Οι Βολιώτες που θέλουν να δείξουν ότι η τέχνη του μπάσκετ δεν ξεχνιέται

Συμμετέχοντας στο 9ο πανελλήνιο πρωτάθλημα Βετεράνων και Παλαιμάχων

Λένε ότι αν μάθεις ποδήλατο, δεν ξεχνάς ποτέ το πώς να είσαι αναβάτης, αλλά αυτό ισχύει σε πολλές περιπτώσεις σε όλο το φάσμα του Αθλητισμού. Έτσι, να δείξουν (αφού δεν έχουν σίγουρα ν’ αποδείξουν κάτι) ότι ούτε η τέχνη του μπάσκετ δεν ξεχνιέται θέλουν να δείξουν οι παλαίμαχοι του Βόλου και της Μαγνησίας, που ετοιμάζονται να πάρουν μέρος το τριήμερο 26-28 Μαΐου στην πόλη της Λάρισας, στο 9ο πανελλήνιο πρωτάθλημα Βετεράνων και Παλαιμάχων!

Το φετινό πρωτάθλημα διοργανώνεται από τον Σύλλογο Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων- ΔΗΚΕΛ μεταξύ άλλων, αλλά υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Συμμετέχουν συνολικά  30 ομάδες παλαίμαχων καλαθοσφαίρισης, ενώ κάποιες εκπροσωπούν την ίδια περιοχή (πχ Χίος που συμμετέχει με δύο ομάδες) στις ηλικιακές κατηγορίες 40, 45+, 50, 60, 65 με  400 συνολικά αθλητές ν’ αγωνίζονται στα  τρία γήπεδα του ΕΑΚ Λάρισας (Νεάπολης, Αλκαζάρ και Αγίου Θωμά).

Ενδεικτικά, πόλεις που θα εκπροσωπηθούν από τους Συλλόγους τους είναι το Ηράκλειο, η Αθήνα, η Σπάρτη, η Θεσσαλονίκη, η Βέροια, η Κομοτηνή, η Ξάνθη, οι Σέρρες, ο Βόλος, τα Τρίκαλα και η Χίος. Για πρώτη φορά φέτος θα γίνουν και αγώνες Γυναικών (ηλικία 35+).

Σπύρος Γιαννίκος, Ουμπέρτο Πορτοφέρι, Σπύρος Κούργιας, Nίκος Πρέκας, Θανάσης Τασσιός, Μιχάλης Παπαρίζος, Δημήτρης Κανούλης, Απόστολος Χριστοφορίδης, Αποστόλης Αυγερινός, Αντώνης Ντάφος, Αντώνης Θεοχάρης, Νίκος Κοσμάς, Λάμπρος Πρέκας, Βαγγέλης Πρέκας, Βασίλης Κουτσογιώργης, Άγις Τζούμας, Λάμπρος Τζούμας και Βαγγέλης Μαυροφριδάκης αποτελούν το αγωνιστικό τμήμα, ενώ στον Σύνδεσμο και στις δράσεις του συμμετέχουν και οι Δημήτρης Δροσόπουλος, Γιάννης και Κώστας Καρακατσούνης, Σπύρος Ευαγγελόπουλος, Αποστόλης Παχιός, Γιώργος Κουζιώκας, Νίκος Ρούμπος, Χρήστος Δεληκούρας και Γιώργος Βλιώρας.

Άλλωστε όλα τα μέλη της ομάδας περιμένουν πώς και πώς τόσο την έναρξη της αγωνιστικής δράσης όσο και την κοινωνική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της διοργάνωσης για να τα πουν με παλιούς συναθλητές, με τον υγιή ανταγωνισμό να παραμένει στο προσκήνιο.

«Είναι η πρώτη φορά που παίρνουμε μέρος σε πρωτάθλημα Βετεράνων. Προετοιμαστήκαμε όπως κάνουμε πάντα, με προπόνηση κάθε εβδομάδα και πάμε πάνω απ’ όλα να το απολαύσουμε. Το Σάββατο έχει και την καθιερωμένη κοινωνική εκδήλωση και περιμένουμε να δούμε από κοντά, να μιλήσουμε και να θυμηθούμε τα παλιά με παλιούς αντιπάλους και συμπαίκτες» αναφέρει επίσης στο «Magnesiasports», ο προπονητής των βετεράνων καλαθοσφαιριστών της Μαγνησίας και παλαίμαχος παίκτης και ο ίδιος, Βασίλης Καραΐσκος.

Η κατηγορία 45+ και το πρόγραμμα

Η βολιώτικη ομάδα θα αγωνιστεί στην κατηγορία 40+ ετών, αν και ηλικιακά θα μπορούσε να συμμετέχει και στην 45+. Ωστόσο όπως σημειώνει ο Βασίλης Καραΐσκος: «Τελευταία στιγμή δημιουργήθηκε η 45+ και δεν άλλαξε. Αυτό είναι όμως το λιγότερο που μας απασχολεί».

Το πρόγραμμα για την ομάδα του Βόλου αρχίζει το απόγευμα της Παρασκευής (17:30) στο κλειστό του Αγίου Θωμά με αντίπαλο τον ΣΠΑΚΕ Αθήνας, ενώ το Σάββατο 27 του μηνός παίζει εναντίον της Χίου. Κυριακή 28 Μαΐου σειρά έχουν οι Πελαργοί και πάλι στο κλειστό του Αγίου Θωμά και στις 13:00.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.