Μουρτζίνος: Ο κόσμος θα αντιδράσει στην άνιση αντιμετώπιση του Ολυμπιακού Β.

Τόνισε σε συνέντευξή του στο Ράδιο Ένα 102.5 ο γενικός γραμματέας του συλλόγου

Πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, ώστε ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου να δώσει την απάντησή του στην άνιση αντιμετώπιση του συλλόγου από τη νυν δημοτική αρχή, δήλωσε, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Ράδιο Ένα 102.5 και στην εκπομπή του Γιώργου Καρεκλίδη, ο Δημήτρης Μουρτζίνος.

Ο γενικός γραμματέας του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 θεωρεί ότι το οριακό σημείο που άλλαξε τη στάση του Δήμου απέναντι στην ομάδα ήταν η έλευση στην πόλη του ΝΠΣ και πρόσθεσε πως δε θα γίνει το χατίρι κανενός να διαλυθεί ο σύλλογος.

Αναλυτικά ο κ. Μουρτζίνος ρωτήθηκε:

Για το αν είχε τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής ο Ολυμπιακός Βόλου στα σχεδόν πέντε χρόνια της θητείας της:

«Υπάρχει ένα οριακό σημείο στη διαδρομή αυτή, η άφιξη της καινούριας ομάδας στον Βόλο, που θα μπορούσα να της αποδώσω κι άλλους χαρακτηρισμούς, όπως ξενόφερτη, αλλά δε θα μπω σ’ αυτή τη διαδικασία. Αυτό το χρονικό σημείο της έλευσης της καινούριας ομάδας ήταν και αυτό που επέφερε και την αλλαγή στη στάση του Δήμου απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου. Εμείς ως σύλλογος δε ζητούμε τίποτε άλλο από μία ισονομία και το έχω τονίσει παντού. Αυτή η ισονομία έχει ανατραπεί με τη νέα ομάδα. Έχουμε πάμπολλα παραδείγματα για το συγκεκριμένο θέμα. Κατ’ αρχάς ο σύλλογος που έχει έρθει στην πόλη μας χρησιμοποιεί δύο δημοτικά στάδια. Το ένα είναι το Στάδιο της Νεάπολης και το άλλο το ΕΑΚ για προπονήσεις. Εκεί έχουν δημιουργηθεί και τα προβλήματα στο θέμα των προπονήσεων, γιατί, όπως ξέρετε, ο Ολυμπιακός και η Νίκη χρησιμοποιούν το Πανθεσσαλικό Στάδιο, αλλά υπάρχουν κάποιες παράμετροι συντήρησης των γηπέδων, που δεν επιτρέπουν να γίνεται υπέρμετρη χρήση και ειδικά, όταν έχει κακοκαιρία. Εμείς στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου αιτηθήκαμε να πάρουμε το ΕΑΚ, όχι μόνο για έδρα, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει, καθώς το γήπεδο έχει προβλήματα αδειοδότησης, αλλά για μία προπόνηση τη βδομάδα, ώστε να καλύπτουμε τις μέρες που δεν μπορούμε να προπονηθούμε στο Πανθεσσαλικό. Η απάντηση ήταν ότι είχε προηγηθεί η νέα ομάδα, που το πήρε για δύο προπονήσεις τη βδομάδα, και η Υπηρεσία Πρασίνου της πόλης δεν επιτρέπει να γίνονται πάνω από δύο προπονήσεις τη βδομάδα, για να μη χαλάσει το χόρτο. Φυσικά και παραπάνω προπονήσεις γίνονται, αλλά όχι από μας».

Για το αν υπάρχουν κι άλλα θέματα μεταξύ Ολυμπιακού Βόλου και δημοτικής αρχής:

«Υπάρχουν, καθώς ο Ολυμπιακός Βόλου έχει επτά τμήματα που χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις του Δήμου, τις αίθουσες εκγύμνασης σχολείων και σε όλα αυτά έχουμε μία συνεργασία αναγκαστική με τον Δήμο, γιατί είναι ο διαχειριστής όλων αυτών των εγκαταστάσεων. Κατά καιρούς έχουμε αντιμετωπίσει πάρα πολλά προβλήματα και πιστεύουμε ότι η αντιμετώπιση είναι “ιδιαίτερη” απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου. Όπως λένε και οι οικονομολόγοι, για να μπω και λίγο στο πεδίο μου, οι αγορές έχουν μία συγκεκριμένη πίτα. Όταν απ’ αυτήν την πίτα προσπαθεί να φάει κι άλλος ένα κομμάτι, εκεί θα βρει τρόπους, για να τη φάει αυτός».

Για το αν αισθάνεται ότι ο Δήμος θέλει να επιβάλει τον ΝΠΣ Βόλος και να διαλύσει τον Ολυμπιακό Βόλου:

«Κατά καιρούς σε διάφορες συνεντεύξεις της δημοτικής αρχής έχουμε ακούσει ότι ο Ολυμπιακός Βόλου κα η Νίκη πρέπει να περιοριστούν σε φυτώρια και η καινούρια ομάδα να είναι αυτή που θα εκπροσωπεί τον Βόλο. Ο Ολυμπιακός και η Νίκη είναι ζωντανοί ποδοσφαιρικοί οργανισμοί και γενικότερα σύλλογοι. Δεν είναι νεκρά σωματεία, ώστε να υποκατασταθούν από κάποιον άλλον. Είναι σωματεία που διαχρονικά θα παίζουν τον ρόλο τους στην πόλη του Βόλου και δε θα κάνουμε το χατίρι κανενός να διαλύσουμε τους δικούς μας τους συλλόγους».

