«Η ΠΑΕ Νίκη πλήρωσε εκπρόθεσμα οφειλές, αλλά σωστά δεν της ανακλήθηκαν τα δελτία λόγω Daniel»

Τόνισε η Κωνσταντίνα Σίσκου, δικηγόρος της ΕΠΟ, στην εκδίκαση της έφεσης της ΠΑΕ ΑΕΛ

Την Τρίτη (26/3) εκδικάστηκε η εκδίκαση της έφεσης της ΑΕΛ κατά της απόφασης της Ε.Ι.Π. για ανάκληση πέντε δελτίων ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο (Στίνα, Κόσιτς, Φατάι, Τσουμάνης, Μορέιρα).

Όπως αναφέρει σε αναλυτικό αποκλειστικό ρεπορτάζ το flnews, το παρών έδωσε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αχιλλέας Νταβέλης, ο οποίος κατέθεσε ότι σκοπός της απόφασης αυτής ήταν να πληγεί η θεσσαλική ομάδα, γιατί την τελευταία ημέρα της κανονικής σεζόν εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη συμμετοχή των Β’ ομάδων στα πλέι οφ.

Η συζήτηση της υπόθεσης διήρκησε περίπου μία ώρα και η δικηγόρος της ΕΠΟ, Κωνσταντίνα Σίσκου, επεσήμανε μεταξύ άλλων για την Αναγέννηση Καρδίτσας και τη Νίκη Βόλου, οι οποίες πλήρωσαν εκπρόθεσμα οφειλές, αλλά δεν τους ανακλήθηκαν τα δελτία, πως αυτό έγινε τον Δεκέμβριο λόγω της κακοκαιρίας Daniel, οπότε υπήρχε σχετική υπουργική απόφαση.

Σημειώνεται ότι η ΑΕΛ ζήτησε να εκδοθεί άμεσα διατακτικό, γιατί το Σάββατο (30/03) ακολουθεί παιχνίδι με την ΑΕΚ Β, όμως η πρόεδρος της έδρας απάντησε: «Θα δούμε».

Σε ό,τι αφορά στην προσφυγή των «βυσσινί» κατά της επικύρωσης και της συμμετοχής της ΑΕΚ Β στα πλέι οφ, αυτή θα προσδιορίστηκε να συζητηθεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του flnews, στις 2 Απριλίου.

Την ΠΑΕ ΑΕΛ εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Δόξα Τσαγκαράκη, Χαράλαμπος Τσιλιώτης, τους πέντε ποδοσφαιριστές ο Αντώνης Βογιατζάκης, τον ΠΣΑΠΠ που έκανε πρόσθετη παρέμβαση ο Γιώργος Καλούδης και την ΕΠΟ η Κωνσταντίνα Σίσκου. Να σημειωθεί ότι τη διαδικασία παρακολούθησε και ο δικηγόρος του Λεβαδειακού, Δημήτρης Βαγιάκος.

Ο κ. Νταβέλης στην τοποθέτησή του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Παρανόμως τα δελτία της Αναγέννησης Καρδίτσας δεν ανακλήθηκαν», για να απαντήσει η δικηγόρος της ΕΠΟ, κ. Σίσκου: «Η Ε.Ι.Π. εκτίμησε και τις εν γένει περιστάσεις.

Εκτός της Αναγέννησης Καρδίτσας και για τη Νίκη Βόλου ανακλήθηκαν βεβαιώσεις περί μη οφειλής. Τα δελτία δεν ανακλήθηκαν, εξαιτίας υπουργικής απόφασης, η οποία είχε παρατείνει τις καταβολές οφειλών των ανθρώπων που είχαν πληγεί από την κακοκαιρία Daniel. Είχε δοθεί μία παράταση ως τις 29/12. Ποτέ η ΑΕΛ δεν επικαλέστηκε αντικειμενική αδυναμία ενώπιον της Ε.Ι.Π. Είπαμε θα πληρώσουμε στις 13/3; Θα πληρώσουμε στις 13/3».

Ο Αχιλλέας Νταβέλης στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Την Καρδίτσα και τη Νίκη τους έσωσε ο Daniel;». Από την πλευρά της η δικηγόρος της ΑΕΛ, κ. Τσαγκαράκη πρόσθεσε: «Η κακοκαιρία Daniel έπληξε και τη Λάρισα».

Αν και οι δύο πλευρές δεν το ζήτησαν, η πρόεδρος έδωσε προθεσμία για προσθήκη- αντίκρουση ως την Πέμπτη (28/3). Η Δόξα Τσαγκαράκη, πάντως, ζήτησε διατακτικό άμεσα, γιατί όπως είπε: «Είναι καταστροφικές οι συνέπειες. Πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας τους πέντε ποδοσφαιριστές άμεσα. Το Σάββατο παίζουμε με την ΑΕΚ Β».

Επισημάνθηκε, τέλος, σύμφωνα πάντα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του flnews ότι η προσφυγή κατά της επικύρωσης έχει προσδιοριστεί μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ Β και η πρόεδρος απάντησε: «Σας είπα, δεν μπορούμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.