Παπαπέτρος: Ο Δήμος παραμάγαζο του ΝΠΣ Βόλος ή ο ΝΠΣ Βόλος παραμάγαζο του Δήμου;

Δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά του για τη χορήγηση των εγγράφων που αφορούν στις συμβάσεις της εταιρίας

Επανερχόμενος στο ζήτημα της διαχείρισης του Πανθεσσαλικού Σταδίου και στο γεγονός ότι η εταιρεία «Πανθεσσαλικό Α.Ε.» δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά του για τη χορήγηση των εγγράφων που αφορούν στις συμβάσεις που σύναψε η εταιρεία, παρότι έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός από την κατάθεση της από 25.08.23 έγγραφης αίτησης, ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου κ. Νίκος Παπαπέτρος, επισημαίνει τα παρακάτω:

Όπως είναι γνωστό, η συγκεκριμένη εταιρεία συστάθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου το 2022, με βασικό μέτοχο τον Δήμο Βόλου σε ποσοστό 90,5%. Σκοπός της εταιρείας είναι η χρήση και η εκμετάλλευση του Πανθεσσαλικού Σταδίου, που το είχε παραχωρήσει στον Δήμο Βόλου η «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.», με σύμβαση παραχώρησης από τις 27.05.2021 και ο Δήμος Βόλου στη συνέχεια το παραχώρησε στην εταιρεία «Πανθεσσαλικό Α.Ε.»

Με έγγραφη αίτησή μου, ζήτησα να μου χορηγηθούν τα ακόλουθα έγγραφα:
Α) η τελευταία σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Πανθεσσαλικό Α.Ε.», δεδομένου ότι η θητεία της προηγούμενης Διοίκησης είχε λήξει και δεν φαίνεται αναρτηθείσα στο ΓΕΜΗ νέα απόφαση περί της σύνθεσης και συγκρότησης σε Σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου.
Β) τη σύμβαση με την οποία η εταιρεία «Πανθεσσαλικό Α.Ε» παραχώρησε τη χρήση του Πανθεσσαλικού γηπέδου, με σχέση μίσθωσης, στο σωματείο με την επωνυμία «Βόλος Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος (ΑΦΜ 090408886) για την αθλητική περίοδο 2023-2024.
Γ) τη σύμβαση υπομίσθωσης με την οποία το ανωτέρω ερασιτεχνικό «Βόλος Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος (ΑΦΜ 090408886) προχώρησε σε παραχώρηση της χρήσης του γηπέδου, για την ίδια περίοδο, με σχέση υπομίσθωσης, στην ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμίας «Βόλος ΝΠΣ ΠΑΕ» (ΑΦΜ: 907043200).

Ζήτησα να μου χορηγηθούν τα έγγραφα εντός προθεσμίας 5 ημερών, με την επισήμανση ότι «ως άρνηση θα εκληφθεί, εκτός των άλλων, και η πάροδος της συγκεκριμένης προθεσμίας, χωρίς απάντηση».

Παρήλθε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του μήνα χωρίς να λάβω καμία απάντηση και χωρίς να μου χορηγηθεί κανένα έγγραφο. Ο λόγος της άρνησης είναι γνωστός στους αρνούμενους, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς και σε μένα. Είναι επιεικώς αφελείς εάν πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουν να επιτύχουν να παραμείνουν οι πολίτες του Βόλου ανενημέρωτοι για το τι έχουν πράξει και το πώς ακριβώς διαχειρίστηκαν το Πανθεσσαλικό Στάδιο σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου και κυρίως υπέρ των δικών τους συμφερόντων, καθώς όλως τυχαίως τα ίδια πρόσωπα είναι συγχρόνως μέτοχοι του ΝΠΣ Βόλος, δημοτικοί σύμβουλοι και συναλλασσόμενοι με τον Δήμο, με προεξάρχοντα φυσικά τον ίδιο τον Δήμαρχο. Αναμένω μέχρι τη Δευτέρα. Γελιούνται κάποιοι αν νομίζουν ότι δεν θα τα βρω τα στοιχεία που ζήτησα. Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Οι συνέπειες των πράξεών τους είναι πολύ πιο ουσιαστικές και αγγίζουν το πεδίο τόσο του ποινικού, όσο του αστικού, αλλά και του διοικητικού δικαίου. Και θα τις πληροφορηθούν με δημόσια ανακοίνωσή μου πριν τις εκλογές, για να ξέρει ο κόσμος αυτοί που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών εάν το δικαιούνται τόσο ηθικά, όσο πολιτικά, αλλά κυρίως νομικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.