Oι όροι για τη συμμετοχή των ομάδων Β’ στη SL2!

Στη Super League 1 και στην ΕΠΟ έχουν ήδη σταλεί οι προϋποθέσεις που θέτει η SL2 για την ένταξη των ομάδων Β’ στο πρωτάθλημα της νέας χρονιάς, και ήδη συζητούνται στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, υπό τον Θοδωρή Ζαγοράκη.

Τι ζητά λοιπόν η SL2; Πρώτον περιορίζει τον αριθμό σε τέσσερις, και ζητά αυτός να μην αυξηθεί ποτέ. Βασική προϋπόθεση είναι οι ομάδες αυτές να έχουν μόνο αγωνιστική συμμετοχή και να συμμετέχουν στο ΔΣ της Λίγκας χωρίς δικαίωμα ψήφου. Από την άλλη, δεν δέχεται τη συμμετοχή τους σε πιθανά πλέι οφ, αλλά δεν αποκλείει τον υποβιβασμό τους, σε μία διαδικασία πλέι άουτ.

Φυσικά, η Λίγκα δεν δέχεται να μοιραστεί έσοδα με τα συγκεκριμένα σύνολα, είτε προέρχονται από τηλεοπτικά ή από χορηγίες, ενώ ζητά από την ΕΠΟ να επιτρέψει σε ομάδες Β’ της SL2 τη συμμετοχή τους στη Γ’ Εθνική, τέσσερις τον αριθμό!

Από εκεί και πέρα, ζητά να τεθούν ηλικιακά όρια, με τις ομάδες αυτές να απαρτίζονται από παίκτες ηλικίας έως 23 ετών και με τρεις μεγαλύτερους ηλικιακά, ζητώντας παράλληλα να ισχύει ο δανεισμός ποδοσφαιριστών ομάδων της SL2 από ομάδες της SL1, αλλά και να συντελέσει ο συνεταιρισμός της πρώτης κατηγορίας στο να βρεθεί τηλεοπτική στέγη και για τη δεύτερη κατηγορία, και συγκεκριμένα για τρία χρόνια.

Βασικό και όπως φαίνεται δύσκολα διαπραγματεύσιμο; Η αποδοχή από πλευράς SL1 του υποβιβασμού δυο ομάδων απευθείας στην SL2, με μία ακόμη να δίνει αγώνα μπαράζ με ομάδα της δεύτερης κατηγορίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.