Οριστικά ο Τελικός Κυπέλλου στις 20 Μαΐου στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας!

Για πρώτη φορά στην ιστορία εκτός Ελλάδας

Στην Κύπρο θα διεξαχθεί οριστικά ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στις 20 Μαΐου, ούτε Βόλο, ούτε ΟΑΚΑ, ούτε… 27 Μαΐου, όπως είχε διαφανεί αρχικά. Εν τέλει, αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ η διεξαγωγή του τελικού στο ΓΣΠ της Λευκωσίας μια ημέρα πριν από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Με ψήφους 16 στις 16 αποφασίστηκε ομόφωνα απ’ την Εκτελεστική η τέλεση του τελικού στην Κύπρο. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά ο τελικός του Κυπέλλου θα διεξαχθεί εκτός Ελλάδας.

Ουσιαστικά ο τελικός θα γίνει μια εβδομάδα μετά τη λήξη των πλέι οφ στις 14 Μαΐου κάτι που ευνοεί τους φιναλίστ, οι οποίοι δεν θα έχουν αγωνιστική απραξία δύο εβδομάδων. Σημειωτέον ότι το ΓΣΠ έχει χωρητικότητα 22.800 θεατών και χρησιμοποιείται ως έδρα απ’ τον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια.

Το αμέσως επόμενο βασικό σενάριο ήταν ο τελικός να γίνει στο Πανθεσσαλικό, αλλά όποιο ζευγάρι και αν προκύψει, πόσο μάλλον αυτό ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, με τους χούλιγκανς να έχουν… προϊστορία στην πεζογέφυρα, η ανησυχία αναμενόταν εύλογη και έκδηλη. Τελικά, ο Βόλος και το Πανθεσσαλικό δεν προτιμήθηκαν, ειδικά μετά τα εμπόδια Μπέου που το 2019 μιλούσε για τελικό χωρίς προβλήματα και φέτος δήλωσε ότι δεν επρόκειτο να δεχθεί η πόλη του Βόλου να γίνει πεδίο μάχης!

Από την άλλη, σε δηλώσεις του ο γενικός διευθυντή του ΓΣΠ (Φοίβος Κωνσταντινίδης είχε τονίσει ότι: «Θα μπορούσε να γίνει ο τελικός στο Στάδιο, δεν έχουμε πρόβλημα να πραγματοποιήσουμε τον αγώνα, έχει έγκριση επιπέδου «4» και έχουν πραγματοποιηθεί αγώνες και του Champions League μέχρι και τη φάση των «8». Θα έλεγα ότι το γήπεδο μπορεί να φιλοξενήσει τελικό Κυπέλλου Ελλάδος. «Υπάρχουν φίλαθλοι και των δύο ομάδων στην Κύπρο, από θέμα ασφάλειας θα έλεγα ότι διασφαλίζουν καλύτερα τη διεξαγωγή του αγώνα είναι πιο οργανωμένη η αστυνομία της Κύπρου από την Ελληνική και υπάρχουν διακριτές εξουσίες. Στην Κύπρο υπάρχουν φίλοι και των δύο ομάδων σε κάθε αγώνα και είναι κάτι το οποίο το ξέρουμε οπότε θα μπορούσε να γίνει το ίδιο και στον τελικό».

Τα χαρακτηριστικά του «ΓΣΠ»

Το ΓΣΠ είναι το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα γήπεδο στην Κύπρο, καθώς έχει χωρητικότητα 22.829 θεατές και ανεγέρθηκε το 1999. Τα εγκαίνιά του έγιναν στις 6 Οκτωβρίου σε φιλική αναμέτρηση μεταξύ της Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ, των δύο μεγάλων ομάδων της Λευκωσίας, η οποία έληξε 3-3.

Το συγκεκριμένο γήπεδο ανήκει στην Κατηγορία 4 των γηπέδων της UEFA (το μοναδικό στο Νησί σε αυτή την κατηγορία). Το στάδιο φιλοξενεί τους αγώνες των τριών ομάδων της Λευκωσίας, ΑΠΟΕΛ, Ομόνοιας και Ολυμπιακού, αλλά και τα περισσότερα παιχνίδια της εθνικής Κύπρου.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο γήπεδο χρησιμοποιείται και για παιχνίδια κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη, των οποίων τα γήπεδα δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές. Έχουν διεξαχθεί αναμετρήσεις για το Champions League, το Europa League και το Conference League. Το γήπεδο έχει χρησιμοποιηθεί και για εξω-ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, όπως συναυλίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.