Στο 93′ με πέναλτι ο Ολυμπιακός Β., 1-0 τον Αστέρα Ιτέας

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού Βόλου στο ματς με τον Αστέρα Ιτέας

Ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε τον Αστέρα Ιτέας με 1-0, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, για την 21η αγωνιστική, κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος του τέταρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Σκόρερ για τους νικητές ο Λώττας με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Ναζίμ κι αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους, στις καθυστερήσεις του αγώνα. Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Μάντζιος.

Η διάταξη του Ολυμπιακού

Ο Περικλής Αμανατίδης έδωσε τα γάντια βασικού πορτιέρε στον Γιακουμή, ως δεξί μπακ αγωνίστηκε ο Νικολακάκης, ως αριστερό ο Μπουτζίκος, ενώ στο κέντρο της άμυνας τοποθετήθηκαν οι Οικονομόπουλος και Ρόκας. Ναζίμ και Ριζογιάννης έπαιξαν ως αμυντικά χαφ, με τον Λώττα να αναλαμβάνει δημιουργικά καθήκοντα μπροστά από αυτούς στον άξονα. Ζγκούρι (δεξιά) και Σερτζίνιο (αριστερά) κινούνταν στις πτέρυγες μεσοεπιθετικά, με τον Φλίγκο να είναι ο μοναδικός προωθημένος της ερυθρόλευκης επίθεσης.

Το ματς

Η πρώτη καλή στιγμή για γκολ στην αναμέτρηση ανήκε στον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, στο πέμπτο λεπτό, ο Μπουτζίκος βρέθηκε κοντά στην αντίπαλη περιοχή, σούταρε δυνατά, με την μπάλα να κοντράρει σε σώμα αμυντικού του Αστέρα και να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πάππου.

Πέντε λεπτά αργότερα, ήρθε η απάντηση από πλευράς φιλοξενουμένων. Ο Κακκάβας κινήθηκε από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, με τον Αλεξίου να μην μπορεί να την εκμεταλλευτεί, όπως θα έπρεπε, στέλνοντας την μπάλα, από πλεονεκτική θέση, με κεφαλιά, άουτ.

Στο 15′ ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε τη δεύτερη τελική του προσπάθεια, με ένα σουτ του Ναζίμ, από πλάγια θέση, να καταλήγει στην αγκαλιά του Πάππου. Τρία λεπτά αργότερα, οι ερυθρόλευκοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για το 1-0. Ο Λώττας εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, με τον Σερτζίνιο να επιχειρεί ένα γυριστό σουτ, το οποίο κατέληξε στη δεξιά συμβολή των δοκών της εστίας των φιλοξενουμένων.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να διατηρεί τα ηνία του αγώνα κι είχε ακόμα δύο τελικές προσπάθειες, πριν συμπληρωθεί το ημίωρο της αναμέτρησης, αλλά ούτε ο Φλίγκος με την προβολή του (28′), ούτε ο Σερτζίνιο με κεφαλιά (29′) μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ στην αναμέτρηση. Η τελευταία καταγεγραμμένη κι αξιόλογη τελική προσπάθεια του πρώτου μέρους άνηκε στον Ολυμπιακό, με ένα σουτ του Ριζογιάννη στο 40′, από το ύψος της περιοχής, να καταλήγει εκτός εστίας.

Το πρώτο μέρος, λοιπόν, ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να έχει την υπεροχή, αλλά να παρουσιάζει προβλήματα στην τελική προσπάθεια, κόντρα σε έναν Αστέρα που περίμενε τον αντίπαλό του πίσω από την μπάλα, επιθυμώντας να τον “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις, σε ένα στυλ παιχνιδιού που στα πρώτα 45 λεπτά του “βγήκε”, κρατώντας το ισόπαλο αποτέλεσμα.

Στην αρχή της επανάληψης, το σκηνικό στην αναμέτρηση δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να διατηρεί την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να βρει διαδρόμους προς την εστία του Πάππου και στο 54′ το έκανε με επιτυχία, αλλά με αντικανονικό τρόπο, σύμφωνα με τον κ. Βουρνέλη. Συγκεκριμένα, ο Λώττας εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Ζγκούρι που κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι, σκόραρε με κεφαλιά, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να υποδεικνύει φάουλ του Ναζίμ σε αμυνόμενο του Αστέρα, με το τέρμα να ακυρώνεται. Στο 62′, ξανά από στημένη φάση, ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Λώττας εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά, σαν κοντινό κόρνερ, με σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Οικονομόπουλος πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Αστέρα.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 69′ έχασαν ακόμα μία σπουδαία ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, δίνοντας συνέχεια στην επιθετική τους δυστοκία. Ο Λώττας κινήθηκε από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, με τον Ζγκούρι ανενόχλητος να επιχειρεί μία τεχνική ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, με τον Πάππο να υποχρεώνεται σε μία εντυπωσιακή απόκρουση, διώχνοντας σε κόρνερ.

Τα λεπτά κυλούσαν, με τον Ολυμπιακό στη συνέχεια να εξακολουθεί να έχει την πρωτοβουλία, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά, κόντρα σε έναν αντίπαλο που διαχειριζόταν άψογα το ισόπαλο αποτέλεσμα. Τελικά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το “τρίποντο” στην εκπνοή της αναμέτρησης, έστω και με τρόπο που αμφισβητήθηκε έντονα από τους αντιπάλους. Συγκεκριμένα στο 92′, μετά από δυνατή εκτέλεση πλαγίου άουτ, ο Ναζίμ έπεσε εντός περιοχής, ύστερα από εναέρια διεκδίκηση για κεφαλιά με αμυντικό του Αστέρα, με τον διαιτητή Βουρνέλη να καταλογίζει την “εσχάτη των ποινών”, με όλους τους ποδοσφαιριστές του Αστέρα να πέφτουν πάνω του, έντονα διαμαρτυρόμενοι. Η απόφαση δεν άλλαξε, ο Λώττας ευστόχησε στο πέναλτι, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται και τον Ολυμπιακό να μένει σε θέση οδηγού στην “κούρσα” του πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός Βόλου (Αμανατίδης): Γιακουμής, Νικολακάκης, Μπουτζίκος, Ριζογιάννης, Οικονομόπουλος, Ναζίμ, Σερτζίνιο, Ρόκας (81′ Κόλα), Φλίγκος (56′ Σαχινίδης), Λώττας, Ζγκούρι

Αστέρας Ιτέας (Ανδράλας): Πάππος, Μαλισσόβας, Αντωνόπουλος, Ηλιάδης, Κουτσούμπας, Μαυρόπουλος, Γεωργουσόπουλος (68′ Μπογκντάνι), Πρέντι, Κακκάβας, Αλεξίου (81′ Γκούρας), Σεΐτι (88′ Σαλιάι)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.