Με τον Μαντζίρη να σκοράρει στο ντεμπούτο του, 2-0 η Νίκη τα Σέλλανα

Ο Μαντζίρης πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών του αμέσως μετά το 1-0

Με τον Λάζαρο Μαντζίρη στο ντεμπούτο του με τη Νίκη να ανοίγει το σκορ και τον Δεμηρτζόγλου στη δεύτερη εμφάνισή του να δημιουργεί και τα δύο γκολ της ομάδας, η Νίκη επικράτησε και του Α.Ο. Σελλάνων στο Πανθεσσαλικό με 2-0, έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα από το 50’ λόγω δίκαιης αποβολής του Χάδιαρη των φιλοξενουμένων, οι οποίοι κράτησαν μέχρι το 64’ το 1-0, ενώ δέχθηκαν και δεύτερο γκολ στο 89’ με τον Κέρι.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη ξεκίνησε με τη γνωστή της ενδεκάδα, δηλαδή τον Αποστολίδη στο τέρμα, στην άμυνα τους Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλο, Καντούτση και Καρτσαμπά, στο άξονα της μεσαίας γραμμής τους Ρόβα, Μέτσε (αμυντικοί χαφ), Ιορδανίδη (δεκάρι), στα άκρα τους Κέρι (δεξιά) και Φάμπιο (αριστερά), που συνέκλιναν συνεχώς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Βουκομάνοβιτς.

Με την είσοδο του Μαντζίρη στη θέση του αρνητικού Φάμπιο το σύστημα άλλαξε σε 4-4-2, με τον νεοεισελθόντα να πηγαίνει δίπλα στον Βουκομάνοβιτς, τον Κέρι αριστερά και τον Ιορδανίδη δεξιά, ενώ όταν μπήκε στο γήπεδο μετά από λίγο και ο Δεμηρτζόγλου στη θέση του Μέτσε τοποθετήθηκε στη δεξιά πτέρυγα και ο Ιορδανίδης πήγε στον άξονα, με τον Ντόστανιτς να τα παίζει όλα για όλα και να δικαιώνεται.

Από την άλλη ο Α.Ο. Σελλάνων είχε κάτω από τα δοκάρια τον Παπαδόπουλο, τους Παπαγεωργίου, Μπούσδρα, Αρχοντή και Τζάνη στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά, ενώ στο κέντρο ρόλο ανασταλτικού χαφ είχαν οι Χάδιαρης και Μπιτέλης. Η τριάδα, τέλος, πίσω από τον φορ Τζέκο αποτελούνταν από τους Κοντό δεξιά, Δημολιό αριστερά και Πατσαρούχα στον άξονα. Όταν ο Τζέκος αποχώρησε στο πρώτο μέρος λόγω τραυματισμού, ο Πατσαρούχας έγινε φορ, ο Μπιτέλης δεκάρι και ο νεοεισελθών Κούρκουλας αποτέλεσε δίδυμο αμυντικών χαφ με τον Χάδιαρη.

Οι φάσεις του αγώνα

Μόλις στο 3’ με τον πολύ δραστήριο Θ. Παπαδόπουλο να σεντράρει και τον Βουκομάνοβιτς να κάνει ένα τακουνάκι εκτός εστίας στο πρώτο δοκάρι η Νίκη απείλησε για πρώτη φορά, ενώ στο 7’ το σουτ του Πατσαρούχα από το ύψος της περιοχής μπλόκαρε ο Αποστολίδης. Στο 8’ ο Θ. Παπαδόπουλος έφτασε με την μπάλα κοντά στη γραμμή του άουτ κοντά στη μικρή περιοχή, αλλά ο συνεπώνυμος του τερματοφύλακας των Σελλάνων απέκρουσε την παράλληλη πάσα και αμυνόμενος έδιωξε σε κόρνερ λίγο πριν τη γραμμή.

Στο 10’ το ανάποδο ψαλίδι του Φάμπιο από το ύψος του πέναλτι κόντραρε σε σώμα και στο 15’ έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια το φάουλ του Κέρι. Στο 23’το σουτ του Ιορδανίδη εκτός περιοχής δε βρήκε στόχο περνώντας έξω από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 31’ χρειάστηκε για δεύτερη φορά ο Αποστολίδης να μπλοκάρει το σουτ του Κοντού.

Σημαντική στιγμή για τη Νίκη στο 37’, με τον Κέρι να σουτάρει από θέση μέσα δεξιά της περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε σε κόρνερ λίγο έξω από την αριστερή δοκό, τη στιγμή που ο Παπαδόπουλος απλώς κοιτούσε, ενώ στο 43’ για λίγο έξω έφυγε το δυνατό διαγώνιο σουτ του Μετούσι.

Μεγάλη φάση για τη Νίκη στο 49’, ένα λεπτό πριν την αποβολή του Χάδιαρη με σωστή δεύτερη κίτρινη για πολύ δυνατό μαρκάρισμα με αντικανονική προβολή. Ο Βουκομάνοβιτς από αριστερά έβγαλε στο πίσω δοκάρι για τον Κέρι κι αυτός με το κεφάλι έστρωσε για τον Ιορδανίδη, που από θέση βολής σούταρε σε σώμα αμυνομένου, αλλά ο ίδιος πήρε το ριμπάουντ και με νέο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 60’ η συρτή μπαλιά του Θ. Παπαδόπουλου ήταν «ξυράφι» στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά δεν πρόλαβε ο Μαντζίρης, ο οποίος, ωστόσο, βρήκε δίχτυα στο 64’, επτά λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς. Η έτερη αλλαγή του Ντόστανιτς, ο Δεμηρτζόγλου, έκανε θαυμάσια προσπάθεια από τα δεξιά, κανείς δεν μπόρεσε να τον ανακόψει και έβγαλε τη σέντρα, με τον Μαντζίρη να υψώνει το θεόρατο κορμί και να προλαβαίνει με κεφαλιά τον Παπαδόπουλο, κάνοντας το 1-0. Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι ήλεγξαν το παιχνίδι και βρήκαν και το δεύτερο γκολ στο 89’ με δημιουργό και πάλι τον Δεμηρτζόγλου από τα αριστερά αυτή τη φορά, που σέρβιρε για τον Κέρι κι αυτός με αριστερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Να τονιστεί μετά το πρώτο γκολ της Νίκης επικράτησε ένταση μεταξύ των δύο πάγκων και ειδικά μεταξύ Ντόστανιτς και Ξηροφώτου, που χαιρέτησε αρκετό κόσμο στην κερκίδα κατά την είσοδό του στο γήπεδο, αλλά αμέσως μετά το 1-0 μέρος της κερκίδας καταφέρθηκε εναντίον του.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Καρτσαμπάς, Καντούτσης, Ρόβας, Μέτσε (62’ Δεμηρτζόγλου), Ιορδανίδης, Κέρι, Φάμπιο (56’ Μαντζίρης), Βουκομάνοβιτς (80’ Ντινιωτάκης)

Α.Ο. ΣΕΛΛΑΝΩΝ: Π. Παπαδόπουλος, Παπαγεωργίου, Τζάνης (64’ Υφαντής), Μπούσδρας (81’ Τσιρογιάννης), Αρχοντής, Χάδιαρης, Μπιτέλης Πατσαρούχας, Δημολιός,  Κοντός (62’ Μπακρατσάς), Τζέκος (26’ λ. τρ. Κούρκουλας)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.