Σαριμπαλίδης: «Επέλεξα τη Νίκη για το υγιές περιβάλλον, την προοπτική και το όραμα»

Τις πρώτες του δηλώσεις, ως καλαθοσφαιριστής της Νίκης Βόλου, πραγματοποίησε στο magnesiasports το πιο πρόσφατο και πιο ηχηρό μεταγραφικό απόκτημα των κυανολεύκων, Κώστας Σαριμπαλίδης.

Ο έμπειρος Λαρισαίος γκαρντ υποστήριξε πως επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στη Νίκη, επειδή γνωρίζει ότι έρχεται να εργαστεί σε ένα υγιές περιβάλλον, με προοπτική, όραμα και διάθεση για πρωταθλητισμό, ανέφερε πως το ρόστερ της φετινής Νίκης είναι πολυτέλεια για τα δεδομένα της Γ’ Εθνικής, αποθέωσε τον Μπάμπη Τουτουντζόγλου κι έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της Νίκης, τονίζοντας με νόημα πως γνωρίζει για τη δυναμική του παρουσία και προσθέτοντας ότι πρέπει να έρθει και τη νέα σεζόν στο γήπεδο, για να χαρεί με τις χαρές εκείνου και των συμπαικτών του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Σαριμπαλίδης:

Για την απόφασή του να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική και τη Νίκη Βόλου, ύστερα από δύο καλές αγωνιστικές σεζόν του στην Α2 με τον Α.Σ. Καρδίτσας:

“Έχω μάθει να κοιτάω διαφορετικά τα πράγματα. Ο λόγος που επέλεξα να αγωνιστώ στη Γ’ Εθνική με τη φανέλα της Νίκης, είναι ότι βλέπω πως έρχομαι σε ένα περιβάλλον που είναι υγιές κι έχει προοπτική. Τα χρόνια στην Α2 πέρασαν, υπήρξαν κάποιες ομάδες, με τις οποίες συνεργάστηκα και θεώρησα αυτήν τη στιγμή πως ένα πρότζεκτ, με έναν άνθρωπο (σ.σ. Μπάμπης Τουτουντζόγλου) που προσπαθεί πολύ τα τελευταία πέντε χρόνια, από την πρώτη μέρα μέχρι την τελευταία κι είχε την αναποδιά να πάει από τη Β’ στη Γ’ Εθνική, βάσει της εμπειρίας μου, είναι καλό. Οι άνθρωποι στη Νίκη θέλουν να αποφύγουν τα λάθη του παρελθόντος, γι’ αυτό κι επέλεξαν να προσεγγίσουν έναν παίκτη, όπως εμένα, που μπορεί να θεωρούσαν ότι είναι πολύ δύσκολο να τον προσεγγίσουν και να τον πείσουν να έρθει στην ομάδα. Με προσέγγισε και πέρσι η Νίκη. Βλέπω πως έρχομαι σε ένα υγιές περιβάλλον, με ξεκάθαρο στόχο πρωταθλητισμού και όραμα, οπότε δε βρίσκω το λόγο να μη συμμετέχω κι εγώ σε αυτό.

Είναι αλήθεια ότι είχα πολλές προτάσεις κι από ομάδες υψηλότερων κατηγοριών και πως μίλησα με όλη … τη Θεσσαλία. Αλλά, είναι αυτό που ανέφερα πριν. Παρακολουθώ τα δρώμενα κι η Νίκη είναι μία ομάδα με σοβαρότητα, φερέγγυα και θέλει να πρωταγωνιστήσει. Κι άλλες ομάδες ισχυρίζονται ότι θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό, θέλουν να πρωταγωνιστήσουν, αλλά θεωρώ πως τα δεδομένα, γύρω από τη Νίκη, έκαναν εύκολη την απόφασή μου να μετακινηθώ στον Βόλο και να επιλέξω τη Νίκη”.

Για το αν γνωρίζει τους νέους τους συμπαίκτες κι αν είναι υπερβολή το ρόστερ της Νίκης στη Γ’ Εθνική να χαρακτηριστεί ανίκητο:

“Έχω συνεργαστεί με τον Σάκη τον Κουτίνα για περίπου δύο χρόνια στην ΑΕΛ. Με τα άλλα παιδιά έχω παίξει αντίπαλος πολλά χρόνια, πιο παλιά. Σίγουρα, ένα τέτοιο ρόστερ με 7-8 παίκτες που είναι σε εθνικές κατηγορίες χρόνια, για τη Γ’ Εθνική νομίζω ότι είναι πολυτέλεια. Τώρα, το αν θα είναι ανίκητο ή όχι, η νέα χρονιά είναι μεγάλη, θα έχει πάνω και κάτω, αλλά σίγουρα κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είμαστε πάρα πολύ δυνατοί.

