Ήττα με φθηνό γκολ για την ακίνδυνη και άτυχη στο τέλος Νίκη

Η Νίκη, όπως ξεκίνησε κόντρα στην Κέρκυρα

Μπορεί η Κέρκυρα να ήταν η καλύτερη ομάδα από τη Νίκη στο ματς για την 1η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδος και η επικράτησή της με 0-1 να δείχνει δίκαιη, ωστόσο το γκολ που δέχθηκαν οι κυανόλευκοι ήταν φθηνό και επιτεύχθηκε στο 20’ από τον Κρητικό. Οι γηπεδούχοι ήταν και άτυχοι στο τέλος με τα δύο δοκάρια του Μέτσε και ειδικά του Ιορδανίδη στο 74’ και το 87’ αντίστοιχα, αλλά ήταν εμφανές ότι με εξαίρεση αυτές τις δύο εκλάμψεις ήταν ακίνδυνοι και με πρόβλημα ανάπτυξης κατά το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αν και βέβαια σ’ αυτό θα πρέπει να συνυπολογίσουμε τη δυναμική του αντιπάλου που είχαν απέναντί τους.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη παρουσιάστηκε χωρίς αλλαγή στους παίκτες και τη διάταξη σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στη Δόξα Δράμας. Συγκεκριμένα ο Αποστολίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος (πλάγιοι μπακ), Καρτσαμπάς και Καντούτσης (στόπερ) ήταν στην άμυνα. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής Ρόβας και Μέτσε είχαν πιο ανασταλτικό ρόλο και ο Ταβάρες πιο επιθετικό, ενώ στα άκρα κινήθηκαν οι Κέρι (δεξιά) και Μακενγκό (αριστερά), τη στιγμή που ο Βουκομάνοβιτς ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Με την είσοδο του Δωματά στη θέση του Βουκομάνοβιτς στο 61’ ο νεοεισελθών πήγε στ’ αριστερά της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Μακενγκό μετατράπηκε σε φορ.

Από την άλλη η Κέρκυρα είχε ως τερματοφύλακα τον Κουτζαβασίλη, ενώ οι Σπίνουλας, Ιωάννου, Βέρτζος και Αναστασίου αποτέλεσαν την αμυντική τετράδα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά. Στο κέντρο ανασταλτικό ρόλο είχαν οι Ν. Κρητικός και Αναστασόπουλος και πίσω από τον φορ Στ. Κρητικό κινούνταν οι Σιατραβάνης  (αριστερά), Ζορμπάς (άξονα) και Κόντος (δεξιά).

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 5’ ο Βουκομάνοβιτς έκανε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά δεν προβλημάτισε τον Κουτζαβασίλη, που μπλόκαρε εύκολα. Στο 14’ το τελείωμα του Σιατραβάνη μέσα από την περιοχή μετά τη σέντρα του Σπίνουλα ήταν κακό και η μπάλα πέρασε πολύ ψηλά άουτ. Ένα λεπτό μετά ίδια ήταν η κατάληξη του απευθείας εκτελεσμένου φάουλ του Κέρι.

Ωστόσο στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Κέρκυρας, η Νίκη έμεινε πίσω στο σκορ, με τους γηπεδούχους να πιάνονται στον ύπνο μετά από φάουλ του Κόντου με αποδέκτη τον Στέλιο Κρητικό. Ο τελευταίος κινήθηκε σωστά, κατέβασε ανενόχλητος την μπάλα, με την άμυνα της Νίκης να αδρανεί και αφού προχώρησε με κοντινό σκαστό σουτ που πέρασε πάνω από τον πεσμένο Αποστολίδη έκανε το 0-1 στο 21’. Ήταν ένα μάλλον φθηνό γκολ για τους φιλοξενούμενους, που δεν άφησαν ατιμώρητη την κακή αντίδραση της άμυνας της Νίκης, καθώς άφησε αφύλακτο τον σκόρερ στη δεξιά πλευρά της περιοχής. Ακολούθως, στο 31’ ο Αποστολίδης βρήκε την μπάλα στη δεξιά του γωνία και την έδιωξε σε κόρνερ μετά από σουτ του Αναστασίου εκτός περιοχής.

