Θέλει την παραμονή 7-8 παικτών ο Χοβέ και λάτιν στοιχείο μεσοεπιθετικά

Μπορεί το τοπίο στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Νίκης Βόλου να παραμένει θολό λόγω της κατηγορίας που θα αγωνιστεί η ομάδα, αλλά οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον προγραμματισμό έστω και κάτω από συνθήκες αβεβαιότητας, τον τελευταίο μήνα δουλεύουν ακατάπαυστα, προκειμένου οι κυανόλευκοι να είναι έτοιμοι μπροστά σε κάθε ενδεχόμενο.

Η παρουσία του Ισαάκ Χοβέ, ο ρόλος-κλειδί του Ρήγα Στύλλα, ο αριθμός ποδοσφαιριστών που ενδέχεται να παραμείνουν από το περσινό ρόστερ, οι μεταγραφές που θα έχουν “λάτιν” χρώμα και άλλα ζητήματα είναι σημαντικά και απασχολούν τους φιλάθλους της ομάδας.

Αρχικά να τονιστεί ότι ο Ισαάκ Χοβέ θα είναι προπονητής της Νίκης Βόλου, άσχετα με τη συμμετοχή της ομάδας ή όχι στη Φούτμπολ Λιγκ, καθώς οι άνθρωποι της ομάδας επεξεργάζονται ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο, που έχει ως δεδομένο ότι ο Ισπανός είναι αυτός που θα κάθεται στην άκρη του πάγκου. Κι από τη στιγμή που ο ίδιος επιθυμεί να δουλέψει διακαώς στη Νίκη, άσχετα με το αν θα αγωνιστεί σε επαγγελματική κατηγορία ή όχι, πάρα δύσκολα αυτό θα ανατραπεί.

Άμεσος συνεργάτης του Χοβέ θα είναι ο Ρήγας Στύλλας, ο οποίος προορίζεται για τεχνικός διευθυντής και θα έχει ενεργότατο ρόλο κι άμεση επαφή με τον Ίβηρα τεχνικό, λόγω της άριστης γνώσης της ισπανικής γλώσσας. Ο κ. Στύλλας ασχολείται τα τελευταία οκτώ χρόνια με τις διαμεσολαβήσεις για τον ερχομό Ισπανών, Γάλλων κι Αργεντινών ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα. Χάρη σ’ αυτόν, έχουν “κλείσει” πολλές μεταγραφές παικτών αυτών των εθνικοτήτων σε πολλές ομάδες Α’ και Β’ Εθνικής στη χώρα μας. Η στενή του φιλία με τον Βασίλη Βενέτη ήταν ένας ακόμα λόγος που Στύλλας και Νίκη θα συμπορευτούν, όπως όλα δείχνουν, με τον Βολιώτη τεχνικό διευθυντή να αναλαμβάνει να οργανώσει το ποδοσφαιρικό κομμάτι της νέας ομάδας.

Από ‘κει και πέρα, η παρουσία του Ισαάκ στον Βόλο ήταν άκρως εποικοδομητική, όσον αφορά τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ομάδας. Για μία εβδομάδα, σε συνεργασία με τον Ρήγα Στύλλα, δούλεψε πυρετωδώς πάνω στο κομμάτι των ανανεώσεων με ποδοσφαιριστές του περσινού ρόστερ. Μετά την παρακολούθηση βίντεο πολλών ωρών, αμφότεροι κατέληξαν πως πρέπει να μείνουν 7-8 ποδοσφαιριστές. Με τους περισσότερους εξ αυτών έχει ήδη γίνει μία διερευνητική επαφή, σχετικά με την παραμονή τους για τουλάχιστον μία ακόμα αγωνιστική σεζόν.

Όσον αφορά τις μεταγραφές, είναι αδύνατον κάποιος από τα ενδότερα της ομάδας να μιλήσει συγκεκριμένα. Κανένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να θεωρηθεί «κλεισμένος», τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά είναι δεδομένη η προσπάθεια των ανθρώπων της ομάδας να μιλήσουν διερευνητικά με πολλούς ποδοσφαιριστές, να τους παρουσιάσουν το πρότζεκτ της νέας προσπάθειας και να επιχειρήσουν να τους προσεγγίσουν. Σε αυτό το πλαίσιο, αρκετοί παίκτες αξίζει να αναφερθεί πως είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με την προοπτική να αγωνιστούν στη Νίκη και περιμένουν καρτερικά τις εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα των κυανόλευκων.

Σχετικά με το μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο τουρνουά που ενδέχεται να παρακολουθήσει τις επόμενες μέρες ο Ισαάκ Χοβέ στην πατρίδα του. Πρόκειται για μία διοργάνωση της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, η οποία δίνει την ευκαιρία σε όλους τους ελεύθερους γηγενείς ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν σε φιλικά παιχνίδια, τα οποία παρακολουθούν μάνατζερ και προπονητές σωματείων απ’ όλον τον κόσμο. Τα τουρνουά αυτά διεξάγονται με έξοδα της ίδιας της Ομοσπονδίας και γίνονται κι εκτός Ισπανίας. Ο Χοβέ θα παρακολουθήσει ένα από αυτά τα τουρνουά στην πόλη της Μούρθια και θα επιχειρήσει να ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, με στόχο να τους προσεγγίσει και να τους πείσει να μετακομίσουν μαζί του στον Βόλο για τη Νίκη. Πάντως, βάσει αυτού, αξίζει να τονιστεί πως η βασική μεσοεπιθετική γραμμή της Νίκης θα έχει, βάσει όλων των ενδείξεων, λάτιν χρώμα. Συγκεκριμένα, στο αγωνιστικό πλάνο των Χοβέ και Στύλλα κρίνεται επιβεβλημένη η απόκτηση λατίνων ποδοσφαιριστών στις θέσεις του επιτελικού χαφ, των ακραίων επιθετικών και του σέντερ φορ. Φυσικά, δεν αποκλείεται το ελληνικό στοιχείο, αν ταιριάζει στην αγωνιστική φιλοσοφία, αλλά οι πρώτες σκέψεις που γίνονται, σχετικά με τις προσθήκες στη μεσοεπιθετική γραμμή, είναι γύρω από την απόκτηση παικτών από Ισπανία, Βραζιλία ή Αργεντινή.

Τέλος, όσον αφορά την προετοιμασία και το χρονοδιάγραμμα που θα τεθεί, προκειμένου η ομάδα να είναι έτοιμη για τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο. Στη Νίκη εμφανίζονται σχεδόν σίγουροι ότι θα αγωνιστούν στη Φούτμπολ Λιγκ και θα γίνουν ΠΑΕ, ενώ υπολογίζουν ότι η σέντρα στην τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία θα πραγματοποιηθεί αρχές Οκτώβρη. Οπότε, στο στρατόπεδο της ομάδας υπάρχει αισιοδοξία πως η ομάδα θα μπορέσει να είναι έτοιμη μέχρι τότε κι ότι οι συνθήκες προετοιμασίας θα είναι πολύ καλές, ενώ θα γίνει προσπάθεια για διεξαγωγή φιλικών με ομάδες υψηλότερων κατηγοριών, αν οι ημερομηνίες το επιτρέπουν.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.