Προβληματίστηκε για ένα ημίχρονο η Νίκη, 0-3 τη Δήμητρα στην Ευξεινούπολη

Ο χαιρετισμός των παικτών της Νίκης στον κόσμο στο γήπεδο της Ευξεινούπολης

Προβληματίστηκε για ένα ημίχρονο η Νίκη στην Ευξεινούπολη και επικράτησε με 0-3 της Δήμητρας, που έκανε μία αξιοπρεπή εμφάνιση και ήταν αρκετά ανταγωνιστική, έχοντας τις δικές της καλές στιγμές. Οι κυανόλευκοι πήραν το προβάδισμα λίγο πριν το ημίχρονο στο 42’ με τον Βουρδάκη, ενώ στο 63’ με τον Ιορδανίδη και στο 89’ με τον Τζιώρα, που στην επιστροφή του σε παιχνίδι μετά από έξι μήνες σκόραρε, διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, που ήρθε με σχετική άνεση, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα του Γιώργου Κούτση έφτασε στο δεύτερο τέρμα λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα.

Η διάταξη των ομάδων

Η Δήμητρα εκτός του γκολκήπερ Μπράνου, είχε στην άμυνα ως πλάγιους μπακ τους Γαλατσίδα και Μπαράκου και ως στόπερ τους Στεφανή και Κυριάκο. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Θωμαΐδης και Τσιάτσιος, πιο επιθετικά στον άξονα κινούνταν ο Ζαντιώτης, ενώ τον φορ Κακλιά βοηθούσαν από τα πλάγια οι Ξηροκώστας και Φούκης.

Η Νίκη ξεκίνησε με τους Τσεμπερίδη και Τζιώρα στην ενδεκάδα, που έκαναν την πρώτη τους επίσημη εμφάνιση φέτος. Ο Κ. Παπαδόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ μπροστά του στην άμυνα οι Ντινιωτάκης στα δεξιά, ο Κυριαλάνης στ’ αριστερά και στο κέντρο αυτής οι Καντούτσης και Λάιος. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Τσεμπερίδης και Ιορδανίδης, στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής οι Βουρδάκης και Ματθαίου, ενώ οι Τζιώρας και Αναστασίου ήταν το επιθετικό δίδυμο.

Οι φάσεις του αγώνα

Η Δήμητρα μπήκε δυνατά και στο 9’ ο Στεφανής έκανε την κεφαλιά μετά το κόρνερ του Φούκη, η οποία πέρασε εκτός εστίας, χωρίς να απειλήσει, ενώ πιο σημαντική ήταν η ευκαιρία της Νίκης στο 12’, που μάλιστα ήταν διπλή σε διαδοχικά σουτ των Τζιώρα και Ιορδανίδη που απέκρουσε ο Μπράνος. Η φάση είχε ξεκινήσει από τον Ματθαίου.

Δύο λεπτά αργότερα ο Κ. Παπαδόπουλος απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Τσιάτσιου, με την μπάλα πριν την απόκρουση να αναπηδά.

Στο 25’ η συρτή σέντρα του Ντινιωτάκη, που πήρε αρχικά την πάσα του Ιορδανίδη, είχε αποδέκτη τον Τζιώρα, που έξω από τη μικρή περιοχή πλάσαρε κι έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ και συγκεκριμένα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών σε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Στο 36’  το σουτ του Βουρδάκη κόντραρε στα πόδια του Κυριάκου, αλλά στο 42’ οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Στεφανής μονομάχησε στον αέρα με τον Τζιώρα μετά από δυνατό πλάγιο του Ντινιωτάκη, με τον έμπειρο αμυντικό της Δήμητρας να κερδίζει την κεφαλιά, αλλά πήρε το ριμπάουντ ο Βουρδάκης, που με σουτ σημείωσε το 0-1.

Η Δήμητρα δημιούργησε μία καλή φάση στο 47’, όταν το σουτ του Φούκη, στον οποίον πέρασε την μπάλα ο Κακλιάς, κόντραρε στον Ντινιωτάκη και μπλόκαρε ο Κ. Παπαδόπουλος.

Στο 63’ η Νίκη έφτασε και σε δεύτερο γκολ και καθάρισε εν πολλοίς την υπόθεση πρόκριση.  Μετά τη συνεργασία Τσεμπερίδη και Ιορδανίδη στον άξονα, η μπάλα βγήκε στα πλάγια για τον Ματθαίου, που έκανε τη συρτή μπαλιά για τον Τζιώρα. Αυτός νικήθηκε αρχικά από τον τερματοφύλακα Μπράνο, αλλά ήρθε ο Ιορδανίδης σε κενή εστία να γράψει το 0-2.

Στο 68′ από σέντρα του Ξηροκώστα, που είναι προϊόν της ακαδημίας της Νίκης, ο Μπιρμπίλης πήρε την κεφαλιά και εν συνεχεία ο Φούκης απείλησε με σουτ, που πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 72′ η Νίκη πλησίασε στο 0-3 με τον Μπράνο να αποκρούει το σουτ του Μακενγκό και τελικά το πέτυχε στο 87′. Η ατομική ενέργεια του Ματθαίου κατέληξε σε πολύ ωραία σέντρα από τα δεξιά και ο Χρήστος Τζιώρας ανενόχλητος με κεφαλιά απ’ το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 0-3, που ήταν και το τελικό σκορ.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΥΞ.: Μπράνος, Γαλατσίδας, Μπαράκου, Κυριάκος, Στεφανής, Τσιάτσιος, Φούκης, Θωμαΐδης (74’ Γκαρνίδης), Κακλιάς (56’ Αραπίτσας), Ζαντιώτης (61’ Μπιρμπίλης), Ξηροκώστας (74’ Πρατής)

ΝΙΚΗ Β.: Κ. Παπαδόπουλος, Ντινιωτάκης, Κυριαλάνης, Καντούτσης (80’ Θ. Παπαδόπουλος), Λάιος, Τσεμπερίδης, Ιορδανίδης (74’ Σιώμος), Βουρδάκης (46’ Μακενγκό), Ματθαίου, Αναστασίου (46’ Μέτσε), Τζιώρας

Η βασική ενδεκάδα της Δήμητρας
Επανεμφάνιση για τον Τσεμπερίδη μετά τις 29 Αυγούστου
O Ματθαίου παρακολουθεί τον Ξηροκώστα

*Οι φωτογραφίες είναι από το almyros.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.