Οι σκέψεις για τη μπασκετική Νίκη στη Β’ Εθνική και η πρόταση για wild card στην Α2

Η συζήτηση για το μέλλον των «κυανόλευκων»

Την επόμενη ημέρα της ομάδας μπάσκετ της Νίκης προσπάθησαν να χαρτογραφήσουν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Μεταξουργείο για να δουν τι μπορεί να γίνει, με φόντο τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, χωρίς να λείπουν οι προτάσεις για διεκδίκηση μέσω wild card ακόμη και θέσης στην Α2 Εθνική.

Αρχικά ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Στέργιος Φάτσης, αφού παρουσίασε τα πεπραγμένα της τελευταίας χρονιάς στάθηκε στην ανάγκη να διασφαλιστεί ένα σεβαστό ποσό για να μπορέσει η ομάδα να σταθεί στη Β’ Εθνική, αναφερόμενος και σε μία χορηγία που υπάρχει και που διασφαλίζει για τη νέα χρονιά ένα σημαντικό μέρος του ποσού που απαιτείται. Από εκεί και πέρα όμως σημείωσε υπάρχουν άτομα που συλλογικά θα μπορούσαν να στηρίξουν την προσπάθεια.

«Αγαπάτε τη Νίκη; Αποδείξτε το» σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι θα πρέπει να ξεφύγουν όλοι από τη μιζέρια, αλλά και ότι μπορεί να βρεθεί ένα άτομο που θ’ αναλάβει ως τρίτο πρόσωπο κοινής αποδοχής να ενώσει όλους αυτούς που μπορούν να προσφέρουν αν θέλουν το μπάσκετ να πάει μπροστά.

Από την άλλη, ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου, αφού αναφέρθηκε κι αυτός στην τελευταία χρονιά και σε όσα έγιναν, τόνισε ότι, παρά τη λάσπη που έχει δεχθεί, σε μία συλλογική κίνηση θα είναι παρών, για μία αξιοπρεπή πορεία της ομάδας. Αναφέρθηκε όμως και στην ανάγκη να υπάρχει ένα πλάνο τριετίας, με μπροστάρη τον Ερασιτέχνη, για να επιβλέπει την όλη κατάσταση, ώστε το οικοδόμημα να μην καταρρεύσει.

Την ίδια στιγμή, ο Νίκος Ζαμηλούδης τόνισε ότι σε μία ομάδας πρέπει να μιλάει ένας αλλά και ότι θα ήταν κοροϊδία  κάποιοι να βάλουν λεφτά και άλλος ν’ αποφασίζει. Παράλληλα πρότεινε η ομάδα να καταθέσει αίτηση για wild card συμμετοχής στην Α2 Εθνική, θεωρώντας ότι το μπάτζετ θα είναι μικρότερο από αυτό που θα χρειαστεί για την εξασφάλιση της παραμονής στη Β’ Εθνική, και ότι σε μία τέτοια κίνηση θα συμμετέχει!

Το συμπέρασμα από εκεί και πέρα; Από την Πέμπτη 8 Ιουνίου, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο οικονομικό σχήμα καλούνται να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Στέργιο Φάτση, και από εκεί και πέρα δεν αποκλείεται μία ακόμη, ιδιωτικής φύσεως συνάντηση. Ωστόσο δεν ξεκαθάρισε 100% τι γίνεται αν δεν προχωρήσει ούτε το πλάνο της Β’ Εθνικής…

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.