“Καρδιοχτύπησε” ο Ολυμπιακός Βόλου, 2-1 στο φινάλε επί του Αίαντα Σούρπης

Ενώ βρισκόταν 0-1 πίσω στο σκορ στο ημίχρονο

Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων με τέρμα του Κ.Σ. Καμπέρη, ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε τη νίκη επί του Αίαντα Σούρπης, το τελικό 2-1 ενώ χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή αφού στο ημίχρονο ήταν πίσω στο σκορ 0-1.

Το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού Βόλου προήλθε μετά από άστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σκοπελίτη, καθώς απέκρουσε ο Γκόγκος, με τον Καμπέρη να παίρνει το ριμπάουντ και να διαμορφώνει το τελικό 2-1.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Ο Αίας Σούρπης είχε προηγηθεί στο 14ο λεπτό με τέρμα του Ντούρα, ενώ ο Μπλατσέρης είχε ισοφαρίσει σε 1-1 με σουτ μόλις στο 46ο δευτερόλεπτο του δεύτερου μέρους.

Ευκαιρίες χωρίς γκολ στο πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός Βόλου έψαξε το γρήγορο γκολ, αλλά αυτό δεν ερχόταν, ενώ ο Ντούρας στο 14′ με ένα ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ νίκησε τον Σταυράκη για το 0-1, φορτώνοντας περισσότερο άγχος τους παίκτες των «ερυθρόλευκων».

Οι χαμένες ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη. Στο 17′ ο τερματοφύλακας του Αίαντα Γκόγκος με το πόδι έδιωξε την μπάλα μετά από πλασέ του Σκοπελίτη, ενώ εκτός αγωνιστικού χώρου την έστειλαν με κεφαλιές ο Παπακώστας στο 19, Σέττος, στο 21′, που σούταρε άουτ και στο 38′, στο 40′ με κεφαλιά ο Σκοπελίτης, ενώ ο Παπακώστας σούταρε άουτ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Έτσι το 0-1 ήταν το σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Γρήγορη ισοφάριση και νίκη στα δευτερόλεπτα…

46” με την έναρξη του δεύτερου μέρους και ενώ ο Σέττος έκανε την κίνηση μετά από μπαλιά, ο Μπλατσέρης με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1, και έτσι τα δεδομένα του αγώνα άλλαξαν.

Ωστόσο ο Αίας αμυνόταν, προσπάθησε να βγάλει κάποιες αντεπιθέσεις και να εκμεταλλευτεί τον χρόνο, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν τις ευκαιρίες του πρώτου μέρους, αλλά προσπαθούσαν να μείνουν απειλητικοί, αν και εμφανώς αγχωμένοι.

Έτσι, στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε η ανατροπή του Τζέκα εντός περιοχής, με τον διαιτητή Γραββάνη να υποδεικνύει πέναλτι, την εκτέλεση του οποίο ανέλαβε ο Σκοπελίτης. Ο Γκόγκος έπεσε σωστά, απέκρουσε, αλλά οι συμπαίκτες του στην εξέλιξη της φάσης ολιγώρησαν, και ο ΚΣ Καμπέρης με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1, που χάρισε τους τρεις βαθμούς στον Ολυμπιακό Βόλου.

Ολυμπιακός Βόλου (Αρσένος): Σταυράκης, Παπαδήμος (46′ Καρατσόλης), Σκοπελίτης, Σέττος, Κυρίτσης, Μπλατσέρης, Γκαλίτσιος, Κούλπας (70′ Κατσαγεωργίου), Παπακώστας (70′ Τζέκα), Καμπέρης ΚΣ, Κακάμης.

Αίας Σούρπης: (Ανδρωνάς): Γκόγκος, Φαράντος, Μακανίκας (54′ Θυμιόπουλος), Γκρίνιας (62′ Μπιρμπίλης), Ξηροκώστας, Κατσαβριάς, Κομπούρας (75′ Γιαννακόπουλος), Καρράς, Κωστούλας, Δημητρίου, Ντούρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.