Ο Χρήστος Καλλιπολίτης στο «Magnesiasports»: «Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε στο μπάσκετ της Νίκης»

Ο νέος πρόεδρος της ΔΕ αναφέρεται στους στόχους ενόψει της νέας χρονιάς

Ο Χρήστος Καλλιπολίτης είναι ο νέος επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής για την ομάδα μπάσκετ Ανδρών της Νίκης Βόλου, ωστόσο ο ίδιος ουσιαστικά ενστερνίζεται την άποψη του «όλοι ίσοι σε μία κοινή προσπάθεια». Αυτό τόνισε και ο ίδιος στην εφημερίδα «Μαγνησία» και στο «Magnesiasports» σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης  για το μέλλον των μπασκετικών «κυανόλευκων», κρατώντας τους τόνους χαμηλούς και χωρίς να λέει μεγάλα λόγια ή να υπόσχεται πράγματα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

Η ανακοίνωση του ονόματός του για τη θέση του επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής σίγουρα προκάλεσε αίσθηση, και όχι μόνο στις τάξεις των φίλων της Νίκης Βόλου. Στις τοποθετήσεις του όμως, μόνο ενωτικός εμφανίζεται, γιατί μόνο με συλλογική δουλειά μπορεί να παραχθεί αποτέλεσμα και για την ακαδημία και για την ομάδα Ανδρών, όπως υπογραμμίζει κατηγορηματικά. «Στόχος είναι η παραμονή. Από εκεί και πέρα, αν μπορεί να προκύψει κάτι καλύτερο θα το δούμε» σχολιάζει αρχικά, χωρίς να θέλει να υπερβάλλει, και υπογραμμίζει ότι δεν είναι ο απόλυτος ειδήμων!

Συνέντευξη: Χρυσόστομος Τρίμμης

«Στη δουλειά μου είμαι από 12 ετών και από εκεί είμαι αναγνωρίσιμος. Nίκη είμαι από τότε που γεννήθηκα, καθώς ήταν και ο πατέρας μου» σχολιάζει επίσης…

-Βλέπουμε πάντως ότι θέλετε να είστε κοντά σε όλα τα τμήματα της Νίκης…

«Και με τη σύζυγό μου πηγαίνουμε και στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο. Πηγαίνουμε πακέτο, παίρνουμε τα διαρκείας μας, και ό,τι μπορούσαμε να προσφέρουμε, το προσφέραμε».

-Η ανακοίνωση του ονόματός σας πάντως προκάλεσε μία έκπληξη.

«Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον κο Φάτση για την τιμή που μου έκανε με την πρότασή του. Εγώ δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να πάρω αυτήν την απόφαση, αλλά κατάφερε να με πείσει».

-Κράτησαν πολύ οι συζητήσεις;

«Ήταν περίπου μία εβδομάδα. Κάποιος έπρεπε να μπει. Τον Μπάμπη Τουτουντζόγλου τον αγαπάμε και τον σεβόμαστε για ό,τι έχει προσφέρει στην ομάδα. Από την άλλη, και ο Στέργιος Φάτσης είναι ενεργός εξίσου και κάνει και πολύ δύσκολα πράγματα. Λίγο που έχω παρακολουθήσει, δεν θα μπορούσε ο καθένας να κάνει αυτήν τη δουλειά».

Είναι απαιτητικό τμήμα αυτό του μπάσκετ;

«Είναι, αλλά θεωρώ ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Προτού αναλάβω επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής είχαμε μιλήσει και με τον κο Τουτουντζόγλου, που μου είπε ότι θα έχω και τη στήριξή του και έτσι πείστηκα και από τον κο Φάτση να συμμετέχω στην προσπάθεια».

Κοντά στο μπάσκετ Καλλιπολίτης και Τουτουντζόγλου

-Έτσι, δημιουργείται ένα κλίμα αισιοδοξίας για το τμήμα. Οπότε, τι μπορεί να γίνει γι’ αυτό;

«Στόχος μας είναι η παραμονή στη Β’ Εθνική. Όπως ξέρετε είναι γενικότερα δύσκολα τα πράγματα. Κοιτάξτε, εγώ δεν μπήκα ως χρηματοδότης στην ομάδα. Εγώ θα προσφέρω αυτό που μπορώ».

-Έχει ξεκαθαρίσει δηλαδή ο ρόλος του καθενός στην ομάδα…

«Υπάρχουν αρκετά άξια μέλη της Διοικούσας Επιτροπής. Είναι ο Μιχάλης Χατζηδημητρίου, ο Αχιλλέας Τσαλάκας. Μπορεί να ξεχνάω κάποιον και ζητάω συγγνώμη γι’ αυτό. Είναι και εξωδιοικητικά ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου, και αυτό είναι σημαντικό».

-Αν προκύψει κάτι καλύτερο όσον αφορά τους στόχους;

«Δεν θα το αφήσουμε φυσικά έτσι. Θέλουμε σταθερά βήματα».

Mε τους Γιώργο Καρεκλίδη και Δημήτρη Καρεκλίδη στα γραφεία του Ομίλου Καρεκλίδη και της εφημερίδας «Μαγνησία»

Η επικαιρότητα πάντα με Νίκη και η εμπιστοσύνη σε πρόσωπα

-Με την κατάσταση στην αγορά και στην οικονομία να μην είναι όμως καλή, πόσο εύκολο είναι ένας επιχειρηματίας να ασχοληθεί γενικά με τον Αθλητισμό ως παράγοντας;

«Περισσότερο είναι η αγάπη για την ομάδα κίνητρο. Επίσης έχουμε πει ότι θα βοηθήσουν όλοι. Σε εμάς έχει πέσει κατά κάποιον τρόπο το κομμάτι της ανδρικής ομάδας και στην ακαδημία είναι και ο Δημήτρης Μανώλης και ο Νίκος Ζαμελούδης».

