Ντέρμπι Βόλου, μέρος δεύτερο…!

Την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου ΕΠΣΘ διεκδικούν Μαγνησιακός και Αγία Άννα

Η πρώτη χρονικά αναμέτρηση ανάμεσα σε Αγία Άννα και Μαγνησιακό (γηπεδούχος η πρώτη) για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ είχε αρκετές συγκινήσεις και το τελικό 3-3 έδειξε για μία ακόμη φορά γιατί οι δυο τους παλεύουν και κονταροχτυπιούνται για τον τίτλο στην Α’ ΕΠΣΘ. Την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 16:00 έρχεται το παιχνίδι για τον δεύτερο γύρο, με γηπεδούχο τον Μαγνησιακό αυτήν τη φορά, ωστόσο θα μεσολαβήσει η αυριανή αναμέτρηση για τα προημιτελικά του κυπέλλου ΕΠΣΘ…

Οπότε, ντέρμπι μέρος  δεύτερο αύριο Τετάρτη 22 Μαρτίου στο γήπεδο του Μαγνησιακού και στις 15:00 για το κύπελλο ΕΠΣΘ, με τους προπονητές των δύο ομάδων Θάνο Θεοδώρου από την πλευρά του Μαγνησιακού, και Νίκο Αθανασιάδη από την Αγία Άννα να καταθέτουν την άποψή τους για την αναμέτρηση κυπέλλου και τονίζουν ότι αυτή δεν έχει καμία σύνδεση με το κυριακάτικο παιχνίδι για το πρωτάθλημα!

«Υπάρχει βαθμός δυσκολίας»

Η αναβολή του αγώνα κυπέλλου αρχικά και ο ορισμός του για σήμερα φαίνεται να δυσαρεστεί κάπως τον Μαγνησιακό, αφού είχε και σημαντικό φιλικό με την Εθνική Ενόπλων το απόγευμα της Δευτέρας 20/03, αλλά δεν μπορεί παρά ν’ ακολουθήσει το πρόγραμμα.

«Είμαστε υποχρεωμένοι ν’ ακολουθήσουμε τον προγραμματισμό της ΕΠΣΘ, παρά το ότι δεν συμμετείχαμε στην απόφαση και θα επιδιώξουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό» σημειώνει ο προπονητής του Μαγνησιακού Θάνος Θεοδώρου.

Είναι δύσκολο παιχνίδι αυτό του κυπέλλου; «Πιο δύσκολα είναι τα παιχνίδια που οι παίκτες τα θεωρούν εύκολα. Σε παιχνίδια όπως αυτό του κυπέλλου όλη η ομάδα ζει και αναπνέει γι’ αυτά. Οπότε, βαθμός δυσκολίας υπάρχει λόγω μεγαλύτερης ποιότητας, ισοβαθμίας (σ.σ. στο πρωτάθλημα, και πρεστίζ. Αλλά σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που όλοι το περιμένουν και όλοι θα το ευχαριστηθούν» σχολιάζει σχετικά ο Θάνος Θεοδώρου.

Όσον αφορά τις διαφορές ανάμεσα στον αγώνα κυπέλλου και το παιχνίδι για το πρωτάθλημα, ο τεχνικός του Μαγνησιακού επισημαίνει ότι: «Την Κυριακή είναι ένα άλλο παιχνίδι, γιατί δεν ξέρουμε τι απώλειες μπορεί να προκύψουν στον αγώνα κυπέλλου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαγνησιακός αναμένεται ν’ αγωνιστεί χωρίς τους Οικονόμου και Αγιασιώτη οι οποίοι είναι εκτός πλάνων του προπονητή, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση από πλευράς διοίκησης για τη συγκεκριμένη απόφαση που αφορά τους δύο ποδοσφαιριστές.

 «Είναι σίγουρα ντέρμπι αλλά…»

Ως φιλοξενούμενη και αύριο Τετάρτη και την ερχόμενη Κυριακή η Αγία Άννα θα διεκδικήσει το καλύτερο όπως αναμένεται και όπως τονίζει ο προπονητής της, Νίκος Αθανασιάδης στο «Magnesiasports».

Για το παιχνίδι του κυπέλλου άλλωστε σημειώνει: «Eίναι ένα ντέρμπι, όπως φαίνεται και από την βαθμολογική θέση και τη συγκομιδή και των δύο στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ. Μιλάμε για τις δύο καλύτερες ομάδες, αμφότερες με έμπειρους παίκτες  με παραστάσεις από υψηλότερες κατηγορίες».

Όσον αφορά την ομάδα του, υπογραμμίζει ότι: «Είμαστε σε καλό μομέντουμ και εδώ και 2,5-3 μήνες παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και επιθετικό. Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση έχοντας βρει τη χημεία μας, αλλά όταν μιλάμε για μονό παιχνίδι κυπέλλου, είναι πολλές οι παράμετροι που καθορίζουν ποια ομάδα θα πάρει την πρόκριση. Θα ήθελα να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι, να περάσει η καλύτερη ομάδα και να εστιάσουμε αποκλειστικά και μόνο στο ποδόσφαιρο».

Από την άλλη, ο Νίκος Αθανασιάδης συμπληρώνει την άποψή του που αποσυνδέει το παιχνίδι κυπέλλου από αυτό για την Α’ ΕΠΣΘ. «νομίζω ότι το παιχνίδι του πρωταθλήματος που ακολουθεί την Κυριακή είναι ξεχωριστό. Διαφορετικό θα έλεγα γιατί δεν θεωρώ ότι είναι αυτό που θα κρίνει κάποιον πρωταθλητή από τώρα. Μετά το μεταξύ μας παιχνίδι έχουμε άλλες έξι αναμετρήσεις, ενώ και οι δύο ομάδες θα έχουν δύσκολα παιχνίδια. Σίγουρα, αν κάποια κερδίσει θα έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, αλλά δεν τελειώνει το πρωτάθλημα. Θα πάμε για να κερδίσουμε και θα το δούμε ως ένα παιχνίδι όπως όλα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Νίκο Αθανασιάδη πάντως, η Αγία Άννα αναμένεται να είναι πλήρης, καθώς σημειώνει ότι σε γενικές γραμμές δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.