Μιχαΐλοβιτς: “Θα νικήσω τη λευχαιμία, την κοιτάω στα μάτια” (video)

Ετοιμος για να δώσει τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, ο οποίος θα παραμείνει στον πάγκο της Μπολόνια.
Εμαθε να παλεύει από μικρός. Εγινε πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ερυθρό Αστέρα μόλις στα 22 του χρόνια, για 14 χρόνια έκανε σπουδαία καριέρα στην Ιταλία και εδώ και 13 χρόνια ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς είναι ένας πολύ αξιόλογος προπονητής. Στα 50 του χρόνια, όμως, ο Σέρβος προπονητής καλείται να δώσει τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του.
Τον Απρίλιο, ο τότε προπονητής της Σεβίλλης, Χοακίν Καπαρός, αποκάλυψε ότι πάσχει από χρόνια λευχαιμία, η οποία όμως δεν τον εμποδίζει να ασκεί το επάγγελμά του. Το ίδιο προτίθεται να κάνει ο Μιχαΐλοβιτς στην Μπολόνια, παρ’ ότι θα πρέπει να κάνει έντονη και επίπονη θεραπεία.
«Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκανα έδειξαν λευχαιμία. Κλείστηκα στο σπίτι για να σκεφτώ, να κλάψω, σου περνάει όλη η ζωή από μπροστά σου» είπε, με τρεμάμενη φωνή και βουρκωμένα μάτια, ο Μιχαΐλοβιτς, στην συνέντευξη Τύπου με την οποία επιβεβαίωσε ότι έχει ένα σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.
«Δεν είναι δάκρυα φόβου: Σέβομαι την ασθένεια, αλλά θα τη νικήσω κοιτώντας τη στα μάτια. Την Τρίτη (16/7) θα ξεκινήσω την θεραπεία και δε βλέπω την ώρα. Είναι μια ασθένεια που μπορεί να καταπολεμηθεί» εξήγησε ο 50χρονος Σέρβος, ο οποίος αποκάλυψε ότι μέχρι πρότινος δεν είχε πει τίποτα, ούτε καν στην σύζυγό του.
Ο Μιχαΐλοβιτς έχασε τον πατέρα του από καρκίνο και, γι’ αυτό τον λόγο, κάνει κάθε χρόνο εξετάσεις. Στις 28 Φεβρουαρίου, οι εξετάσεις ήταν πεντακάθαρες και ο Σέρβος συνέχισε να προπονεί κανονικά, να αθλείται και να μην έχει κανένα πρόβλημα.
Οι τελευταίες εξετάσεις, όμως, στις 27 Μαΐου, έδειξαν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, το οποίο πάντως δε θα τον εμποδίσει από το να συνεχίσει να προπονεί την Μπολόνια, όπως εξήγησε και ο γιατρός της ιταλικής ομάδας, Τζιάνι Νάνι.
«Είναι μια ασθένεια που μπορεί να καταπολεμηθεί και θα του επιτρέπει να εργάζεται. Θα μπορεί να βρίσκεται κανονικά με την ομάδα, με εξαίρεση κάποιες στιγμές που θα είναι μακριά της. Οι σύγχρονες θεραπείες είναι αποτελεσματικές», είπε σχετικά ο Νάνι, με τον τεχνικό διευθυντή του ιταλικού συλλόγου, Βάλτερ Σαμπατίνι, να τονίζει με κατηγορηματικό τρόπο ότι «ο Σίνισα θα συνεχίσει να είναι ο προπονητής μας. Θα νικήσει σε αυτή τη μάχη».
*πηγή: ethnos.gr
Δείτε το βίντεο από την εξομολόγηση του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς: