κο Λεουτσάκο και να προτείνει ένα πρωτάθλημα 32 ομάδων, χωρισμένες σε δύο ομίλους και σε επίπεδο Β’ Εθνικής. Αυτό το πλάνο αναμένεται να παρουσιαστεί στην επόμενη τηλεδιάσκεψη των μελών του ΔΣ της διοργανώτριας Αρχής, πιθανότατα αύριο Τρίτη.

Το ερώτημα φυσικά που παραμένει είναι ποια στάση θα κρατήσουν οι ομάδες της Super League 2, ωστόσο είναι ενδιαφέρον ότι απόψεις και από αυτές τις ΠΑΕ είναι θετικές σε ένα τέτοιο σενάριο, αρκεί να ρυθμιστούν βασικά θέματα που έχουν να κάνουν με τα οικονομικά. Πάντως, με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί, και με τα κατάλληλα κίνητρα, οι αντιστάσεις μπορεί να καμφθούν και να γίνει μία νέα προσπάθεια, τουλάχιστον σε πιλοτική βάση για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.