Mε Κοσμάτο στον πάγκο ο Ολυμπιακός Βόλου, ενώ στοχεύει σε Παρασκευά

Οι πρώτες κινήσεις για το «ερυθρόλευκο» τμήμα μπάσκετ

Έχοντας πάρει ανάσες και ξεκαθαρίζοντας τις σκέψεις του μετά τη λύση της συνεργασίας με την ομάδα της Αγριάς, ο Γιώργος Κοσμάτος ετοιμάζεται να επιστρέψει στους μπασκετικούς πάγκους, αναλαμβάνοντας σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Magnesiasports» την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού Βόλου για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ήδη ο Βολιώτης τεχνικός, που ήταν πριν την Αγριά για τέσσερα χρόνια στην τεχνική ηγεσία της Νίκης Βόλου φαίνεται να έχει πιάσει δουλειά, προκειμένου μαζί με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής να προχωρήσει ο σχεδιασμός και η υλοποίησή του έχοντας ως βάση τη Γ’ Εθνική. Από πλευράς διοικούντων υπενθυμίζεται εξάλλου ότι έγινε και η κατάθεση της αίτησης για wild card στη Β’ Εθνική, ωστόσο τα αποτελέσματα από πλευράς Ομοσπονδίας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Πάντως, οι πιθανότητες για Β’ Εθνική δεν είναι με το μέρος του Ολυμπιακού Βόλου, αφού αρκετές ομάδες έχουν καταθέσει ανάλογη αίτηση, με την ΕΟΚ να κάνει γνωστό ότι για τη συγκεκριμένη κατηγορία (National League 1 όπως ονομάζεται πλέον) δεν υπάρχουν κενές θέσεις αλλά θα προκύψουν δύο (από ομάδες που θα καλύψουν τις κενές θέσεις της Elite league μέσω wild card) οι οποίες θα συμπληρωθούν με 2 wild card.

Πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη αρχίσει τις κρούσεις σε παίκτες, προσπαθώντας από τη μία να προσθέσουν εμπειρία και από την άλλη να τη συνδυάσουν αυτή και με νέα παιδιά, από αυτά που έκλεισαν τη χρονιά στη Β’ Εθνική, πολλά εκ των οποίων προέρχονται από την ομάδα Εφήβων του συλλόγου. Ήδη στο στόχαστρο του Ολυμπιακού Βόλου έχει μπει ο έμπειρος σέντερ Γιώργος Παρασκευάς, που έκλεισε τη χρονιά στη Γ’ Εθνική με την Ανόρθωση, και από την οποία έχει επίσης πρόταση να παραμείνει, ωστόσο οι διοικούντες των «ερυθρόλευκων» τον θέλουν στην ομάδα, μιας και καλή χρονιά έκανε και πάλι, και γνωρίζουν την αξία του από τις θητείες του στον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά και μπορεί να καθοδηγήσει τα νεαρότερα παιδιά εντός του παρκέ. Παράλληλα, περιμένουν να δουν τις εξελίξεις και με άλλους παίκτες σε σχέση με τις ομάδες που έκλεισαν την τελευταία αγωνιστική περίοδο, και σε περίπτωση που κάποιοι μείνουν ελεύθεροι θα κινηθούν αναλόγως.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.