Τίποτα δε σταματά τον Ολυμπιακό Β., νέο διπλό με 2-3 κόντρα στα Σέλλανα

Προσπάθεια του Σερτζίνιο στο ματς με τα Σέλλανα

Πέρασε και από τα Σέλλανα ο Ολυμπιακός Βόλου και σημείωσε την 8η νίκη του σε εννιά ματς στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με σκορ 2-3. Οι ερυθρόλευκοι, που φαίνεται ότι δεν τους σταματά τίποτα, έβγαλαν χωρίς απώλειες δύο συνεχόμενα παιχνίδια εκτός έδρας και εξακολουθούν να είναι πρώτοι με δύο βαθμούς διαφορά από τη Νίκη.

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε τον απόλυτο αιφνιδιασμό μόλις στο 2’, αφού μετά από κλέψιμο των γηπεδούχων στο αριστερό άκρο της άμυνας τους μετά από μπαλιά του Λώττα, βγήκε γρήγορη αντεπίθεση. Ο Τζέκος στο κέντρο άφησε με πλάτη προς την εστία για τον Υφαντή κι αυτός με τη μία συρτά έβγαλε για τον αριστερό εξτρέμ Τσιρογιάννη, που «τρύπησε» την άμυνα του Ολυμπιακού Β., η οποία είχε ανέβει ψηλά, και μπήκε στην περιοχή, κάνοντας με διαγώνιο σουτ λίγο μέσα από την περιοχή το 1-0.

Από κει και πέρα οι ερυθρόλευκοι, ανέλαβαν την πρωτοβουλία και κατάφεραν να πάνε στ’ αποδυτήρια για την ανάπαυλα προηγούμενοι, αφού ανέτρεψαν το σκορ.

Αρχικά στο 32’ ο Ολυμπιακός Β. κέρδισε κόρνερ μετά από σουτ του Μπουτζίκου και απόκρουση με το σώμα αμυνόμενου. Αυτό εκτελέστηκε από τα αριστερά από τον Λώττα, που βρήκε τον Ζγκούρη στο πρώτο δοκάρι. Ο τελευταίος έκανε τη γυριστή κεφαλιά, χαμηλώνοντας το σώμα του. Η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Χάδιαρη, με τους Καρδιτσιώτες να διαμαρτύρονται ότι ο παίκτης του ήταν σε απόσταση αναπνοής, ενώ ο διαιτητής Πολυχρόνης θεώρησε ότι η μπάλα είχε πάρει κατεύθυνση προς την εστία και έδωσε το πέναλτι. Αυτό εκτελέστηκε εύστοχα από τον σπεσιαλίστα Σερτζίνιο, που έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία για το 1-1.

Στο 43’ οι φιλοξενούμενοι σε υποδειγματική αντεπίθεση και με τους γηπεδούχους να έχουν αφήσει ακάλυπτα τα νώτα τους, κατόρθωσαν να προηγηθούν. Ο Λώττας έβγαλε την μπαλιά από το κέντρο στα δεξιά για τον αφύλακτο Ζγκούρη, που είχε ελεύθερο πεδίο μπροστά του και έφτασε γρήγορα απέναντι από τον Ράντο, τον οποίον πλάσαρε ιδανικά για το 1-2.

Στο 67’ ο Φλίγκος με ανοιχτή την άμυνα των Σελλάνων δέχθηκε την μπαλιά του Λώττα και πέρασε και τον εξερχόμενο στο ύψος της περιοχής του Ράντο, αλλά με κενή από τερματοφύλακα εστία και με έναν αμυντικό επί της γραμμής έστειλε την μπάλα με πλασέ άουτ.

