Ο Δημ. Σαλπιγγίδης στην ακαδημία της Νίκης: «Παίζουμε για να διασκεδάσουμε. Είστε παιδιά, μην το ξεχνάμε»

Ο μουντιαλικός διεθνής επιθετικός στον Βόλο

Το πρωινό του Σαββάτου 15/10, το «Παντελής Μαγουλάς», γέμισε με πολλά παιδικά χαμόγελα., αλλά και με μουντιαλική λάμψη, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να είναι παρών και να δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ακούσουν μερικά σωστά λόγια, τα οποία είχαν όμως και αποδέκτες τους ενήλικες.

Γι’ αυτό άλλωστε και η ΠΑΕ Νίκη στην ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη ως κόσμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ τον τίμησε προσφέροντάς του μία φανέλα της ομάδας.

Σύμφωνα με την ΠΑΕ Νίκη: «Κατά την είσοδό του στο γήπεδο, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους, ενώ τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να τον ρωτήσουν ό,τι ήθελαν για την καριέρα του και να πάρουν συμβουλές για το μέλλον της στο σχολείο και στα γήπεδα».

Το μήνυμα που έστειλε στη νέα γενιά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι σαφές και ξεκάθαρο, και ανέφερε τα εξής:  «Ευχαριστώ για την πρόσκληση, είναι χαρά μου που βρίσκομαι κοντά σας. Θέλω να σας ευχηθώ να έχετε υγεία εσείς και οι οικείοι σας. Να κάνετε αυτό που αγαπάτε με όλες σας τις δυνάμεις, να προσπαθείτε. Το πιο βασικό είναι να μην ξεχνάμε τα μαθήματα – είναι βασική αρχή. Είναι πολύ ωραίο να ασχολείσαι με τον αθλητισμό, με το ποδόσφαιρο, αλλά η πρώτη προτεραιότητα στη ζωή μας είναι το σχολείο. Θα πρέπει να ακούτε τους δασκάλους σας, να ακούτε και να δείτε βάση σε ό,τι σας λένε και από εκεί και έπειτα το ιδανικό είναι αφού έχετε ολοκληρώσει τη μελέτη σας, τον ελεύθερό σας χρόνο να τον περνάτε στα γήπεδα. Σ’ αυτό που αγαπάτε».

Για το ποδόσφαιρο ειδικότερα τόνισε: «Να παθιάζεστε, να προσπαθείτε για τον εαυτό σας, για τον διπλανό σας και να χαίρεστε το παιχνίδι. Είστε παιδιά, δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό. Υπάρχουν οι αντίπαλοι, η ευγενής άμιλλα. Παίζουμε για να διασκεδάσουμε, παίζουμε για να κερδίσουμε, υπάρχει κι ο αντίπαλος που θα μας κερδίσει και στο τέλος πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι γι’ αυτό που προσπαθήσαμε σήμερα. Να πούμε στον εαυτό μας προσπαθήσαμε και περάσαμε όμορφα».

Όπως μπορεί να αποκρυπτογραφήσει κανείς, και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, αυτά τα λόγια δεν αφορούν μόνο τα μικρά παιδιά αλλά και τους ενήλικες που μερικές έως πολλές φορές υπερβαίνουν τα εσκαμμένα και νομίζουν ότι σε αγώνες παιδιών κρίνεται το… μέλλον του πλανήτη και αντιδρούν με πολεμική διάθεση! Αυτά τα λόγια φυσικά ένας μουντιαλικός άσος όπως ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ξέρει και μπορεί να τα μεταδίδει και αυτό φάνηκε σήμερα στο «Παντελής Μαγουλάς».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.