Στην παράταση ο Θησέας Αγριάς, 1-0 τον Ολυμπιακό Βόλου!

Στον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΘ

Για 90 λεπτά συν τις καθυστερήσεις όσοι βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό το απόγευμα της Τετάρτης δεν είδαν κάποιο γκολ στον τελικό κυπέλλου ΕΠΣΘ ανάμεσα σε Θησέα Αγριάς και Ολυμπιακό Βόλου, και χρειάστηκε η παράταση για να προκύψει νικητής. Η ομάδα της Αγριάς ήταν αυτή που κατέκτησε το τρόπαιο, με τον Ρακή να σκοράρει στο 96’ και να κρίνει το τελικό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά την ποδοσφαιρική ποιότητα, αυτή σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, με τον Θησέα να είναι καλύτερος πάντως του Ολυμπιακού Βόλου στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Χωρίς κάτι ξεχωριστό…

Δεν διεκδικεί και τις περισσότερες δάφνες ποιότητας το πρώτο μέρος του τελικού, με τις δύο ομάδες να μην βρίσκουν δίχτυα, ενώ οι παίκτες του Θησέα φάνηκε να πατάνε καλύτερα στα πόδια τους. Στο 2΄ο Καραμανλής κινήθηκε από αριστερά αλλά η σέντρα που επιχείρησε δεν βρήκε αποδέκτη και πέρασε ανεκμετάλλευτη για τον Θησέα, ενώ στο 8’ ο Αλμασίδης εκτέλεσε το φάουλ στο ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής του Κωνσταντίνου για να στείλει την μπάλα λίγο πάνω από την οριζόντια δοκό.

Στο 18’ ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε το κόρνερ, την εκτέλεση του οποίου ανέλαβε ο Διαμαντόπουλος για να φύγει όμως η μπάλα παράλληλα με την εστία, αφού κανείς «ερυθρόλευκος» δεν μπόρεσε να παρέμβει, ειδικά οι Αναστασίου και Σιουμουρέκης που ήταν μέσα στη φάση. Στο 22’ πάλι ο Αναστασίου έχοντας μπροστά του τον Καραλόπουλο προσπάθησε να κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο σώμα του παίκτη του Θησέα, για να σταματήσει σε εκείνο το σημείο και ο αγώνας αφού ο διαιτητής υπέδειξε διάλειμμα! Στο 28’ πάλι ο Κόλα έκανε την ατομική ενέργεια από αριστερά και έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Κοντά στο γκολ έφτασε ο Θησέας στο 37’ όταν ο Αλμασίδης βρέθηκε προ του Κωνσταντίνου μετά από σέντρα του Κουκουτή, για να κάνει ένα σουτ όντας στον αέρα, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

Στο 39’ από την άλλη, ο Διαμαντόπουλος ήταν αυτός που απάντησε στις ευκαιρίες, με τον Κεφαλά να μπλοκάρει, ενώ ο Αναστασίου στο 43’ έκανε κι αυτός το σουτ με τον τερματοφύλακα του Θησέα Αγριάς να λέει και πάλι όχι, με το πρώτο μέρος να κλείνει τελικά χωρίς τέρματα για τις δύο ομάδες.

Τελικά παράταση…

Στο 51’ ο Θησέας Αγριάς έφτασε μία ανάσα από το γκολ, με τον Καραμανλή να κάνει την κεφαλιά απέναντι στον Κωνσταντίνου, που αναγκάστηκε με υπερένταση να πετάξει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και να παραχωρήσει κόρνερ.

Ο ρυθμός δεν ήταν και πάλι καλός, με τον Θησέα να δείχνει πάλι να έχει περισσότερη όρεξη, και στο 59’ ο Καραμανλής έκανε το πλασέ με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κεφαλά.

Οι φάσεις έλειψαν, μέχρι να φτάσουμε στο 73’ όταν ο Θεοδωρόπουλος βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή για να σουτάρει, με την μπάλα να περνάει εκτός αγωνιστικού χώρου. Στο 75΄ο Σκοπελίτης άφησε την μπάλα για τον Αναστασίου και αυτός σούταρε για να διώξει με υπερένταση ο Κεφαλάς σε κόρνερ.

Στο 89΄ο Αναστασίου κέρδισε την κόντρα και η μπάλα έφτασε στον Κατσαγεωργίου που προσπάθησε να πλασάρει τον Κεφαλά, αλλά ο τερματοφύλακας του Θησέα αντέδρασε σωστά και έδιωξε.  Αυτή ήταν η φάση που ουσιαστικά έκλεισε την κανονική διάρκεια του αγώνα, για να οδηγηθεί το παιχνίδι στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο…

… Ο Θησέας βρήκε χώρο και τελικά χτύπησε. Αρχικά, στο 95’ ο Αλεξίου προειδοποίησε με μακρινό σουτ και τον Κωνσταντίνου να διώχνει σε κόρνερ, Ο Ρακής στο 96 με κεφαλιά από κοντά σκόραρε για τον Θησέα για το 1-0, καθώς βρέθηκε απέναντι στον Κωνσταντίνου μετά από μπαλιά συμπαίκτη του και κεφαλιά του Σκοπελίτη που προσπάθησε να διώξει την μπάλα.

Πρόσκαιρα οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου έβγαλαν λίγη περισσότερη ένταση, αλλά στη συνέχεια και πάλι ο ρυθμός δεν ήταν καλός, με τον Θησέα να είναι πιο προσεκτικός πλέον στην άμυνα. Βέβαια, ο Σιμιτσής στο 111’ βγήκε στην αντεπίθεση αλλά το σουτ στο τέλος δεν είχε δύναμη.

Ένα σουτ του Αναστασίου στο 119′ έστειλε την μπάλα άουτ από εκεί και πέρα, ενώ στις καθυστερήσεις ο Καραμανλής στο 120′ έκανε το σουτ για να διώξει ο Κωνσταντίνου. Τελικά οι παίκτες του Θησέα πανηγύρισαν την κατάκτηση του τίτλου με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Στέφανου Καλαντζή.

Θησέας Αγριάς (Κόφφας): Κεφαλάς, Λίτσος, Κουκουτής, Ιακωβίδης, Καραλόπουλος(48’ Ρακής), Αλεξίου, Καραμανλής, Χατζησταμάτης (115′ Μέρο), Αλαμάνης (91’ Μίχος), Τσιανάκας (46’ Kόφφας), Αλμασίδης (64’ Σιμιτσής).

Ολυμπιακός Βόλου (Πετσιμέρης): Κωνσταντίνου, Μαργαρίτης (100’ Ντινόπουλος), Θεοδωρόπουλος, Σιουμουρέκης, Παπαϊωάννου, Παπαδήμος, Κόλα, Καρβούνης (29’ λ.τ. Σκύφτας), Αναστασίου, Σκοπελίτης (104’ Μυλωνάς), Διαμαντόπουλος (63’ Κατσαγεωργίου).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.