Ο νέος μπασκετικός χάρτης της περιόδου 2020-21

Στη Β' Εθνική η Νίκη, μαζί με τον ΓΣ Αλμυρού ο Ολυμπιακός Βόλου στη Γ'

Με εκπλήξεις ήρθε η ανακοίνωση της ΕΟΚ για την επικύρωση των βαθμολογιών και τη διαμόρφωση του μπασκετικού χάρτη της περιόδου 2020-21, καθώς από τη Γ’ Εθνική κατηγορία στην οποία συμμετείχαν οι Νίκη και Ολυμπιακός Βόλου, ανεβαίνουν πέντε ομάδες από κάθε όμιλο, για να δημιουργηθούν τέσσερις όμιλοι στη Β’ Εθνική από τη νέα χρονιά.

Αυτό παράλληλα που ξεχωρίζει είναι ότι αν κάποια ομάδα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής στην κατηγορία που έχει τοποθετηθεί, δεν θα αντικαθίσταται από ομάδα της επόμενης κατηγορίας, απλά θα προκύπτει κενό.

Έτσι, από την Α2 στην Α1 τα εισιτήρια παίρνουν οι Χαρίλαος Τρικούπης και Διαγόρας Δρυοπιδέων. Στην Α1 Γυναικών το πρωτάθλημα πηγαίνει στον Ολυμπιακό, ενώ αναφέρεται ότι όποια ομάδα αποχωρήσει από την Basket League θα συμμετάσχει στην Β’ Εθνική.

Στην Α2 ανέρχονται τέσσερις ομάδες (Πανερυθραϊκός, Μαρούσι, ΠΑΣ Γιάννινα και Καβάλα), με την δεύτερη τη τάξει κατηγορία να έχει 18 ομάδες, ενώ στη Β’ Εθνική θα υπάρχουν 4 όμιλοι με 50 ομάδες, ενώ ανεβαίνουν 12 από το Νότο (Παλαιό Φάληρο, Ηλυσιακός, ΚΑΟ Κορίνθου, ΝΕΟ Ληξουρίου, ΑΕΝ Κηφισιάς, Άρης Νικαίας, ΕΦΑΟΖ, ΦΕΑ, Ερμής Σχηματαρίου, Ένωση Ιλίου, Αργοναύτης Ραφήνας και ΧΒΑ) και 10 από τον Βορρά (Αίολος Τρικάλων, Νίκη Βόλου, ΣΚ Ιωάννινα, Μελίκη, Ίκαροι Τρικάλων, Λεύκιππος Ξάνθης, Μακεδονικός, Πανσερραϊκός,  ΜΕΝΤ και Ίκαροι Σερρών),

Στην Γ’ Εθνική θα αγωνιστούν 68 ομάδες μοιρασμένες σε ομίλους, που αναμένεται να ανακοινωθούν. Στην Α1 Γυναικών θα βρίσκονται 14 ομάδες, ενώ στην Α2 Γυναικών θα αγωνιστούν 43 ομάδες σε ομίλους που θα ανακοινωθούν. Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα από καμία κατηγορία, ενώ σε περίπτωση άρνησης ανόδου δεν δίνεται δικαίωμα συμμετοχής σε άλλο Σωματείο.

Η Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών ενιαία θα αποτελείται από 18 ομάδες,

Η Β’ Εθνική κατηγορία ανδρών από 50 Σωματεία – 4 ομίλους οι οποίοι θα διαμορφωθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής και χωρίς αντικατάσταση.

Η Γ’ Εθνική κατηγορία ανδρών από 68 Σωματεία μοιρασμένα σε ομίλους με την συμμετοχή των 31 σωματείων που παραμένουν, των 17 Σωματείων που ανέρχονται από τα Τοπικά Πρωταθλήματα των Ενώσεων σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη, τα 4 σωματεία που συμμετείχαν στο Ειδικό Πρωτάθλημα ανόδου που δεν θα διεξαχθεί από τα Νησιά και τα εξής 16 σωματεία: 3 από ΕΣΚΑ, 1 από ΕΣΚΑΝΑ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, 1 από ΕΣΚΑΗ, 1 από ΕΣΚΑΚ, 2 από ΕΚΑΣΘ, 1 από ΕΣΚΑΘ, 1 από ΕΚΑΣΑΜΑΘ, 1 από ΕΣΚΑΒΔΕ, 1 από ΕΣΚΑΣΕ, 1 από ΕΚΑΣΔΥΜ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΜ και 1 από ΕΚΑΣΚ.Οι όμιλοι θα διαμορφωθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής χωρίς αντικατάσταση.

Η Α1 Εθνική κατηγορία γυναικών ενιαία να αποτελείται από 14 ομάδες .

Η Α2 Εθνική κατηγορία γυναικών από 43 σωματεία μοιρασμένα σε ομίλους με την συμμετοχή των 21 σωματείων που παραμένουν, των 16 σωματείων που συμμετείχαν στο Ειδικό Πρωτάθλημα που δεν θα διεξαχθεί, των Πρωταθλητών ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη και θα συμπληρωθούν με τους 2ους της ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.