Μπέος: «Το ΕΑΚ Βόλου θα γκρεμιστεί όλο και θα γίνει πάρκο»!

Πετώντας το μπαλάκι στους παράγοντες των ομάδων για τους χώρους που θ' αγωνίζονται

Στην αποκάλυψη ότι το ΕΑΚ Βόλου θα γκρεμιστεί και ότι δεν θα κατασκευαστεί εκεί νέο γήπεδο αλλά πάρκο και λοιπές εγκαταστάσεις προκειμένου να είναι στη διάθεση όλων των πολιτών, προχώρησε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Ρ/Σ «Bόλος 9.86»!

«Το ΕΑΚ θα γκρεμιστεί όλο και θα γίνει ένα πρωτοποριακό πάρκο για τον κόσμο, με διαδρομές, με εξωτερικά γυμναστήρια… Ένα σύγχρονο πάρκο πρασίνου που θα το χαίρεται ο κόσμος. Με ιδιαίτερες διαδρομές, με παιδικές χαρές. Θα δείτε τη μακέτα τον καινούργιο χρόνο και πραγματικά θα διαπιστώσετε τι είναι αυτό που γίνεται που δεν θα το αμφισβητήσει κανένας. Είναι κάτι πολύ σημαντικό» αποκάλυψε ο κ. Μπέος, επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις του γηπέδου ποδοσφαίρου δεν πληρούν τους κανόνες ασφαλείας!

«Καταρχήν αμφιβάλλω αν οι πυλώνες που έχει τηρούν την ασφάλεια. Είναι πόσο, 50 χρόνια; 55 χρόνια, χωρίς συντήρηση. Οι μισές εξέδρες δεν έχουν στατικότητα. Έχει πολλά προβλήματα. Ως εκ τούτου και συζητώντας με πολλούς κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, κρίνουμε ότι αυτός ο χώρος μέσα στο κέντρο και ιδιαίτερα εκεί στη Νέα Δημητριάδα, να γίνει ένα φοβερό πάρκο που θα το χαίρονται μικροί και μεγάλοι. Θα είναι πολυτιμότερο από αυτό το χάος που είναι τώρα».

«Χάνεται έτσι ένας ακόμη αθλητικός χώρος;» ήταν η σχετική ερώτηση που ακολούθησε σε συνδυασμό με αυτή του που θα παίζει ο Ολυμπιακός Βόλου! «Τα γήπεδα θέλουνε συντήρηση, να βάλεις λεφτά, να φτιάξεις… Είχα πει ότι στην Άλλη Μεριά καλή κατάσταση ήταν το μεγάλο γήπεδο, όχι οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις. Το πρόβλημα αυτό το έχει ο Δήμος και οι πολίτες ή ο Ολυμπιακός Βόλου;  Από πού το χρησιμοποιούσε ο Ολυμπιακός Βόλου; Φέτος το έχει. Τα τελευταία τρία χρόνια δεν το είχε» σχολίασε ο δήμαρχος Βόλου για να προσθέσει ότι το γήπεδο είναι του δήμου και ότι η δημοτική Αρχή  σχεδιάζει και προγραμματίζει σύμφωνα με τις ανάγκες των πολιτών, και όχι σύμφωνα με τις ανάγκες της Νίκης, του Σαρακηνού, του Ολυμπιακού Βόλου ή του Μαγνησιακού.

Τα προηγούμενα χρόνια πάντως είχε ανακοινωθεί ότι είχαν εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις, και μάλιστα τον Φεβρουάριο του 2021 ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, όπως τονιζόταν είχε υπογράψει χρηματοδότηση έργων που συμπεριλάμβαναν έργα βελτίωσης του ΕΑΚ Βόλου, με τον προϋπολογισμό να αγγίζει τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα είχε γίνει γνωστό ότι υπέγραψε κονδύλια ύψους 600 χιλιάδων ευρώ προς τον ΔΟΕΠΑΠ -ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου για έργα βελτίωσης του ΕΑΚ, έργο συγχρηματοδοτούμενο από τον Δήμο Βόλου και το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Βέβαια, ο κ. Μπέος έθεσε τις αποφάσεις περί χρηματοδότησης πιο πίσω χρονικά αναφέροντας ότι επί γγΑ… Βασιλειάδη τα χρήματα δεν δοθήκανε. «Χρηματοδότηση δεν έγινε για ό,τι είχαμε σχεδιάσει. Οι ανάγκες των πολιτών, της πόλης και της ευρύτερης περιοχής είναι αυτό που σχεδιάζουμε τώρα κι εμείς θα κάνουμε αυτό που έχει ανάγκη η πόλη και οι πολίτες, και όχι μία ομάδα που έχει υποχρέωση ο πρόεδρος και το ΔΣ να προβλέψει που θα έχει έδρα και ποια θα είναι αυτή» σημείωσε για να πετάξει το μπαλάκι στους παράγοντες των ομάδων.