Τελικά στο 81’ ήρθε το τρίτο γκολ για την ομάδα του Περικλή Αμανατίδη. Ο Κόλα εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Ναζίμ στο πρώτο δοκάρι και λίγο έξω από τη μικρή περιοχή πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά σημείωσε το 1-3, σπεύδοντας να πανηγυρίσει στην κερκίδα των πολυάριθμων φίλων της ομάδας του. Αυτό ήταν το τέταρτο γκολ του Νιγηριανού μέσου στο πρωτάθλημα μετά τα δύο στην πρεμιέρα στην Τσαριτσάνη και το ένα με τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου.

To 2-3 διαμορφώθηκε στο 93’. Από συρτή σέντρα απ’ τη δεξιά πλευρά, η άμυνα του Ολυμπιακού Β. δεν μπόρεσε να διώξει στο πρώτο δοκάρι και το εκμεταλλεύτηκε  ο υψηλόσωμος φορ Πατσαρούχας, ο οποίος με κοντινό σουτ σκόραρε, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Παλιούρα. Όμως ήταν πολύ αργά πλέον για τα Σέλλανα, που απλώς έκαναν πιο τιμητική την ήττα τους.

ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ: Ράντος, Παπαγεωργίου, Τζάνης, Αρχοντής, Κουρκούλης, Χάδιαρης, Τσιρογιάννης, Μπιτέλης, Τζέκος (58’ Πατσαρούχας), Υφαντής, Κόκκινος (58’ Μπακρατσάς)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Παλιούρας, Παπουτσογιαννόπουλος, Μπουτζίκος, Λεάντρο, Οικονοπόπουλος, Κόλα, Ναζίμ, Σερτζίνιο (82’ Καμπλιώνης), Ζγκούρη, Λώττας (73’ Σκοπελίτης), Φλίγκος (76’ Ρόκας)

Αμανατίδης: Η ομάδα ήταν, όπως θέλουμε να τη βλέπουμε

Ο Περικλής Αμανατίδης στις δηλώσεις του επισήμανε ότι το πρώτο ημίχρονο της ομάδας του ήταν πολύ καλύτερο απ’ αυτό με τον Αστέρα στην Ιτέα, παρά το γκολ που δέχθηκε στο 2ο λεπτό. Παραδέχθηκε ότι φοβήθηκε πως μπορεί το γρήγορο και τυχαίο, όπως το χαρακτήρισε, γκολ να φέρει εκνευρισμό, αλλά τελικά επισήμανε ότι η ομάδα του είχε ηρεμία και έπαιξε ορθολογικά με επιθέσεις και από τις δύο πλευρές και από τον άξονα και όπως θέλει να τη βλέπει.

Παράλληλα έκανε λόγο για την αποτελεσματικότητα των παικτών και για καθαρό πέναλτι στη φάση της ισοφάρισης, ενώ συμπλήρωσε πως στο ημίχρονο είπε στους ποδοσφαιριστές του να αγωνιστούν στην επανάληψη σαν να είναι το σκορ 0-0. Ο 48χρονος τεχνικός έδωσε συγχαρητήρια και στα Σέλλανα, γιατί «είναι πραγματικά πολύ σκληρή ομάδα και τώρα καταλαβαίνω γιατί και η Νίκη άφησε εδώ βαθμούς και ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πάρα πολύ», όπως είπε, και συμπλήρωσε: «Αυτό που κρατάω από το παιχνίδι είναι η ήρεμη και σωστή αντίδραση, μετά το γκολ που δεχθήκαμε. Αυτό πρέπει να αποτελέσει μία βάση για τις επόμενες αγωνιστικές. Το δεύτερο γκολ που δεχόμαστε είναι ευεργετικό για τον Ολυμπιακό Βόλου. Για να καταλάβουν οι παίκτες μας, πως για να παραμείνεις στην κορυφή να κατακτάς νίκες, να επιτυγχάνεις στόχους, θέλει πολύ σκληρή δουλειά και πολύ μεγάλη συγκέντρωση, την οποία εμείς δεν την είχαμε για 90 λεπτά». Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η ομάδα του θα συνεχίσει την προσπάθειά της και δε θα σταματήσει πουθενά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.