Θετικά στοιχεία έδειξε ο Ολυμπιακός Βόλου, 2-2 με την Κ19 του Ολυμπιακού Πειραιώς

Οι έντεκα που ξεκίνησαν από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου στο φιλικό

Θετικά στοιχεία και ειδικά για πρώτο φιλικό έδειξε ο Ολυμπιακός Βόλου κόντρα στην Κ19 του Ολυμπιακού Πειραιώς. Η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη χρησιμοποίησε δύο συστήματα, το 4-4-2 στο πρώτο μέρος και το 4-5-1 στο δεύτερο, όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο επιτελικός Λώττας, που φαίνεται ότι μπορεί να δώσει μεγαλύτερη φαντασία στο παιχνίδι της ομάδας και ήταν ένας από τους παίκτες που ξεχώρισε. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές, με τον Σαχινίδη και τον Ζγκούρη στο 42’ και το 73’ και ισοφαρίστηκε ισάριθμες στο 60’ και 78’ με τέρματα των Κωστανάσιου και Μπουλάρι. Ο Ολυμπιακός Βόλου και έβγαλε, αλλά και δέχτηκε φάσεις από έναν δυνατό αντίπαλο, που είχε τον δικό του κόσμο στην κερκίδα, ενώ σημασία έχει ότι υπήρχαν στιγμές που φάνηκε η ποιότητα που διαθέτει η ομάδα, αν και σίγουρα υπήρχαν ψεγαδιά, που είδε η τεχνική ηγεσία.

Η διάταξη του Ολυμπιακού Β. στο πρώτο 45λεπτο

Στο πρώτο μέρος ο Περικλής Αμανατίδης παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2, αφού ο Ευθυμιάδης έπαιζε δίπλα στον Σαχινίδη στην επίθεση. Πίσω απ’ αυτούς ήταν τετράδα στο κέντρο οι Ναζίμ και Ρόκας ως κεντρικοί χαφ και οι Ζγκούρι (αριστερά) και Σκοπελίτης (δεξιά) στα πλάγια. Στην άμυνα μπροστά από τον γκολκήπερ Γιακουμή τοποθετήθηκαν με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά οι Σάββας, Πίντο, Οικονομόπουλος και Μπουτζίκος.

Η διάταξη του Ολυμπιακού Β. στο δεύτερο 45λεπτο

Στην επανάληψη οι ερυθρόλευκοι του Βόλου έπαιξαν με 4-5-1, αφού ο Λώττας ήταν καθαρά σε ρόλο οργανωτή πίσω από τον κλασικό προωθημένο Φλίγκο. Στην εστία ήταν ο Παλιούρας, στην άμυνα οι Σάββας, Νόνης, Πίντο και Παπουτσογιαννόπουλος, ο Οικονομόπουλος συνέχισε, αλλά ως αμυντικό χαφ δίπλα στον Κόλα, ο Λώττας ήταν μπροστά τους, με τον Φλίγκο φορ και τους Ζγκούρι (δεξιά) και Σερτζίνιο (αριστερά) στα πλάγια.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τους φιλοξενούμενους να έχουν κατά διαστήματα περισσότερο την μπάλα στην κατοχή τους και να δείχνουν μία πολύ δουλεμένη ομάδα με άριστη κυκλοφορία και με διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο.

Ήταν μάλιστα αυτοί που δημιούργησαν την πρώτη ευκαιρία στο 5’, με το πλασέ στην κίνηση του Βοΐλη στο πρώτο δοκάρι έπειτα από συρτή σέντρα του Μαρίνου από τα αριστερά να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 7’ ο Σαχινίδης μετά από κάθετη του Ρόκα είδε τον τερματοφύλακα Καραργύρη να τον προλαβαίνει στο ημικύκλιο της περιοχής με γρήγορη έξοδο, παρότι ο φορ του Ολυμπιακού είχε γίνει κάτοχος προς στιγμής της μπάλας.