-Η προηγούμενη Διοικούσα Επιτροπή έριξε μεγάλο βάρος πάντως στην ακαδημία, δηλώνοντας ότι από το μηδέν έστησε τα τμήματα από την αρχή.

«Το μεγαλύτερο κομμάτι της προσοχής μας θα πρέπει να είναι τα παιδιά. Όχι τόσο πολύ για να βγάλουμε παίκτες που θα πλαισιώσουν την ομάδα. Αυτό αλλάζει σε πολλούς όταν ενηλικιωθούν και αρχίζουν να σκέφτονται επαγγελματικά ως παίκτες. Είναι πρώτα άθληση και μετά θα πρέπει να το δει κανείς επαγγελματικά. Πρώτος στόχος είναι να είναι καλή μαθητές και να έχουν σε δεύτερη μοίρα το μπάσκετ. Αν προκύψει να είναι καλός παίκτης κάποιος, από μόνη της θα συνεχιστεί η πορεία».

-Δείχνετε εμπιστοσύνη και στο τεχνικό επιτελείο, όπως στον Ανδρέα Μαύρο, που παραμένει στη θέση του πρώτου προπονητή.

«Ήταν εξ αρχής ειλημμένη η απόφαση. Του έχω προσωπικά μεγάλη εμπιστοσύνη και από αυτά που έχω ακούσει από αυτόν είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Αγαπάει τα παιδιά και του έχω εμπιστοσύνη, όπως και στον Ανδρέα Τσιριγωτάκη, που είναι ανεκτίμητος στην ακαδημία».

-Θέλουμε όμως και ένα σχόλιο και για τον Παναγιώτη Τσώλη, που είναι πλέον ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας.

«Είναι παιδί της Νίκης. Θεώρησε ότι πρέπει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και είχε επιθυμία να βοηθήσει την ομάδα. Είναι δραστήριος, έχει καλές επαφές και είναι κομμάτι της ομάδας μας».

Με τους Ανδρέα Μαύρο και Παναγιώτη Τσώλη (κέντρο και δεξιά) ο νέος πρόεδρος της ΔΕ της μπασκετικής Νίκης

-Μπορεί η Νίκη να βασιστεί σε δικά της παιδιά από το παρελθόν;

«Η Νίκη είναι ένα σωματείο που θα είναι πάντα στην επικαιρότητα της πόλης και θα έχει πάντα δυνάμεις. Θα έρχονται θεωρώ συνεχώς άτομα που θα θέλουν να βοηθήσουν».

Οι μεταγραφές, το ποδόσφαιρο και ο Ολυμπιακός Βόλου

-Είδαμε ότι παραμένει και ένα σημαντικό μέρος του αγωνιστικού κορμού της ομάδας από την τελευταία χρονιά, και τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις. Η άποψή σας για το έμψυχο υλικό;

«Αν ήταν δυνατόν να είναι όλα τα παιδιά από τον Βόλο θα ήταν η επιθυμία μου, αλλά μπορεί να μην συνδυάζονται οι απαιτήσεις με τις επιθυμίες. Οι παίκτες που ήρθαν είναι επιλογή του Ανδρέα Μαύρου. Εγώ δεν είμαι γνώστης κάποιων πραγμάτων. Δεν θα κάνω τον έξυπνο, ούτε στον Μπάμπη Τουτουντζόγλου, ούτε στον Στέργιο Φάτση, ούτε στον Ανδρέα Μαύρο».

-Πέρα από το μπάσκετ σας έχουμε δει και στο ποδόσφαιρο. Πώς τα βλέπετε εκεί τα πράγματα;

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία για τη Νίκη. Ο κ. Βενέτης βοηθάει πάρα πολύ επίσης, και τον προπονητή, Αλέκο Βοσνιάδη τον έχουμε αγαπήσει. Φέτος πιστεύω θα πάμε λίγο καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά».

-Θέλετε όμως από τον κόσμο να είναι και στο μπάσκετ…

«Εννοείται. Βέβαια το ποδόσφαιρο είναι πιο δυνατό κομμάτι».

-Υπάρχει το δίπολο Νίκης Βόλου-Ολυμπιακού Βόλου  και στο μπάσκετ. Πώς λειτουργεί αυτό;

«Θεωρώ ότι λειτουργεί θετικά. Ο καθένας έχει τους δικούς του ανθρώπους. Το να παίζουμε μεταξύ μας είναι θετικό. Σέβομαι τους ανθρώπους του μπασκετικού Ολυμπιακού Βόλου, απλά όταν παίζουμε μπάσκετ είμαστε αντίπαλοι».

-Για να κλείσουμε και πάλι με το θέμα των στόχων. Υπάρχει πλάνο σε βάθος χρόνου, ή θα δείτε αυτήν τη χρονιά πρώτα και μετά θα κινηθείτε αναλόγως;

«Είπαμε ότι στοχεύουμε στην παραμονή. Πάντα θετικά πλάνα πρέπει να κάνουμε. Δεν μπορούμε να τάζουμε στον κόσμο πράγματα που είναι δύσκολα να υλοποιηθούν».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.