“Αν ήμουν στη θέση του Αλέξη Παπακωνσταντίνου, θα είχα αποχωρήσει”

Ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της κυανόλευκης ΠΑΕ, Παναγιώτης Δαλαταριώφ.
Τονίζει στο magnesiasports ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ Νίκη, Παναγιώτης Δαλαταριώφ

Πολλή σκόνη … σηκώθηκε αφενός για την αποστολή τριών φακέλων από την ΟΥΕΦΑ στη Σούπερ Λιγκ 2 για ύποπτα ματς, εκ τω οποίων τα δύο αφορούν σε αγώνες της Νίκης, αλλά και για το γεγονός η βολιώτικη ΠΑΕ εκδίδει για το ντέρμπι με την ΑΕΛ μεθαύριο Δευτέρα 1.000 εισιτήρια.

Το magnesiasports απευθύνθηκε στον Υπεύθυνο Επικοινωνίας της ΠΑΕ Νίκη, Παναγιώτη Δαλαταριώφ, που έδωσε απαντήσεις και γι’ αυτά, αλλά και για άλλα σημαντικά θέματα.

Αναλυτικά η συνομιλία μας:

Τη Δευτέρα η Νίκη φιλοξενεί την ΑΕΛ σ’ ένα θεσσαλικό ντέρμπι; Ποια είναι τα αγωνιστικά νέα της ομάδας;

«Νομίζω ότι οι Ναά και Τζιώρας πολύ δύσκολα θα προλάβουν να είναι έτοιμοι, ενώ κι ο Τοπαλίδης κάνει την προσπάθειά του για να είναι παρών. Το δεδομένο είναι πως άπαντες στην ομάδα θέλουν να παίξουν σαν… τρελοί σ’ αυτό το ματς. Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να πάρουμε αυτήν τη νίκη».

Γιατί πάρθηκε η απόφαση να εκδώσει η ΠΑΕ Νίκη 1.000 εισιτήρια για το ματς με τη ΑΕΛ;

«Εχουμε ένα ντέρμπι με την ΑΕΛ και εδώ και δύο μέρες ασχολούμαστε, γιατί εκδίδουμε 1.000 εισιτήρια. Φέτος, κόψαμε πάνω από 1.000 σε κάποιο ματς; Θα σας απαντήσω: Όχι φυσικά. Με τον Λεβαδειακό στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς και δεν είχαμε τα προσδοκώμενα νούμερα.

Μαζί με τα διαρκείας συν τα παιδιά από την Ακαδημία που μπαίνουν στο γήπεδο, περιμένουμε να έχουμε περίπου 1.700 άτομα στις εξέδρες. Μη ξεχνάμε ότι το ματς είναι Δευτέρα στις 15.00 και έως τις 15.30-16.00 οι περισσότεροι είναι στις δουλειές τους. Εχει γίνει τόσος ντόρος για το τίποτα. Μακάρι να έρθουν στο γήπεδο παραπάνω – και εμείς αυτό θέλουμε. Αν συμβεί αυτό, θα λυθεί το θέμα από την ΠΑΕ».

Λίγα εντός έδρας ματς της Νίκης έχουν γίνει Κυριακή κι αυτό προκαλεί μία δικαιολογημένη γκρίνια στον κόσμο. Πώς το αντιμετωπίζετε;

«Εμάς να δείτε πόσο μας πονάει. Ειλικρινά, σεβόμαστε απεριόριστα τον καθένα που έχει πληρώσει το διαρκείας του και έχει υπολογίσει ότι θα είναι στο γήπεδο, για να στηρίξει την αγαπημένη του ομάδα, χωρίς να πρέπει να αφήσει τη δουλειά του. Το πρόγραμμα καταρτίζεται από τη διοργανώτρια αρχή, ωστόσο και είναι κάτι στο οποίο δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Πρακτικά, δηλαδή, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Λέτε, η ΠΑΕ να μην θέλει τα ματς της να είναι Κυριακή και να κόβει πιο πολλά εισιτήρια; Τα αυτονόητα…».

Είδαμε ότι ως ΠΑΕ απαξιώσατε το θέμα που έχει να κάνει με την αποστολή φακέλων με ύποπτα ματς, εκ των οποίων δύο αφορούν στη Νίκη. Ποιο είναι το δικό σου σχόλιο;

«Είναι κάτι που όντως δεν μας αγγίζει, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά το τι έχουμε κάνει και κυρίως το τι ΔΕΝ έχουμε κάνει. Πρόκειται για μια διαδικασία που απ’ όσο γνωρίζω προκύπτει από τα στοιχήματα που τοποθετούνται. Δεν είναι δυνατόν να ξέρουμε τι κάνουν οι αντίπαλοί μας. Και δεν μας ενδιαφέρει κιόλας.

