Ο… λογαριασμός των ποινών για το βόλεϊ του Ολυμπιακού Βόλου

Τέσσερις αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και 2500 ευρώ χρηματικό πρόστιμο

Μετά την απολογία του Ολυμπιακού Βόλου για τα όσα συνέβησαν μετά τον αγώνα βόλεϊ Γυναικών με αντίπαλο την ΑΕΛ, ήρθε και ο… λογαριασμός των ποινών από την ΕΣΠΕΚΕΛ, με το «ερυθρόλευκο» σωματείο να καλείται να πληρώσει χρηματικό πρόστιμο 2500 ευρώ αλλά και να δώσει τέσσερις αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Η απόφαση της δικαστικής επιτροπής της ΕΣΠΕΚΕΛ βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό και στο οπτικοακουστικό υλικό που διέρρευσε μέσω διαδικτύου, που έως έναν βαθμό λειτούργησαν και ευεργετικά για τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς κρίθηκε μέσω αυτών ότι παράγοντες του συλλόγου προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο αλλά και την επίθεση σε βάρος μέλους της ΑΕΛ.

Ο Ολυμπιακός Βόλου απαλλάχθηκε για το θέμα των υβριστικών συνθημάτων, γιατί σύμφωνα με την απόφαση δεν διαπιστώθηκε να προσβάλλουν την επιβαλλόμενη τάξη και να δυσφημούν το άθλημα.

Με βάση το άρθρο του κανονισμού περί ρίψης αντικειμένων ή βίαιων επεισοδίων ή εισόδου φιλάθλων στον, η επιτροπή διαπίστωσε όμως υπαιτιότητα του Ολυμπιακού Βόλου, επιβάλλοντας αρχικά χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ και τιμωρία της έδρας τριών αγωνιστικών. Επίσης διαπίστωσε υπαιτιότητα οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου για τα επεισόδια που προκλήθηκαν αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «πολλοί από αυτούς στο βίντεο του αγώνα φορούν την φανέλα της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου» και επέβαλε ποινή άλλης μίας αγωνιστικής. Επίσης για δυσφήμηση του αθλήματος διαπίστωσε επίσης υπαιτιότητα του Ολυμπιακού Βόλου, επιβάλλοντας ποινή δύο χιλιάδων ευρώ καθώς απαγόρευση εισόδου για τα μέλη του Δ.Σ. προσωρινά για έξι μήνες.

Άλλα χίλια ευρώ και δύο αγωνιστικές προκύπτουν βάσει του κώδικα ηθικής δεοντολογίας της ΕΣΠΕΚΕΛ, ενώ απαλλάχθηκε ο προπονητής της «ερυθρόλευκης» ομάδας, Περικλής Ξύδης καθώς: «Από το απολογητικό υπόμνημα του κ. Ξύδη Περικλή και τα βίντεο των συμβάντων δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε υπαιτιότητα του προπονητή αλλά τουναντίον η προσπάθειά του να σταματήσει την είσοδο των οπαδών του Ολυμπιακού Βόλου στον αγωνιστικό χώρο».

Από εκεί και πέρα στην ανακοίνωση αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Τα μέλη της δικαστικής επιτροπής της ΕΣΠΕΚΕΛ έλαβαν μεταξύ άλλων υπόψη:

-Τα βίντεο του αγώνα που τέθηκαν στη διάθεσή τους

-Τον πρότερο «έντιμο βίο» του εγκαλούμενου Σωματείου Ολυμπιακού Βόλου, αφού δεν έχει τιμωρηθεί για οποιαδήποτε προηγούμενο παράπτωμα και δεν είναι υπότροπο.

-Το γεγονός ότι το σωματείο «Ολυμπιακός Βόλου» είναι ερασιτεχνικό και παίζει στην Β΄ Εθνική Γυναικών έχοντας περιορισμένες οικονομικές απολαβές.

-Την προσπάθεια όπως φάνηκε από τα βίντεο των μελών της διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου αφενός να προστατέψουν τα μέλη της ΑΕ Λάρισας από τους οπαδούς της ομάδας τους που παρανόμως εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο.

-Τη μη αναγραφή των συμβάντων στο φύλλο αγώνος μετά το πέρας του αγώνα και τη μη Αποστολή υπομνήματος εκ μέρους των διαιτητών του αγώνα».

Η Επιτροπή αποφάσισε από εκεί και πέρα ομόφωνα: «Την ποινή κατά συγχώνευση τεσσάρων (4) αγωνιστικών κεκλισμένων των θυρών για την έδρα του Ολυμπιακού Βόλου οι οποίοι υποχρεούνται κάθε φορά να αιτούνται διαπιστεύσεις εισόδου στην ΕΣΠΕΚΕΛ μόνο για τα μέλη του ΔΣ του Ολυμπιακού Βόλου και κατά συγχώνευση το χρηματικό ποσό των 2500 ευρώ για τα παραπάνω αναφερόμενα παραπτώματα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.