Δε φοβόμαστε κάποιον ή κάτι. Το κύριο μέλημα είναι να είμαστε εμείς καλά. Οπότε, αν η ομάδα μας είναι καλά, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Απλά, μέσα στη χρονιά, παίζουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες ρόλο. Παίζει ρόλο ένας τραυματισμός, μία κακή μέρα, το οτιδήποτε. Βέβαια, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, όταν έχεις ένα τόσο δυνατό ρόστερ, οπότε εμείς, το πρώτο που θα κοιτάξουμε, θα είναι το “σπίτι” μας. Από ‘κει και πέρα, αν κάποια ομάδα δυναμώσει πολύ, έχει καλή και δυνατή έδρα, δε νομίζω ότι θα μας απασχολήσει. Εμείς θα κάνουμε τη δουλειά μας κι ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Δεν έχω εικόνα από τις άλλες ομάδες του ομίλου μας, το μόνο που ξέρω, είναι ότι η Γ’ Εθνική έχει αποκτήσει χαρακτήρα περιφερειακού πρωταθλήματος, καθώς έχει δύο ομάδες η Καρδίτσα, δύο τα Τρίκαλα, δύο ο Βόλος”.

Για τη γνώμη του σχετικά με τον Μπάμπη Τουτουντζόγλου και τον νέο προπονητή του, Γιώργο Κοσμάτο:

«Ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου είναι ένας εξαιρετικός κύριος με τρομερή αγάπη για τη Νίκη και το μπάσκετ. Ένας άνθρωπος που έχει το όραμά του με την ομάδα που αγαπά και δεν το βάζει κάτω. Τα είχε όλα πληρωμένα στη Β’ Εθνική. Ξαφνικά, ενώ άλλες ομάδες είναι διαλυμένες, η Νίκη πέφτει με τα δικά του λάθη, που είναι πολύ δύσκολο να αναγνωρίσει κανείς, αλλά εκείνος το έκανε και είπε ότι θα ξαναπροσπαθήσει, θα τα βάλει κάτω τα πράγματα και δε θα τα παρατήσει. Είπε ότι πάμε ξανά από την αρχή να στήσουμε την κατάσταση και να μάθουμε από τα δικά μας λάθη. Πιστεύω ότι είναι ένας άνθρωπος σοβαρός, έχει στόχους και θέλει να κάνει τα πάντα, για να τους πετύχει.

Τον Γιώργο Κοσμάτο τον είχα αντιμετωπίσει, ως αντίπαλος, πριν πολλά χρόνια. Η άποψή μου δεν είναι καθαρή, έχουμε περίπου δέκα χρόνια να βρεθούμε, όταν εκείνος, νομίζω, ήταν προπονητής στον Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου. Μιλήσαμε σήμερα (σ.σ. Τετάρτη) το πρωί, για να με καλωσορίσει στην ομάδα. Νομίζω ότι είναι από τα πιο δυνατά ονόματα στον Βόλο προπονητικά αυτήν τη στιγμή. Ελπίζω ότι όλα να πάνε καλά.

Όπως σε κάθε σχέση, ο ένας πρέπει να μάθει τον άλλον, δε γίνεται αλλιώς, προκειμένου να συνεννοηθούμε”.

Τέλος, έστειλε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της Νίκης, αναφέροντας:

“Εγώ, αυτό που ξέρω κι από όσα έχω μάθει, είναι ότι το γήπεδό μας ασφυκτιούσε πέρσι από κόσμο. Μακάρι να μπορέσουμε να φέρουμε ακόμα περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, για να χαρεί μαζί με τις χαρές μας. Εγώ, το μόνο που μπορώ να πω, είναι να έχουμε υγεία όλοι όσοι ξεκινήσουμε τη χρονιά, να μπορέσουμε να την τελειώσουμε και να πετύχουμε όλους τους στόχους μας. Είδα έναν καλό προγραμματισμό, ένα ωραίο όραμα που μου αρέσει και μένα. Μου αρέσει ο πρωταθλητισμός και θέλω πολύ να βοηθήσω αυτούς τους ανθρώπους που επενδύουν σε μένα και στα άλλα παιδιά του ρόστερ. Όλοι μαζί, για να πετύχουμε τους στόχους μας”.

Κώστας Καραγεωργόπουλος

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.