Τα τηλεοπτικά σε πρώτο πλάνο για τη SL2

Βασικό θέμα στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ

ΔΣ έχει σήμερα η Super League 2, με διάφορα θέματα να έρχονται στο τραπέζι των συζητήσεων και αυτό των τηλεοπτικών να είναι σε πρώτο πλάνο.

Από τη στιγμή που έστω και στο παρά ένα η ΕΠΟ κάλυψε το κενό με την άνοδο του Ηρακλή Λάρισας στον Βόρειο Όμιλο από τη Γ’ Εθνική, η Λίγκα δεν μένει παρά να επικυρώσει για το τυπικό του θέματος την ένταξη του λαρισαϊκού σωματείου στον συνεταιρισμό. Οπότε, το βασικότερο θέμα είναι αυτό των τηλεοπτικών και το τι θ’ ακολουθήσει στις διαπραγματεύσεις με τη Δημόσια Τηλεόραση.

H περσινή συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα αφορούσε τη μετάδοση έξι αγώνων ανά αγωνιστική από την ΕΡΤ είτε από τις ελεύθερες συχνότητές της είτε διαδικτυακά μέσω ERTFLIX, με αντίτιμο 3,1 εκατ. ευρώ, που αναμενόταν να μοιραστούν οι ομάδες για μια σεζόν, ενώ επρόκειτο να δοθούν κι επιπλέον 1,3 εκατ. ευρώ σε μορφή μπόνους.

Άγνωστο παραμένει (προφανώς και οι ΠΑΕ και η Λίγκα ξέρουν βέβαια) αν παραμένουν σε ισχύ αυτά τα νούμερα και για τη νέα χρονιά, όμως οι πολλές συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα δεν δείχνουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Από την άλλη, υπάρχει το θέμα των αγώνων που δεν θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη, και υπάρχουν ομάδες (αλλά και φορείς…) που ελπίζουν και ζητούν την πλήρη εκμετάλλευσή τους, προσπαθώντας να διοχετεύσουν την προβολή των παιχνιδιών, ελπίζοντας σε έσοδα και από εκεί. Αυτό όμως είναι και θέμα ΕΡΤ, που είναι ο μόνος φορέας που δείχνει ενδιαφέρον, έστω και υπό συγκεκριμένη βάση, για προβολή των αγώνων.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι σε πλάνο κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων πάντως, η διαχείριση των αγώνων που δεν θα προβάλλονται από τον δίαυλο που θα έχει τα δικαιώματα, από κάθε ομάδα ξεχωριστά μπορεί να ανοίξει θέματα και να φέρει διαφωνίες, ειδικά από την πλευρά των ΠΑΕ που δεν έχουν τον μεγαλύτερο εμπορικό αντίκτυπο… Η κεντρική διαχείριση αποτελεί εξάλλου μέρος του καταστατικού του Συνεταιρισμού, και για ν’ αλλάξει αυτό θα πρέπει να τεθεί θέμα σε Γενική Συνέλευση, με την επόμενη όμως να πραγματοποιείται το καλοκαίρι του 2023!

Χ.Τ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.