Ήττα για τον Ολυμπιακό Βόλου, 78-87 από το IBC

Αγχωμένοι και άστοχοι οι «ερυθρόλευκοι»

Σε ένα σημαντικό βαθμολογικά παιχνίδι, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στο IBC, με την εξωφρενική ευστοχία των φιλοξενούμενων και το εμφανές άγχος να κάνουν ζημιά στο σύνολο του Γιώργου Βλιώρα, γνωρίζοντας την ήττα 78-87.

Παρασκευάς και Μουρατίδης με 25 και 23 πόντους αντίστοιχα πάλεψαν, αλλά δεν αρκούσε αυτό για να πάρει ο Ολυμπιακός Βόλου το ροζ φύλλο αγώνα. τα τρίποντα των φιλοξενούμενων από την άλλη έπαιξαν τον ρόλο τους…

Αξίζει να σημειωθεί ότι για λίγα λεπτά οι διαιτητές αποχώρησαν για τ’ αποδυτήρια, καθώς οι έντονες διαμαρτυρίες ορισμένων φιλάθλων έφεραν όξυνση, και επέλεξαν αυτήν τη λύση μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις και να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Κακό ξεκίνημα

Πολύ αγχωμένος και άστοχος στο πρώτο δεκάλεπτο εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός Βόλου,, και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν αυτό, για να πάρουν το προβάδισμα από την αρχή στο σκορ. Έτσι, σταδιακά έχτισαν μία διψήφια διαφορά πόντων, με τους «ερυθρόλευκους» από την άλλη να προσπαθούν να βρουν στη ρακέτα τον Παρασκευά, αλλά και πάλι αυτό δεν ήταν αρκετό για να μπορέσουν να είναι απειλητικοί.

Κάπως έτσι, το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 11-23 υπέρ των Ιωαννίνων, που και στα τρία πρώτα λεπτά διατηρούσαν την υπέρ τους διαφορά σταθερά στο +13 με τους Παρασκευά κα Γκοντόπουλο από εκεί και πέρα και μία βελτίωση της άμυνας που συνοδεύτηκε με καλάθι και μία εύστοχη βολή του Ίλτσογλου να δίνουν ανάσες (23-31).

Παρά το ότι δυσκολευόταν στα αμυντικά ριμπάουντ, ο Ολυμπιακός Βόλου μείωσε με καλάθι του Μουρατίδη σε 30-36, 4’23’’ πριν το ημίχρονο. Η εξωπραγματική ευστοχία των Ιωαννίνων όμως συνεχίστηκε, με τους Σφουγγάρη και Ξιούρα να κάνουν ένα σερί 0-5 για τους φιλοξενούμενους για να συνεχιστεί ο χορός των τριπόντων από τους Αναγνωστόπουλο, Σφουγγάρη και Ξιούρα πάλι, για να φτάσει το σκορ στο 33-47, 1’31’’ πριν την ανάπαυλα. Η συνέχεια δεν επεφύλασσε κάποια δραματική αλλαγή, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ενώ ο πίνακας του σκορ έγραφε 36-49.

Δεν μπόρεσε να το γυρίσει

Η κακή επιθετική λειτουργία έφερε προβλήματα στον Ολυμπιακό Βόλου και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν να είναι ιδιαίτερα εύστοχοι από την περιφέρεια, και τη διαφορά να παραμένει σταθερά στο +13.

Ο Τσατάλας συνέχισε να κάνει μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό Βόλου, με μία προσπάθεια στο τελευταίο δίλεπτο να δίνει μία ανάσα στους «ερυθρόλευκους», με ένα τρίποντο του Μουρατίδη και δύο εύστοχες βολές του Ίλτσογλου να κάνουν το σκορ 58-67, 18’’ πριν την ολοκλήρωση της περιόδου. Αν και ο Ολυμπιακός Βόλου είχε μία επίθεση ακόμη αυτή δεν του βγήκε, ενώ και στα τελευταία δευτερόλεπτα οι φιλοξενούμενοι δεν πήραν κάτι άλλο σε εκείνο το σημείο.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, με ένα τρίποντο του Μουρατίδη το σκορ έγινε 61-67, ενώ φάνηκε η διάθεση του Ολυμπιακού Βόλου να πιέσει στην άμυνα. Αυτή η πίεση οδήγησε τους φιλοξενούμενους σε κάποια λάθη, τα οποία όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν εκμεταλλεύτηκαν πλήρως, παραμένοντας άστοχοι, και χωρίς ιδιαίτερη απειλή περιφερειακά.

Η μπάλα πήγαινε συνεχώς στον Παρασκευά, αυτός προσπαθούσε και τελικά με δύο βολές του και ένα δίποντο το σκορ έγινε 66-71, 5’40’’ πριν το τέλος. Ωστόσο ένα φάουλ του Ίλτσογλου έφερε και τεχνική ποινή στον παίκτη (υπερβολική η απόφαση των διαιτητών), αρκετά έντονες διαμαρτυρίες από την εξέδρα, και προσωρινή αποχώρηση των διαιτητών στα αποδυτήρια!

Τελικά μετά τις απαραίτητες συστάσεις ο αγώνας άρχισε και πάλι, με τον Ίλτσογλου να είναι εκτός αγώνα μετά την τεχνική ποινή που δέχθηκε, με τον Μουρατίδη να βρίσκει στόχο από τη γραμμή του τριπόντου (69-73). Ωστόσο ήρθε και το πέμπτο φάουλ του Αναγνωστόπουλου με τις λύσεις να μειώνονται για τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ τα Ιωάννινα από τις βολές των Μπαρτζώκα και Πάντσιου έφτασαν στο 69-79, 2’30’’ πριν από τη λήξη.

Αυτό το +10 παρέμεινε και στη συνέχεια, και ενώ απέμενε 1’25’’  ήρθε ένα δίποντο του Παρασκευά (74-82), μία βολή του Πάντσιου και ένα δίποντο του Μουρατίδη. Με το σκορ 76-83, χρόνος για ανατροπή δεν υπήρχε, με μόλις 40’’ να απομένουν. Δύο βολές του Σπηλιόπουλου, ένα δίποντο του Γκοντόπουλου και δύο βολές του Ξιούρα σφράγισαν τη νίκη των Ιωαννίνων με το τελικό 78-87.

 Tα δεκάλεπτα: 11-23,  36-49, 58-67, 78-87.

Ολυμπιακός Βόλου: Αγκρής, Νίκολης,  Γκοντόπουλος 13 (2), Μουρατίδης 23 (4), Αναγνωστόπουλος 3 (1), Καραμήτσος, Ίλτσογλου 9, Σιμάκης 5, Παρασκευάς 25

Ιωάννινα ΣΚ (Παπαδόπουλος): Χατζηαγοράκης, Σπηλιόπουλος 11 (1), Τσατάλας 23 (1), Σωτηρίου 4, Μπαρτζώκας 11, Κωνσταντινίδης, Ξιούρας 22 (5), Σφουγγάρης 5 (1), Πάντσιος 11 (2)

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.