Η Νίκη φάνηκε ν’ ανησυχεί την Κέρκυρα στο 45’, όταν μετά από κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ ανάμεσα σε Θ. Παπαδόπουλο και Κέρι, ο τελευταίος έβγαλε για τον Βουκομάνοβιτς. Ο Σέρβος από πλάγια αριστερά θέση λίγο έξω από τη μικρή περιοχή έκανε μία κεφαλιά, που κόντραρε στα πόδια αντιπάλου και πέρασε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Έτσι, η Κέρκυρα, όντας ανώτερη των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και ήταν ακίνδυνοι, πήγε στ’ αποδυτήρια προηγούμενη με 0-1 με ένα γκολ, που παρά την καλύτερη αγωνιστική λειτουργία των φιλοξενουμένων γενικότερα θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 55΄ο Βουκομάνοβιτς ανακόπηκε κακώς για οφσάιντ, ενώ στο 57’ γρήγορα ο Σιατραβάνης έφυγε από τ’ αριστερά και γύρισε για τον Ζορμπά, που αστόχησε σε αριστερό σουτ, με την μπάλα να φεύγει πολύ άουτ. Στο 58’ ο Ιωάννου, που είχε μείνει ψηλά, έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά στο πίσω δοκάρι. Αποδέκτης ήταν ο Κόντος, που έκανε μία στραβοκλοτσιά, που μετατράπηκε σε πάσα για τον Κρητικό, που ευρισκόμενος μεταξύ πέναλτι και μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα ψηλά. Πάνω από τα δοκάρια έφυγε και το σουτ εκτός περιοχής του Σιατραβάνη λίγο έξω από την περιοχή στο 60’, ενώ στο 64’ το σουτ του Βίλα στην πρώτη του ενέργεια στο ματς κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Η Νίκη εξακολουθούσε να έχει πρόβλημα στην επιθετική ανάπτυξη, αλλά  στο 74’ είχε μία πολύ καλή στιγμή με την μπάλα να χτυπά στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού σε φάουλ του Μέτσε.

Στο 78’ ο Κουτζαβασίλης διάβασε σωστά τη φάση και βγήκε με το κεφάλι στο ημικύκλιο της περιοχής του, προλαβαίνοντας τον Μακενγκό, που θα έβγαινε μόνος διαφορετικά μετά από ωραία μπαλιά του Ταβάρες από τον άξονα.

Εννιά λεπτά μετά, στο 87’, ο Ιορδανίδης έκανε θαυμάσια ατομική προσπάθεια και εξαπέλυσε ένα σουτ-κεραυνό, που πήγε για κακή του τύχη στο αριστερό δοκάρι του εμβρόντητου Κουτζαβασίλη.

Τέλος, στο 90’ σε κόντρα επίθεση της Κέρκυρας ο Καρτσαμπάς έβαλε την κατάλληλη στιγμή την κόντρα στον Σπίνουλα, που σούταρε εντός περιοχής, ενώ σε μία τελευταία ευκαιρία της Νίκης να φανεί απειλητική στο 93’, μετά από φάουλ του Κέρι, που γέμισε, δόθηκε ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ του Ταβάρες στον Βέρτζο από τον Πανυτσίδη.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Καρτσαμπάς, Καντούτσης, Ρόβας (67’ Ιορδανίδης), Μέτσε, Ταβάρες, Κέρι, Μακενγκό, Βουκομάνοβιτς (61’ Δωματάς)

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κουτζαβασίλης, Αναστασίου, Σπίνουλας, Ιωάννου, Βέρτζος, Ν. Κρητικός, Αναστασόπουλος, Κόντος (61’ Βίλα), Ζορμπάς (80’ Ντα Σίλβα), Στ. Κρητικός, Σιατραβάνης (90′ Αποστολίδης)

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.