«Να προγραμματίσει να κάνει μία έδρα. Δεν υπάρχει χώρος. Τι να κάνουμε, ο Σαρακηνός πώς έχει; Ο Μαγνησιακός; Ολόκληρος Ολυμπιακός Βόλου με παράγοντες του @#$ τόσα χρόνια, γιατί δεν προέβλεψε να κάνει ένα γήπεδο;» σημείωσε!

Ήταν κι αυτός όμως παράγοντας και μάλιστα του Ολυμπιακού Βόλου. «Εγώ λοιπόν επειδή είμαι παράγοντας με πολλά κιλά και το έχω αποδείξει. Εσείς κάνατε τους παράγοντες του @#$. Εγώ ποτέ δεν ήμουν. Εγώ έβαζα τα λεφτά μου, διοικούσα και ό,τι έχω διοικήσει έχει μεγαλουργήσει. Το 2018 πήρε θέση ΔΣ όταν κατέθεσα φάκελο να γκρεμιστεί όλη η περιοχή. Έκανες πρόταση (σ.σ. αναφερόμενος προς τον συμμετέχοντα στην εκπομπή Χρήστο Λουκά) στον κο Βούλγαρη τότε να δοθεί το ΕΑΚ να γίνει ένα σύγχρονο γήπεδο, με εγκαταστάσεις, εμπορικούς χώρους και πάρκινγκ. Απορρίφθηκε από το ΔΣ. Μετά το 2008 άλλαξε η οικονομία, οι επενδύσεις δεν υπήρχαν. Ουδέποτε επανήλθε ο δήμος για να πει ότι παραχωρεί τον χώρο αυτό. Δεν μου το δώσανε. Τι να κάνω; Προσπάθησα λοιπόν, χάλασα το ταρτάν για να γίνει το γήπεδο πιο μεγάλο και έβαλα χρήματα δικά μου. Όπως έκανα εγώ τότε προέβλεψα να κάνω πέντε πράγματα για την ομάδα, ο καθένας που διοικεί την ομάδα έχει και τη δική του ευθύνη» ανέφερε ο κ. Μπέος.

Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις Μπέου λοιπόν για το μέλλον του ΕΑΚ και της περιοχής, με ενδιαφέρον θα περιμένει κανείς την αντίδραση του επίσημου Ολυμπιακού Βόλου και πρωτίστως του ποδοσφαιρικού τμήματος, που χρησιμοποιεί φέτος το ΕΑΚ και είχε δώσει και πανηγυρικό χαρακτήρα θα μπορούσε να πει κανείς, στην επιστροφή της ομάδας στη φυσική της έδρα. Μάλιστα, η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος σε ανακοινώσεις της τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αποδέκτη τον τότε υποψήφιο δήμαρχο Βόλου, Νίκο Παπαπέτρο, έκανε λόγο για ανάγκη δέσμευσης περί παραχώρησης του ΕΑΚ στον Ολυμπιακό Βόλου και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, για σταδιακή ανάπλαση του Σταδίου, ακόμη και για μεταβίβαση του ΕΑΚ στον Ολυμπιακό Βόλου, ώστε να είναι αυτός ο ιδιοκτήτης. Έκανε λόγο μάλιστα και για ταυτόχρονη παραχώρηση του Βοηθητικού, ώστε το ΕΑΚ να μετατραπεί σε Ολυμπιακή Πολιτεία!

Δείτε τις τότε ανακοινώσεις ΕΔΩ και ΕΔΩ

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.