Πλήρωσε λάθη και αστοχία η Νίκη, ήττα 62-63 από τον Έσπερο Λαμίας

Στο κλειστό της Νέας Ιωνίας

Σε ένα γρήγορο και δυνατό παιχνίδι μεν αλλά με πολλά λάθη και άστοχα σουτ εκατέρωθεν, η Νίκη δεν μπόρεσε να πάρει προβάδισμα ασφαλείας όταν ήταν μπροστά στο σκορ, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την εντός έδρας ήττα από τον Έσπερο Λαμίας με 62-63.

Η κακή μέρα φάνηκε από την αρχή για τους «κυανόλευκους»… Χάρη στους εννέα πόντους του Καλλέ, η Νίκη έμεινε κοντά στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν ρυθμό, και τους φιλοξενούμενους να το καταφέρνουν γρήγορα και να αιφνιδιάζουν τους «κυανόλευκους» που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-11! Βελτιώνοντας κάπως την άμυνα και με τους καθοριστικούς πόντους του Καλλέ ωστόσο η Νίκη Βόλου κρατήθηκε σε απόσταση αναπνοής και έκανε την αντεπίθεσή της στη συνέχεια.

Το προβάδισμα για τη Νίκη Βόλου ήρθε στο  12’ περίπου της αναμέτρησης, όταν ο ίκολης4 και ο Κουτίνας βρήκαν τα πρώτα εύστοχα σουτ από τη γραμμή του τριπόντου. Με τον Καλλέ να συνεχίζει να προφέρει πολλά μέσα από τη ρακέτα, τρία λεπτά πριν από το ημίχρονο η Νίκη ήταν στο +9 (30-23), ενώ έφτασε στο +10 (35-25) με δύο βολές του Ζησόπουλου, μετά από καλάθι και φάουλ αλλά και τεχνική ποινή στον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας. Ωστόσο και πάλι ο Έσπερος βρήκε λύσεις να  «ροκανίσει» τη διαφορά και με εύστοχο τρίποντο του Φύκα κατάφερε να κάνει το σκορ 38-33, 11’’ πριν το ημίχρονο. Ο Ζησόπουλος ήταν εύστοχος σε μία βολή στη συνέχεια για να έρθει ένα καλάθι του Λάππα στα 2’’ και έτσι διαμορφώθηκε το 39-35, του πρώτου μέρους.

Πάλι πίσω…

Με ένα γρήγορο 5-0 των Πάππου και Τεσμετζίδη (με τρίποντο) ο Έσπερος αιφνιδίασε στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου τη Νίκη Βόλου παίρνοντας και πάλι κεφάλι στο σκορ (39-40), ενώ ακολούθησαν αρκετές εκατέρωθεν χαμένες επιθέσεις με τη Νίκη να μην σκοράρει στα πέντε πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, προτού βρει στόχο σε δύο βολές ο Νίκολης για να ισοφαρίσει σε 41-41!

Με τρίποντο του Σαριμπαλίδη η Νίκη βρέθηκε και πάλι μπροστά στο σκορ (44-42) αλλά ο Λάππας με ένα δίποντο και δύο ακόμη εύστοχες βολές έδωσε και πάλι προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (44-46) μέχρι και δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου Μετά το τάιμ άουτ της Νίκης τα πράγματα έγιναν χειρότερα με νέο τρίποντο του Λάππα για να ακολουθήσουν τρεις πόντοι από τον Καλλέ, που κράτησαν κοντά στο σκορ τους γηπεδούχους. Ο Λάππας όμως συνέχισε και με δικό του καλάθι διαμορφώθηκε το 47-51 του τρίτου δεκαλέπτου.

Φινάλε με δράμα και… οργή!

Το τρίποντο του Βερτζάγια με την έναρξη του τετάρτου δεκαλέπτου και το καλάθι και φάουλ του Λόλα άλλαξαν και πάλι το σκηνικό (53-51), αλλά η Νίκη εκτός από βιαστική στην επίθεση έχανε και ριμπάουντ στην άμυνα, με αποτέλεσμα ο Έσπερος 3 λεπτά πριν από τη λήξη να είναι μπροστά με 55-58. Ωστόσο το γκολ-φάουλ του Ξενιτίδη σε εκείνο το σημείο έφερε την ισοφάριση, ενώ το καλάθι του Μπουσκολίτη 1’30’’ πριν το φινάλε έφερε και πάλι τη Νίκη μπροστά με 60-59.

Τρεις εύστοχες βολές του Τεπετίδη όμως διατήρησαν αμείωτο ενώ ένα καλάθι του Λάππα έκανε το σκορ 61-63. Ο Καλλές ευστόχησε σε δίποντο για το 62-63 για να έχει επίθεση στη συνέχεια ο Έσπερος. Ο Φύκας αστόχησε σε τρίποντο αλλά πήρε το φάουλ για να έχει όμως 0/2 από τη γραμμή των βολών 3,2’’ πριν από το τέλος, με τη Νίκη να διαμαρτύρεται ότι ο παίκτης του Έσπερου εξόφθαλμα αστόχησε στη δεύτερη (κάτι που αποτελεί παράβαση) με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το επιθετικό ριμπάουντ και τον χρόνο να κυλά μέχρι τέλους… Οι διαιτητές δεν έδειξαν κάτι, φεύγοντας για τα αποδυτήρια, με το σκορ να μένει 62-63 υπέρ του Έσπερου, και τον πάγκο της Νίκης να ξεσηκώνεται, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 39-35, 47-51, 62-63

Νίκη Βόλου: Νίκολης 5 (1), Βερτζάγιας 7 (1), Ζησόπουλος 7 (1), Κουτίνας 8 (1), Μπουσκολίτης 2, Δελεντζές, Καλλές 18, Σαριμπαλίδης 3 (1), Σπανόπουλος (2), Λόλας 7, Σούλης, Ξενιτίδης 3.

Έσπερος Λαμίας: Λάππας 13 (1), Τεσμετζίδης 3 (1), Στεφάνου 1, Ρουμελιώτης 2, Φύκας 5, Πάππος 9 (1), Τεπετίδης 3, Νέστορας 14 (2), Παπαργυρόπουλος 13 (2), Μαγγελάκης, Μπακόλιας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.