Πρωτάθλημα Νέων προκήρυξε η ΕΠΣ Θεσσαλίας

Για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο

Μετά την εξαιρετική πορεία των μικτών της ΕΠΣΘ, η ποδοσφαιρική Ένωση της Μαγνησίας έψαχνε τρόπο ώστε τα νέα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε κανονικές ομάδες καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αφού πολλοί σύλλογοι προτιμούν να βασίζονται στην εμπειρία και όχι στο ταλέντο, έστω και αν κάτι τέτοιο πολλές φορές έχει κόστος. Έτσι, η ΕΠΣΘ προχώρησε στην προκήρυξη του πρωταθλήματος Νέων για την αγωνιστική περίοδο 2022-23.

Πρόκειται για ένα ηλικιακό πρωτάθλημα ουσιαστικά στο οποίο προσκαλούνται να συμμετέχουν τα σωματεία της δύναμης της ΕΠΣΘ, με την Ένωση να τονίζει ότι θέλει να: «Συμβάλει στη διαμόρφωση και ανάδειξη των αυριανών σωστών αθλητών που θα συνδυάζουν την αθλητική ικανότητα και τη σωματική ανάπτυξη με τη σωστή συμπεριφορά και με στόχο την καλλιέργεια της ευγενικής άμιλλας αλλά και της προσήκουσας αρωγής και ευδοκίμησης των νέων αθλητών στους ποδοσφαιρικούς στίβους».

Με την προκήρυξη να δίνεται λοιπόν στη δημοσιότητα, σ’ αυτήν αναφέρεται ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα αναγνωρισμένα σωματεία της δύναμης της ΕΠΣΘ, τα οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ (Α’, Β’ και Γ’ ) την αγωνιστική περίοδο 2022-2023, τα Σωματεία της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας καθώς και οι ερασιτεχνικές ομάδες των ΠΑΕ. Στο Πρωτάθλημα Νέων θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το έτος 2007 και μικρότεροι. Επιπλέον στην ενδεκάδα δύναται να αγωνιστούν μέχρι πέντε ποδοσφαιριστές γεννημένοι το  έτος 2006 εκ των οποίων οι δύο δύναται να είναι γεννημένοι το έτος  2005. Γενικά καθ’ όλη την διάρκεια του εκάστοτε αγώνα έξι  ποδοσφαιριστές θα πρέπει να είναι γεννημένοι το έτος 2007 και μικρότεροι.

Όσον αφορά τη μορφή του πρωταθλήματος, οι ομάδες θα συγκροτήσουν ένα ενιαίο όμιλο δύο γύρων, ενώ μετά την ολοκλήρωση των αγώνων θα ακολουθήσουν Play off και Play out.

 

Όπως είναι λογικό, το μεγάλο ερώτημα που προκύπτει έχει να κάνει με τη θέληση των ομάδων να προχωρήσουν σε δήλωση συμμετοχής. Φυσικά, επαφές έχουν γίνει και υπάρχει μία πρώτη θετική διάθεση από έναν ικανοποιητικό και ικανό να συγκροτηθεί βάσει αυτού πρωτάθλημα, αριθμό σωματείων, ωστόσο αναμένεται ο τελικός απολογισμός. Πάντως, είναι μία καλή ευκαιρία και για τις ομάδες να δώσουν τη δυνατότητα σε νεαρούς παίκτες να δείξουν τις δυνατότητές τους σε κανονικές αγωνιστικές συνθήκες και για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές να δείξουν ότι μπορούν να καταφέρουν κάτι περισσότερο, ή τουλάχιστον να διασκεδάσουν ποδοσφαιρικά τόσο πιο ποιοτικά όσο και περισσότερο ποσοτικά.

Τα… γραφειοκρατικά

Τα σωματεία πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής το αργότερο μέχρι και την Παρασκευή 02/09/2022 και ώρα 23:59. Το παράβολο συμμετοχής είναι 50 ευρώ για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή ομάδων σωματείων στο Πρωτάθλημα Νέων είναι η μη ύπαρξη οικονομικής εκκρεμότητάς τους προς την ΕΠΣΘ. Σε αντίθετη δε περίπτωση, δεν θα γίνεται δεκτή η δήλωση.

Η ημερομηνία έναρξης των αγώνων των πρωταθλημάτων ορίζεται για το διήμερο 15-16/10/2022 ενώ η κλήρωση για την Δευτέρα 12/9/2022.

Αυτό που τονίζεται παράλληλα και μάλιστα έντονα, έχει να κάνει με τους προπονητές των τμημάτων που πρέπει υποχρεωτικά να είναι κάτοχοι διπλώματος προπονητή UEFA C τουλάχιστον, οι οποίοι θα έχουν εκδώσει ταυτότητα τριετίας ΕΠΟ και σε ισχύ.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.