Σενάριο ανόδου μόνο για τη Νίκη και όχι για τον Ολυμπιακό Βόλου…

Από τη στιγμή που το ΔΣ της SL2-FL έβαλε και επίσημα στο… «παιχνίδι» της αναδιάρθρωσης τη Super League, προτείνοντας άνοδο τεσσάρων ομάδων από τη δεύτερη στην πρώτη κατηγορία, νέα σενάρια έχουν έρθει στο προσκήνιο για το τι μέλλει γενέσθαι, που αφήνουν γλυκόπικρη γεύση αν υλοποιηθούν.

Η έναρξη των πλέι άουτ στην πρώτη κατηγορία μπορεί εύκολα να μεταφραστεί σε κανονικό υποβιβασμό των ομάδων που δεν θα τα καταφέρουν βαθμολογικά. Αυτομάτως έτσι θα καταργηθεί στην πράξη η προϋπόθεση μη υποβιβασμού ομάδων που ζητά η SL2-FL. Οπότε και με προϋπόθεση ότι η Super League δεν θα δεχθεί περισσότερες από δύο ομάδες, θα μείνουν στη Super League 2 10+2 οι υποβιβασμένες από την πρώτη κατηγορία. Σύνολο 12…

Για τη Super League 2 η πρόταση είναι να γίνει ένα νέο πρωτάθλημα με 16 ομάδες. Αν ήδη υπάρχουν 12, αυτό μεταφράζεται σε άνοδο μόνο τεσσάρων από τη Football League, δηλαδή των Τρικάλων, Ιωνικού, Διαγόρα Ρόδου και Νίκης Βόλου (που έχει το πλεονέκτημα απέναντι στον ΟΦ Ιεράπετρας που ισοβαθμεί. Νεότερη προσθήκη: Εδώ να προσθέσουμε ότι στην ιστοσελίδα της η διοργανώτρια Αρχή έχει τη Νίκη πάνω από τον ΟΦ Ιεράπετρας, ωστόσο οι Κρητικοί έχουν μία νίκη και μία ισοπαλία απέναντι στη Νίκη και με βάση τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας που δίνει η ίδια η Αρχή, αυτοί έπρεπε να εμφανίζονται πιο ψηλά στη βαθμολογία). Αφού το ΔΣ δεν προκρίνει υποβιβασμούς, τότε Κέρκυρα και Απόλλων Καλαμαριάς υποτίθεται ότι συμπεριλαμβάνονται στις ομάδες της κατηγορίας. Εάν και μόνο αυτές οι ομάδες δεν καταφέρουν να δηλώσουν συμμετοχή ή να πάρουν έγκριση για κάτι τέτοιο, αφού είναι σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση, μπορεί να έρθει η άνοδος δύο ακόμη συλλόγων, δηλαδή της Ιεράπετρας και της Καβάλας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα Βέροια και Ολυμπιακός Βόλου που συμπληρώνουν την προτεινόμενη οκτάδα… ανόδου να μείνουν εκτός, εφόσον δεν υπάρξουν επιπλέον κενά.

Σ’ αυτό το σενάριο, η γεύση θα είναι γλυκιά για τη Νίκη Βόλου και πικρή για τον Ολυμπιακό Βόλου. Πάντως, από τη στιγμή που αύριο έχει τηλεδιάσκεψη το ΔΣ της Super League, αναμένεται να γίνει συζήτηση επί του θέματος και να βγουν ειδήσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.