Για το ποιο πιστεύει ότι είναι το σχέδιο του Δήμου για τον ΝΠΣ Βόλος, τον Ολυμπιακό και τη Νίκη:

«Από την αρχή προσπάθησαν να περάσουν ότι θα πρέπει να υπάρχει μία ομάδα που θα εκπροσωπεί την πόλη και οι υπάρχουσες ομάδες ας είναι σε κάποιες τοπικές κατηγορίες, ει δυνατόν και στο Τοπικό, ώστε να μπορούν να βγάζουν παίκτες ως φυτώρια και να τροφοδοτείται η καινούρια ομάδα. Αυτό είναι σχήμα οξύμωρο. Όταν υπάρχουν δύο ομάδες ζωντανές, έστω και αγωνιζόμενες σε μικρότερες κατηγορίες, αλλά έχοντας μία δυναμική, που θα τη ζήλευαν και ομάδες Σούπερ Λιγκ, είναι περίεργο να λες ότι φέρνω μία ομάδα, για να ενώσω την πόλη. Εκεί που ήμασταν δύο, τώρα έχει τριχοτομηθεί ο φίλαθλος κόσμος, βέβαια όχι σε ίσα μερίδια. Η νέα ομάδα έχει πάρει ένα πολύ μικρό μερίδιο από τους φιλάθλους του Βόλου».

Γιατί θέλει ο Δήμος κατά την άποψή του να αναδείξει τη νέα ομάδα:

«Δεν είναι εύκολο να μπεις στο μυαλό κάποιου άλλου, αλλά πιστεύω ότι πιθανόν το όνομα “Ολυμπιακός” προβληματίζει και ότι μετά την εγκατάλειψη της ομάδας για δεύτερη φορά στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου δεν υπήρχε πρόσφορο έδαφος για επανάκαμψη συγκεκριμένων ατόμων στον Ολυμπιακό Βόλου. Άρα, έγινε ένα νέο εγχείρημα, με στόχο την υποκατάσταση των άλλων δύο ομάδων, το οποίο μπορεί αγωνιστικά να επιτυγχάνεται, αλλά στη συνείδηση των Βολιωτών φιλάθλων έχει πλήρως αποτύχει».

Για το αν γνωρίζει ότι οι αθλητές του ΝΠΣ Βόλος διαμένουν στους ξενώνες του Πανθεσσαλικού:

«Με βάση πληροφορίες που υπάρχουν, διαμένουν αθλητές του ΝΠΣ Βόλος εκεί και φυσικά ως επαγγελματική ομάδα και ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται με συμβόλαια, δεν το δικαιούνται. Για τον Ολυμπιακό Βόλου κάνουν ό,τι είναι υποχρεωμένοι βάσει νόμου. Αν δεν είχαν κάποιες υποχρεώσεις απέναντι στα σωματεία, πιθανόν θα είχαμε δεχθεί περισσότερους αποκλεισμούς».

Για το πώς θα αντιδράσει ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου, με τη δημοτική αρχή να είναι εναντίον της ομάδας:

«Όλη αυτή τη χρονική περίοδο και ειδικά από τον περασμένο Δεκέμβριο που ανέλαβε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου και την ποδοσφαιρική ομάδα, είχαμε πάρα πολλές αναίτιες και ανοίκειες επιθέσεις. Είχαμε προειδοποιήσει ότι κάποια στιγμή θα ‘ρθει το πλήρωμα του χρόνου και ο Ολυμπιακός Βόλου και ο κόσμος του θα δώσουν την απάντηση που χρειάζεται σε όλες αυτές τις επιθέσεις που δεχθήκαμε. Τώρα είναι η ώρα των πολιτών, των φιλάθλων όλων των υγιώς σκεπτομένων να δώσουν την απάντησή τους».

Για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του Ιάσονα Αποστολάκη:

«Δέχθηκα την τιμητική πρόσκληση του κ. Αποστολάκη ως ένας άνθρωπος που ασχολείται πολλά χρόνια με τον αθλητισμό αλλά και ως επαγγελματίας (σ.σ. οικονομολόγος στην ειδικότητα, στέλεχος σε διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες και υπεύθυνος γραφείου φοροτεχνικών, τραπεζικών και οικονομικών υπηρεσιών), για να συμμετέχω στον συνδυασμό του. Είναι δύσκολη μάχη, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για την πόλη του Βόλου. Μετά τις εκλογές του Μαΐου, μπαίνουμε σε μία νέα φάση για τον Δήμο Βόλου και οι πολίτες να μην είναι ενήμεροι ακόμη για τις τεράστιες αλλαγές που έχει επιφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο “Κλεισθένης”, βάσει του οποίου μόνο μέσω συνεργασιών θα μπορούν να ασκούν οι Δήμοι και οι Δήμαρχοι τα καθήκοντά τους. Οι εποχές της ιδιοκτησιακής λογικής των Δήμων πέρασαν ανεπιστρεπτί».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.