Με διαμαρτυρίες για πέναλτι που δεν της δόθηκε, η Νίκη έχασε στη Λιβαδειά

Ηττα με 2-0 από τον Λεβαδειακό στο Λ. Κατσώνης για τη βολιώτικη ομάδα

Στο ματς που έγινε στο στάδιο «Λ. Κατσώνης» της Λιβαδειάς για την 16η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Super League 2 η Νίκη έκανε ποδαρικό με το … αριστερό στο 2024, χάνοντας από τον γηπεδούχο Λεβαδειακό με 2-0, με τους Λιάγκα και Νίκα να βρίσκουν δίχτυα από πλευράς Βοιωτών στο 16’ και το 77’.

Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, που ήταν χειρότερη από τον αντίπαλό της σε μεγάλο διάστημα του πρώτου μέρους και ανέβασε αρκετά την απόδοση της στο δεύτερο, είχε μείνει με δέκα παίκτες από το 73’ λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Μπαχανάκ.

Καθοριστική ήταν η φάση του 48’, που η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τσελεπίδη εντός περιοχής, αλλά δεν δόθηκε πέναλτι, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα και να γίνονται και πάλι στο … ίδιο έργο θεατές σε ματς με τον Λεβαδειακό μετά απ’ αυτό στο Πανθεσσαλικό.

Ετσι η Νίκη έμεινε στους 18 βαθμούς, με 6 ήττες πλέον και 6 νίκες, ενώ ο Λεβαδειακός πέρασε πρώτος με 30 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Γκαραβέλη στο τέρμα, ενώ οι Τοπαλίδης, Αναστασίου ήταν στα άκρα της άμυνας (δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα), με τους Ανδρέου και Μπαχανάκ στόπερ.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν οι Κυριακίδης, Γαβριηλίδης και Λίταινας, με τον Κάσσο να ξεκινά ως φορ με εξτρέμ τους Πολίτη και Ριμπέιρο. Ωστόσο η γρήγορη αναγκαστική αλλαγή του Τοπαλίδη με τον Τζιώρα έφερε αλλαγή και στη διάταξη, με τον νεοεισελθόντα να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης και τον Κάσσο να γυρίζει στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ο Λεβαδειακός, έχοντας κάποιες καλές τελικές προσπάθειες στα πρώτα 15 λεπτά, όπως στο 2’ (το σουτ του Γιαννιώτα απέκρουσε σε κόρνερ ο Γκαραβέλης) και στο 10’ (ο Γκαραβέλης νίκησε τον Ρομό, που πήγε να τον κρεμάσει, σε τετ-α-τετ) στο 16’ πέτυχε το πρώτο του γκολ.

«Δράστης» ο παίκτης που σκόραρε και στον πρώτο γύρο στο Πανθεσσαλικό, ο Λιάγκας. Τότε υπήρχε διπλή παράβαση, τώρα όμως το γκολ ήταν … κανονικό, με τον στόπερ των γηπεδούχων από κοντά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι μετά την απόκρουση του Γκαραβέλη σε κεφαλιά του Νίκα.

Στο 26’ καταγράφηκε μία καλή στιγμή για τη Νίκη με διαγώνιο σουτ του Τζιώρα μέσα από την περιοχή που κατέληξε άουτ, ύστερα από ωραία πάσα του Πολίτη.

To πρώτο μέρος τελείωσε με 1-0, ενώ στο δεύτερο τα πράγματα δυσκόλεψαν στο 73’ στην προσπάθεια της Νίκης τουλάχιστον να ισοφαρίσει με την κόκκινη που αντίκρισε (δεύτερη κίτρινη) ο Μπαχανάκ, ο οποίος πήρε την άγουσα για τ’ αποδυτήρια.

Ο στόπερ της Νίκης ενήργησε χωρίς σύνεση, καθώς, ενώ είχε κίτρινη από το 15’, είχε διαπληκτισμό πρόσωπο με πρόσωπο με τον Γιαννιώτα. Άλλο που δεν ήθελε ο Ευαγγέλου, που θα μπορούσε απλώς να χωρίσει τους δύο παίκτες, αλλά έδωσε από μία κίτρινη στους δύο ποδοσφαιριστές, με συνέπεια αυτός της Νίκης να αποβληθεί.

Στο 77’ τα πάντα τελείωσαν με το δεύτερο γκολ του Λεβαδειακού από τον Νίκα, ο οποίος ευστόχησε σε τετ-α-τετ μετά από κάθετη του Μεχία. Πάντως και εδώ υπήρχαν διαμαρτυρίες για οφσάιντ του σκόρερ από πλευράς της Νίκης.

Οι διαμαρτυρίες πάντως των φιλοξενούμενων είχαν ξεκινήσει στο 48’. Τότε μετά από σέντρα του Κάσσου από δεξιά, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τσελεπίδη και κατέληξε κόρνερ, με τον πρώτο βοηθό Βεργέτη που ήλεγχε τη φάση να μη σηκώνει το σημαιάκι του και να δέχεται τα πυρά των φιλοξενούμενων για τον μη καταλογισμό πέναλτι, ενώ και ο διαιτητής Ευαγγέλου δεν συγκινήθηκε.

Να σημειωθεί ότι η Νίκη είχε την καλύτερή της στιγμή στην επανάληψη στο 58’, χάνοντας σ’ εκείνο το λεπτό μία μεγάλη ευκαιρία, όταν το πλασέ του Πολίτη μέσα από μέσα δεξιά εντός περιοχής, έδιωξε ο αμυντικός Τσάπρας σχεδόν πάνω στη γραμμή κι ενώ η μπάλα κατευθυνόταν προς την εστία.

Κίτρινες: 11’ Λιάγκας, 44’ Χάμοντ, 73’ Γιαννιώτας – 5’ Αναστασίου, 15’ Μπαχανάκ

Κόκκινη: 73’ Μπαχανάκ (2η κίτρινη)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Γκροφ, Βήχος, Χάμοντ (54’ Μεχία), Τσάπρας, Ρομό (82’ Τσιριγώτης), Νίκας, Γιαννιώτας (82’ Λόπεθ), Λιάγκας, Κουάδρα (75’ Μπελμόντ), Συμελίδης (54’ Πολέτο), Τσελεπίδης

ΝΙΚΗ: Γκαραβέλης, Τοπαλίδης (22’ λ. τρ. Τζιώρας), Κάσσος, Ανδρέου, Αναστασίου, Μπαχανάκ, Κυριακίδης, Πολίτης, Γαβριηλίδης (77’ Γρομητσάρης), Λίταινας (77’ Πέττας), Ριμπέϊρο (63’ Κρητικός).

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.