Ακολούθως στο 25’ πάλι ο Βοΐλης βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε, κόντραρε στον Πίντο και πέρασε κόρνερ.  Στο 28’ πάλι ο Ολυμπιακός Πειραιά απείλησε με το όμορφο σουτ του Νικολή από το ημικύκλιο να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε την ουσία στο πρώτο μέρος και στο 42’ με θαυμάσια κεφαλιά στη δεξιά γωνία μετά τη σέντρα του δεξιού μπακ Σάββα έγραψε το 1-0, με την μπάλα να σκάει στο έδαφος, πριν καταλήξει στα δίχτυα.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 52’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Π. να ισοφαρίσει, με τον Μαρίνο να κάνει το δεξί σουτ από θέση μέσα δεξιά της περιοχής, όντας μόνος απέναντι από τον Παλιούρα, αλλά εκείνος εκτινάχθηκε και απέκρουσε σε κόρνερ. Αυτό εκτελέστηκε από τον Μαρίνο από την αριστερή πλευρά και στο πρώτο δοκάρι πετάχτηκε ο Γαλούπης και με κεφαλιά ανάγκασε τον Παλιούρα σε νέα δύσκολη όσο και εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο 60’ τελικά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 1-1 με κοντινή καρφωτή κεφαλιά του αφύλακτου Κωστανάσιου μετά από σέντρα από τα δεξιά. Η φάση ξεκίνησε από λάθος στο χώρο του κέντρου στην πάσα, με τον Περικλή Αμανατίδη να φωνάζει γιατί οι παίκτες δεν κάνουν το απλό.

Στο 64’ και το 65’ η κεφαλιά του Ζγκούρη, που πέρασε πάνω από τα δοκάρια, και το σουτ του Οικονομόπουλου, που μπλόκαρε  Καραργύρης, δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι κινδύνευσαν στο 66’. Ο Φέκας ανάμεσα από τη μικρή περιοχή, δεν μπόρεσε να σουτάρει, η μπάλα έφτασε σε πλάγια θέση στη μικρή περιοχή στον Βοΐλη, που την έστειλε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 70’ ο Βοΐλης πάλι δεν κατάφερε να νικήσει με κεφαλιά τον Παλιούρα, που ήταν καλά τοποθετημένος και μπλόκαρε.

Στο 73’ έγινε το 2-1 για τον Ολυμπιακό Βόλου, με τον Σερτζίνιο να σεντράρει από τα αριστερά και τον Ζγκούρι, που είχε κάνει κίνηση φορ με άψογο διαγώνιο πλασέ να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Γρήγορα όμως το ματς ήρθε στα ίσια, αφού μετά τη σέντρα του Πέιου από τα αριστερά, ο Νόνης δεν μπόρεσε να καθαρίσει τη φάση, ενώ ο Παλιούρας είχε ήδη βγει. Έτσι ο Μπουλάρη, που πήρε την κεφαλιά, κρέμασε τον Βολιώτη γκολκήπερ και σημείωσε το 2-2 στο 78’.

Στη σέντρα του Ολυμπιακού Βόλου στο 79’ ο Λώττας επιχείρησε το απίθανο, έχοντας οριζόντιο δοκάρι από τη γραμμή του κέντρου, απ’ όπου σούταρε.

Η τελευταία μεγάλη φάση στον αγώνα ήταν στο 89′, όταν ο Μπολάρι μπροστά στην εστία έκανε μία στραβοκλοτσιά και έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για τρίτο γκολ της ομάδας του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. Α’ ΜΕΡΟΣ: Γιακουμής, Σάββας, Μπουτζίκος, Λεάντρο Πίντο,  Οικονομόπουλος, Ρόκας, Ναζίμ, Ρόκας, Ζγκούρι, Σκοπελίτης, Ευθυμιάδης, Σαχινίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. Β’ ΜΕΡΟΣ: Παλιούρας (79’ Κωνσταντίνου), Σάββας (82’ Πατσής), Νόνης, Πίντο (68’ Παπαϊωάννου), Παπουτσογιαννόπουλος, Κόλα, Οικονομόπουλος (68’ Καναβός), Ζγκούρι (82’ Μπέικος), Σερτζίνιο, Λώττας, Φλίγκος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π. Κ19: Καραργύρης, Δήμος, Γαλούπης, Ράμα, Πέιος (80’ Γκοτζαμανίδης), Νικολής (56’ λ. τρ. Νεοφυτίδης), Κωστανάσιος (65’ Γεωργαντής), Ξενιτίδης (91’ Ζαχαράκης), Βοΐλης (73’ Ντουμάνης), Φέκκας (73’ Μπουλάρι), Μαρίνος (88’ Γλυνός)

Η βασική ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού Πειραιώς
Ο Ιάσων Χατζής τίμησε τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Πειραιώς, Μιχάλη Κουντούρη, και την πλακέτα παρέλαβε ο Αριέλ Ιμπαγάσα
Ο Θοδωρής Παπουτσογιαννόπουλος με τον ανιψιό του μετά το τέλος του φιλικού

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.