Στις επάλξεις των ηλεκτρονικών σπορ η… e-Nίκη!

Το νέο τμήμα των «κυανόλευκων» υπό την αιγίδα της ΠΑΕ

Όσοι έχουν διαβάσει τη διαβούλευση για την 5η μεταρρύθμιση του Αθλητικού Νόμου, θα δει κανείς ότι πλέον καθορίζεται και το τι είναι το eSports και σε τι πλαίσιο μπορεί να κινηθεί. «Το μέλλον ήρθε και θα μείνει εδώ» είναι ένα σχόλιο που καταγράφεται (πέρα από άλλες λεπτομέρειες που επισημαίνουν οι πολίτες ότι θα πρέπει να διορθωθούν. Αυτό το μέλλον λοιπόν ήρθε και για τη Νίκη Βόλου, η οποία επιβεβαίωσε πλέον τη λειτουργία της ομάδας esports, υπό την αιγίδα της ΠΑΕ!

Δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού τη συγκρότηση της ομάδας esports είχε προαναγγείλει ο διευθυντής της ΠΑΕ Νίκη Βόλου Ανδρέας Κικίλιας ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ, όπου είχε παρουσιαστεί και ο Αλέκος Βοσνιάδης ενόψει της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Ήδη η… e-Nίκη Βόλου έχει ξεκινήσει τη δράση της στον κόσμο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών με τη δημιουργία ομάδας FIFA.

Τι είναι λοιπόν τα esports; Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Νίκη Βόλου, πρόκειται για τον ανταγωνισμό μεταξύ παικτών ή ομάδων σε video games, με «όπλα» τη στρατηγική, τα αντανακλαστικά και την επικοινωνία με τη μηχανή (προσωπικός υπολογιστής ή κονσόλα-παιχνιδομηχανή). Επαγγελματικά πρωταθλήματα esports διοργανώνονται, παγκοσμίως, από το 2000, προσελκύοντας εκατομμύρια κόσμου ως παίκτες ή θεατές, ενώ και η Ελλάδα έχει ήδη πραγματοποιήσει τα πρώτα βήματά της στο χώρο, την τελευταία δεκαετία. Κορυφαίοι σύλλογοι, ανά την υφήλιο, όπως η Μπάγερν Μονάχου, η Παρί Σεν Ζερμέν, ο Άγιαξ κι η Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και εγχώριες δυνάμεις, όπως ο Παναθηναϊκός και ο Άρης, έχουν ήδη ενεργά τμήματα esports, των οποίων η ανάπτυξη είναι συνεχής, προσελκύοντας, κάθε χρόνο, όλο και περισσότερους ενδιαφερόμενους.

Η Νίκη Βόλου λοιπόν  ξεκινάει το ταξίδι της στον κόσμο των «ηλεκτρονικών σπορ», με τη δημιουργία ομάδας FIFA. Μάλιστα, το αντίστοιχο πρωτάθλημα ξεκίνησε ήδη την τρέχουσα εβδομάδα, με τη Νίκη να συμμετέχει σε τέσσερις αγώνες, έχοντας συνολικό απολογισμό δύο νίκες, κόντρα σε Greek Pirates (1-0) και Άρη (3-1), μία ισοπαλία με την Trivellato GR (0-0) και μία ήττα από την Παναχαϊκή (1-4). Manager της ομάδας είναι ο κ. Ανδρέας Κωνσταντίνου και προπονητής ο κ. Κωνσταντίνος Συρίγος, με βοηθό του, τον κ. Κωνσταντίνο Ντάνο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.