Ζούμε στη χώρα όπου η Νίκη Βόλου, έστω και μ’ αυτόν τον τρόπο, έρχεται αντιμέτωπη με υπόνοιες ότι μπορεί να εμπλέκεται σε χειραγωγημένα ματς, ενώ κάποια άλλα ματς που έχουμε δει απίστευτα πράγματα να συμβαίνουν απλά είναι… Κυριακή. Όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει τι αναφέρουν τα έγγραφα της UEFA και θα καταλάβει ότι η Νίκη δεν έχει την οποιαδήποτε ανάμιξη.

Στο μόνο που θέλω να σταθώ, γιατί το οφείλω προς χάρη του αρχηγού μας, Βαγγέλη Ανδρέου, είναι πως είναι τουλάχιστον γελοίο να γίνεται αναφορά στο όνομά του επειδή πριν έξι χρόνια είχε γίνει μια απλή αναφορά του ονόματός του σε ένα ματς μιας άλλης ομάδας, στην οποία τότε αγωνιζόταν.

Εγώ γενικότερα, αν ήμουν στη θέση του κ. Παπακωνσταντίνου, θα είχα αποχωρήσει από την ομάδα και δεν θα είχα καμία εμπλοκή με αυτό το ποδόσφαιρο. Είναι πολύ μακριά η φιλοσοφία που μας συνδέει για το τι ποδόσφαιρο θέλουμε με το ποδόσφαιρο που εν τέλει έχουμε.

Εδώ έχει κατηγορηθεί η διοίκηση ότι δεν είναι μέσα στα κέντρα που παίρνουν αποφάσεις και ελέγχουν το παρασκήνιο. Δεν υπάρχει τίποτα πιο τιμητικό απ’ αυτό.  Αυτός είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους που δέχτηκα να συνεργαστώ μ’ αυτούς τους ανθρώπους κι αυτήν τη διοίκηση.

Όμως τόσο ο ίδιος όσο κι ο κύριος Βενέτης αγαπούν ειλικρινά τη Νίκη και είναι εδώ. Βάζουν τα λεφτά τους. Τα όποια λεφτά τους και είναι εδώ, έχοντας τη μεγαλύτερη και ιστορικότερη ομάδα της πόλης στη βιτρίνα. Με τα λάθη τους και τα σωστά τους. Η ομάδα φέτος πήγε στους «8» του Κυπέλλου, είναι 3η στη βαθμολογία και πρώτα ο Θεός θα είμαστε στα play-offs. Η ομάδα μας είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί κι αυτό κάνει. Σίγουρα θα θέλαμε τα 100 χρόνια μας να μας βρουν στη Super League, αλλά νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας για το τι δεν έχουμε κάνει αλλά και το τι πρέπει να αλλάξουμε, για να γίνει αυτός ο στόχος πιο ρεαλιστικός».

Ο σύλλογος της Νίκης φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Μπορείς να μας πεις σε ποιο στάδιο είναι οι προετοιμασίες για τον εορτασμό;

«Με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της ομάδας μας, Ανδρέα Κικίλια, έχουμε αφιερώσει αρκετές ώρες για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Εχουμε πολλές ιδέες και νομίζω ότι θα σας αρέσουν. Θέλουμε να κάνουμε ξεχωριστή την περίοδο των εορτασμών για τα 100 χρόνια ΝΙΚΗ. Δεν θέλω να πω κάτι προς το παρόν. Δεν το κάνω ποτέ , ταν δεν έχω «κλειδωμένα» πράγματα στα χέρια μου».

Υπάρχει κάποιο μήνυμα προς τον κόσμο που θέλεις να στείλεις;

«Να συνεχίσουν να στηρίζουν αυτήν την ομάδα κι αυτήν τη διοίκηση. Θέλουμε την κριτική τους ακόμα και στις νίκες. Να είναι τη Δευτέρα στο γήπεδο και όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε τη νίκη κόντρα στην ΑΕΛ. Τα play-offs είναι μπροστά μας και θέλουμε να ξέρουν πως αυτοί οι παίκτες κι αυτό το προπονητικό τιμ δίνουν τη ψυχή τους για το καλύτερο δυνατόν. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τους κ.κ. Ελευθερόπουλο-Βενετίδη στην ομάδα μας. Μαζί συνεχίζουμε το ταξίδι αυτό».

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.